Til eftergørelse

Jeg var forudseende uden at vide det, da jeg i frokostpausen smed tørklædet udenfor, for at tage et par billeder af det. Jeg er lige kommet hjem. Det regner og der er mørkt og trist udenfor, så billeder havde været håbløst lige nu, men her kommer de altså…

Farverigdom

Tørklædet er hæklet og ikke af mig, skal siges. Det er en højtelsket gave, som jeg bærer stort set hver eneste dag og det er hæklet i det fineste uldgarn på en nål, som ikke kan være nem at føre.

Farverigdom

Det består af en lang række hæklede rektangler, som er hæklet sammen ved hjælp af en lille “hale” i enden af hver rektangel. Jeg har set det eftergjort et sted engang – med opskrift og hele skidtet, men ikke om jeg kan huske hvor, men det er ikke spor vanskeligt og burde sagtens kunne eftergøres.

Kunsten er ikke håndværket, omend jeg ville betakke mig for den fine tråd, men mere at finde farver -mange farver – som harmonerer og sammen giver det betagende udtryk, som disse tørklæder fra Sophie Digard altid har.

Farverigdom

For enden af hver rektangel, er der hæklet en hale med en lille rund, men flad afslutning, som frister mere end man skulle tro. Det er ikke få, der har måttet have fingrene omkring de små bolde, så dem kunne jeg da slet ikke undvære ;-)

Farverigdom

Som sagt er farverne kunsten. Måske du har et restlager, der ligner mit. Så er det bare at fatte hæklenålen – rigtig god fornøjelse :-)

Relaterede skriv

38 kommentarer

 • Svar
  ThinkingSpace
  22. august 2010 at 17:13

  Hvor mon man finder så tynd uld? Geilsk den tynde og Holst er vel for tykke til det her? Hmmm… jeg bliver altså nødt til at forsøge mig med det tørklæde, kan jeg mærke.

 • Svar
  Helle Mikkelsen
  22. august 2010 at 11:07

  Hej Liselotte.

  Dit sjal er bare smukt, man kan jo bruge den her opskrift som grundmodel og så selv udtænke resten.
  http://www.silkeborg-uld.com/index3.php
  Det er bare at downloade det.
  Kh Helle

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. august 2010 at 11:15

   Det er præcis det en hel del kvinder gjorde, da jeg første gang viste tørklædet, Helle :-)

   Dit link virker ikke, men til jer, som gerne vil hente opskriften, ligger den lige her :-)

   • Svar
    Helle Mikkelsen
    22. august 2010 at 11:21

    Ha ha typisk mig, klovn med link, godt du kan Liselotte ;o)

 • Svar
  ThinkingSpace
  22. august 2010 at 09:35

  Wow, tak for linket. Det er et helt fantastisk smukt tørklæde! :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. august 2010 at 10:40

   Jeg elsker det, ThinkingSpace! Ganske enkelt :-)

 • Svar
  Tittei
  20. juni 2008 at 20:20

  Ohh, for et nydelig arbeide. Hvor mange farger må jeg grave fram fra hyllene for å kopiere et slikt tro?
  Ha en riktig fin helg, håper regnet gir seg snart.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. august 2010 at 10:40

   Vi har heldigvis tørvejr her og nyder det. Solen skinner og vi har en aftale med vores gårdsplads, så vi er meget glade for vejret, Tittei ;-)

   God helg til dig også :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  8. januar 2008 at 18:53

  Ja, tørklæder er dejlige gaver og skønt strikketøj, for det er til at håndtere :-)

  Det er en dejlig idé at forære tørklæder efter sygdom. Jeg er helt sikker på, at det hjælper, Merete :-)

 • Svar
  merete
  8. januar 2008 at 18:08

  tørklæder er også alletiders gave. lavede clapotis til to kolleger sidste år- den ene på bestilling mod garn, den anden var i strålebehandling, og jeg nød at se dem med deres tørklæder siddende på lærerværelset og cyklende fra arbejde. så idag hedder det clapotis til min søsters veninde der har haft en dum operation. rødt pink orange grønt og så skal hun nok komme efter den sygdom.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  8. januar 2008 at 17:19

  Merete, det er jo netop det, som er så smart og praktisk med et tørklæde. Resten kan sagtens være sort :-)

  Der er noget udsalg rundt omkring… du har helt ret ;-)

 • Svar
  merete
  8. januar 2008 at 11:39

  ja når hals og skuldre er klædt i noget kønt går det hele nogle gange ligesom meget nemmere. og så kan man ligesom pludselig godt klæde sig i sort som baggrund uden at man kommer til at se kedelig ud. har godt dyrket sophie digard i diverse butikker. hov, der er jo noget der hedder udsalg.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  8. januar 2008 at 08:04

  Jeg har faktisk en ganske stor del af klædeskabet helliget tørklæder. Jeg elsker dem og føler mig nøgen uden ;-)

  Tørklædet her er genialt, for det er tidsløst og også smukt om mange år, så jeg er rigtigt glad for det :-)

 • Svar
  merete
  8. januar 2008 at 00:42

  åh tørklæder og åh eksklusive tørklæder i farver der går til alt. jeg elsker dette her. og hvad gør det at det tager lang tid at lave? det er jo tidløst. du er vist en heldig rad rent klædeskabsmæssigt.

 • Svar
  Lizet
  7. januar 2008 at 22:59

  Tak for overdådige billeder og mange tusind tak for at linke til siden med en opskrift der bare skal prøves.

  Må finde nogle at dele 200 nøgler garn med ;o)

  /Lizet

 • Svar
  Sanne
  7. januar 2008 at 22:45

  virkelig specielt…har du et klædeskab til tørklæder, Liselotte :-)

 • Svar
  Mia
  7. januar 2008 at 22:10

  Nøj, hvor er det et smukt tørklæde. Og sikke en masse skønne farver, der er perfekt sammensat

  Jeg er forelsket!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. januar 2008 at 21:31

  Huha… det tager tid, Kirsten ;-)

 • Svar
  Kirsten
  7. januar 2008 at 20:55

  Selvfølgelig orker vi! Vi skal bare lige ha´ opbygget et restelager af Weller´ske dimensioner først………. *huha!*

  ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. januar 2008 at 20:30

  anne-g, jeg kan lide, at du understreger ;-)

  Ja, det er et smukt tørklæde, som man får lyst til at eftergøre. Jeg er spændt på om nogen af jer orker… :-)

 • Svar
  anne-g
  7. januar 2008 at 19:58

  Ja det er – hvis du altså var i tvivl.

 • Svar
  anne-g
  7. januar 2008 at 19:55

  Det er godt nok FLOT!

 • Svar
  anne-g
  7. januar 2008 at 19:55

  Det er godt nok FLOT!

 • Svar
  Lone
  7. januar 2008 at 18:33

  Voila – det er et utroligt flot tørklæde, og det vil lige passe til en stor pose rester af uldbroderegarn, som jeg har “arvet” for mange år siden. Der er nok 100 farver, men ikke ret meget af hver, så jeg har ikke (indtil nu) kunnet finde den rigtige anvendelse af dem…

 • Svar
  Tina Poulsen
  7. januar 2008 at 18:14

  Wooow jeg er helt solgt!!! Både designet, farverne, fornemmelsen af at det blødt!!! *såååååk* :)

 • Svar
  Olines
  7. januar 2008 at 18:07

  Det er virkelig et smukt tørklæde.

 • Svar
  Hege
  7. januar 2008 at 17:51

  Så lekkert det er, og bildene dine er jo oppskrift godt nok. Men tiden, Liselotte, tiden! Jeg har en million ting jeg har lyst til å gjøre. Akkurat nå strikker jeg votter etter ønske fra min datter, så vil jeg strikke flere babyvotter i selbumønster, så har jeg en ide om noen bitte små broderte hjelmluer til baby, så vil jeg lære meg å lage små gaveesker til alle vottene mine, så var det cobblestonen (Men den må oversettes først) og så alt det andre. Men den eneste tiden jeg får gjort håndarbeid er når jeg sitter ned og ser nyheter og andre ting på TV om kvelden.

  På den annen side: Det er jo fint å ha noe å se fram til, og en gang…

 • Svar
  Tineke
  7. januar 2008 at 17:03

  Sådan en grundopskrift kan findes her, se under opskrifter og “Blomster og Haler”

 • Svar
  Dolci
  7. januar 2008 at 17:00

  Rett og slett nydelig! Ja, skulle jeg få et par timer til i døgnet, ja, da skulle jeg saktens begynt på et slikt!

  Ha en flott dag!

 • Svar
  Anne
  7. januar 2008 at 16:45

  jeg har det som svit…lagre det et eller andet sted i baghovedet, eller hvor det der kammer ellers er. Jeg bliver da helt stresset over al den lækre håndarbejde jeg ser omkring i blogland , men flot er det sørme dit halstørklæde.

 • Svar
  svit
  7. januar 2008 at 16:32

  Jamen der er da kun én ting at gøre: Lad os komme i gang! – selv om jeg nok lige nu vælger at lagre indtrykket i mit store inspirationskammer bagerst i hjernen

 • Svar
  Anne Dyrholm Stange
  7. januar 2008 at 16:25

  Der er et her.

  Under Filcolanas opskrifter med Indiecita, det hedder blomster og haler.
  Det kommer overhovedet ikke i nærheden af dit, men med de rette farver og en ultratynd hæklenål og en hulens masse tålmodighed, så kunne man måske få et der smagte lidt af det…

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. januar 2008 at 16:12

  Det er meget smukt og jeg er utrolig glad for det :-)

 • Svar
  Louise
  7. januar 2008 at 16:12

  Det er godtnok helt vildt flot Liselotte. Det må da kunne lade sig gøre at kunne lave en kopi:-)
  Måske engang når jeg kan se bunden i kurven, med halvfærdige projekter:-)

  Kh Louise

 • Svar
  Silje
  7. januar 2008 at 15:43

  AJJJJ, det er FLOTT!!! Jeg kan altså forstå at du elsker det!!:) Og enda mer forstår jeg det når det knytter seg helt spesielle minner om en helt spesiell gutt til det… Takk for titten! Virkelig inspirerende!:)

 • Svar
  Gunilla
  7. januar 2008 at 15:34

  Skall genast leta reda på alla mina restgarner. Ullgarn som jag själv har växtfärgat för flera år sedan och andra som jag bara inte har kunnat kasta.

 • Svar
  Valdemarsro.dk
  7. januar 2008 at 15:27

  Det er SMUKT, simpelthen!!!

 • Svar
  Ella
  7. januar 2008 at 15:24

  Det er et kunstværk – jeg er så forelsket i det tørklæde, Liselotte :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)