10

Feriebarnet

Så røg internettet endnu en gang. Det er hverken første eller sidste gang, men uden det havde jeg god tid til at sige velkommen til vores feriebarn fra København. Frøken visitsen er herovre til opfedning, den stakkels udsultede kvinde, så vi gør vores bedste de næste dage.

Caféen

Byen er travet tynd. Frokosten blev indtaget på Mølleplads, som er Aalborgs ældst kendte plads. Her har siden vikingetiden været afholdt markeder og efter i mange år at have henslæbt en trist og grå tilværelse, er pladsen nu renoveret.

Jeg glemte at tage billede af vandløbet, men helt ærligt, var det også knapt sliddet værd, men det er der da.

Midt på pladsen er der udendørs spisemulighed hos Caféministeriet, så vi valgte at indtage frokosten med direkte udsigt til frelsen. Noget, som ikke er helt uvæsentligt, når man er i selskab med frøken visitsen.

Frelsen lige om hjørnet

Efter lidt at spise, endte vi oppe i Hjelmerstald hos en af mine yndlingskeramikere, Lange, som har et fantasiunivers, som virkelig taler til min barnlige glæde ved eventyr.

Jeg har forelsket mig hjælpeløst i en kyssefrø deroppe, men alt godt kommer til den, som venter. Nu venter jeg.

Hjelmerstald

Vi syntes så også, at vi endnu en gang ville stå og se tåbelige ud oppe ved det underjordiske Gråbrødre Kloster. Sidste gang vi stod deroppe og bandede over elevatoren, som ikke kom uanset hvad vi gjorde, endte vi med at konstatere, at der er lukket om mandagen.

Det syntes vi begge at have glemt denne mandag, så der stod vi (og der er ingen af os, som er småt eller stille skåret for tungebåndet) og brokkede os højlydt over, at skidtet ikke virkede, indtil vi læste det skilt, som stod lige foran næsen på os. Vi skyndte os, at forsikre hinanden om, at det ikke var spor pinligt. Så gik vi. Hurtigt. Væk.

Vi snuppede en bid kunst på vejen hjem.

I de store hæres fodspor

Om lidt er der mad og vi er jo nærmest gammelsultne efter al den aktivitet og så skal vi jo også huske på, at frøkenen i den grad trænger til lidt sul på kroppen. Den stakkel.

You Might Also Like

10 Comments

 • Avatar
  Reply
  neurox
  4. august 2006 at 16:13

  (den skulle ikke stå i det her indlæg ;-))

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Ligsyn
  2. august 2006 at 21:30

  […] Tre meter under Algade var vi. Det lykkedes endelig i dag, at få adgang til Gråbrødre Klostret, som er kravet ud omkring ‘95 og nu ligger, som konkret på en tid, der var engang. Endelig fik visitsen syn for sagen og jeg fred i sindet. Der blev gransket skår, fundamenter, kander, rosenkranse og ikke mindst lig. […]

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  1. august 2006 at 08:07

  Ajj – kan man blive feriebarn oppe hos dig, Liselotte?? Jeg bestiller 1 stk ophold – dog uden opfedning (jeg kan udmærket selv ;-).

  Eller man skal måske være tynd og trængende … hvis nu jeg VIRKELIG suger mave/kinder ind… *S*

  Dejlige billeder, en vinkel på Aalborg man ikke ser så tit! MEN jeg ville nu osse godt have set kyssefrøen…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. august 2006 at 07:24

  Kyssefrøen havde guldkrone på og var noget så lækker ;-)

  Heidi – der gemmer sig fantastike historier de fleste steder i Danmark. Jeg har været heldig, at være i selskab med en lokalhistoriker nogle gange. Jeg keder mig aldrig i hans selskab :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. august 2006 at 07:22

  Tak skal du have morten – det må jeg hellere tage et kig på :-)

 • Avatar
  Reply
  morten
  1. august 2006 at 06:13

  Hey Liselotte.
  Jeg sad lige og fordrev tiden med at læse nogle af dine tidlige indlæg , hæ det var tider hva , der i starten af det hele .
  Fred og ro og ingen kommentarer …. ;-) nå men det jeg lige så var en lille grafisk børge som jeg ikke tror du har set ;
  Når man åbner et arkiv står der øverst oppe at man kigger i arkivet for maj feks, men der mangler lidt mellemrum så det står som følger;

  Du kigger i arkivet formaj

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  31. juli 2006 at 23:14

  Ja se – så fik jeg også lært mere om Aalborgs vikingehistorie i dag – anede overhovedet ikke noget om de – sikkert mjødflydende – markedsdage for en tusind år tilbage.

 • Avatar
  Reply
  Tina
  31. juli 2006 at 20:27

  Gid det var som med kram og lopper; at fedtet røg direkte over på den man krammer.
  Men hils hende alligevel fra en læser.

  Jeg er ikke i tvivl om at i hygger jer – fortsæt med det, og tak for smukke billeder :-)

 • Avatar
  Reply
  Anita
  31. juli 2006 at 20:14

  Kyssefrø – alene navnet gør, at jeg kunne tænke mig den. Om ikke andet, så ville jeg da kunne kysse på den, når det ikke kan gå ud over min HC ;o)

  Hils endelig i baggrunden :o)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  31. juli 2006 at 19:56

  Hvad?? Ingen billeder af den der kyssefrø??

  Hils frøkenen venligt herfra :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)