Hæklet tørklæde

Sofahygge

Først snuppede jeg en kop kaffe og hækletøjet og så fandt jeg sofaen, for jeg trængte til et øjeblik med ingenting. Det var herligt. Jeg fik set to amerikanske komedieserier og et par minutter af Dr.Phil og så var jeg klar til en presning af det færdige tørklæde.

Næsten to meter

Det endte med næste to meter, da jeg var færdig. En meter og 94 centimeter for at være helt præcis.

Jeg turde ikke smide det i vaskemaskinen, så jeg endte med et fugtigt klæde og et varmt strygejern og det fungerede fint. Tørklædet er blevet dejligt blødt og føjeligt, efter det fik en tur med damp. Det har en helt unik tyngde på grund af garnvalget og det kan jeg godt lide.

Smukke lapper

Lapperne er smukke og farveforløbene er helt fantastiske. Det er gratis glæde så det basker. Ikke alene er garnet en gave, men også de smukke farver har været helt gratis, fordi garnet selv sørger for de mange skift.

Jeg synes faktisk tørklædet matcher de smukke, men temmelig kostbare Sophie Digard og nok er garnet her dyrt, men det kommer aldrig i nærheden af at koste, hvad hendes tørklæder koster.

Klar til vinter

Du får lige lidt fakta omkring tørklædet og så skal jeg aldrig nævne det mere…

Mønster: Hæklet tørklæde fra Hendes Verden

Garn: Noro Flower Bed (en dejlig gave fra Anne)

Færdige mål: 194 x 20 centimeter

Garnforbrug: Tørklædet vejer 243 gram. Kanten æder vel nogle få gram, men er hæklet i Drops Alpaca, som ikke vejer ret meget. Resten må man påregne er Noro Flower Bed, som koster i omegnen af 210 kroner per 100 gram, så tørklædet er ikke billigt, men smukt og tidløst.

Uhm

Justeringer: Jeg har hæklet lapper med kun 3 omgange stangmasker. I opskriften er de lavet med fire omgange, men jeg ville have et spinkelt og knapt så bredt tørklæde. Jeg har valgt at hækle de enkelte lapper i én slags garn og ikke skifte farve efter hver blomst. Det er meget nemmere og fungerer fint, fordi garnet selv skifter farve løbende.

Hot or Not: Jeg er sikker på, at det bliver brugt flittigt til vinter. Jeg er vild med det og har allerede bestilt Noros nye strømpegarn i et par farver, for succes skal gentages og jeg forelskede mig straks i nogle violette og syregrønne farver, så det er klart en succes og tilmed rigtigt hyggeligt at hækle.

Relaterede skriv

49 kommentarer

 • Svar
  maja dalsgaard
  19. august 2012 at 08:31

  Hej.
  Hvor er tørklædet blevet fint.
  Jeg lavede selv et for et års tid siden, men mistede opskriften og den kan ikke længe findes på hjemmesiden.
  Ville blive rigtig glad hvis du kunne maile opskriften til mig, hvis du stadig har den?
  Min mor og søster ville blive glade for sådan en blød pakke under træet;-)
  mhv Maja

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   19. august 2012 at 11:23

   Kære Maja, jeg har ikke opskriften, så du må vist lede videre :-)

 • Svar
  Carina
  22. januar 2010 at 08:27

  Hej! Super flot tørklæde. Har fundet garnet på nettet, men kan du oplyse, hvilken type garn, du bruger som kant. Vh Carina

 • Svar
  Blade
  8. december 2009 at 12:51

  Ejj hvor er det lækkert det tørklæde :D

 • Svar
  Sanne Hansen » Blog Archive » Noro – the world of nature
  26. maj 2009 at 12:26

  […] har fået inspiration fra Lisselotte, som har bloggen “slagt en hellig […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. oktober 2008 at 09:00

  Lise, det er så længe siden jeg lavede det, at jeg ikke husker hvordan. Er der ikke en beskrivelse af kant i opskriften? Måske har jeg bare fulgt den, men som sagt er det længe siden :-)

 • Svar
  Lise Jeppesen
  11. oktober 2008 at 07:08

  Hej Liselotte
  Fantastisk tørklæde. Var i gang med det fra hendes verden da jeg faldt over din udgave – det er skønt. Jeg er nybegynder hvad angår hækling. Kan du fortælle hvordan du har lavet kanten på tørklædet??

  Venlig hilsen
  Lise

 • Svar
  Stines Blog » Blog Archive » Volapyk
  1. juni 2008 at 21:30

  […] og stangmasker, men jeg kan alligevel ikke få hul på det. Øv. Jeg er ellers helt vild med Liselottes svendestykke og det flotte tørklæde hun forærede Ella. Jeg tilstår gerne, at jeg har en efterligning i […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  3. maj 2008 at 21:48

  Tak Johanna og Gitte :-)

 • Svar
  Gitte
  3. maj 2008 at 15:14

  Helt vildt flot – taber både næse og mund. Lækkert.

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » Noro strømpegarn
  3. maj 2008 at 10:08

  […] strømpegarn ankom i går. Det er smukt og specielt de to nøgler til højre kunne blive et smukt, hæklet tørklæde, er jeg sikker på. Det skal forsøges, men først er der lige […]

 • Svar
  Johanna
  2. maj 2008 at 12:38

  Hvor er det blevet flot. Rigtig god idé du har fået der :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. maj 2008 at 11:33

  Tak skal du have, Sylvia :-)

 • Svar
  Sylvia
  1. maj 2008 at 11:33

  Ditt tørklede er bare helt nydelig, Liselotte!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. maj 2008 at 09:34

  Tak Mette – og det er bare i gang ;-)

 • Svar
  Mette
  1. maj 2008 at 09:26

  Woaw! So ein ding muss ich auch haben! Det er da de utroligste ting du kan trylle frem af en klat garn.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. maj 2008 at 09:11

  Tak skal du have, Anna – det er virkelig blevet smukt og jeg er meget glad for det :-)

 • Svar
  Anna
  1. maj 2008 at 09:06

  ét ord: wow!

  Liselotte, du har en fantastisk sans for at få helheder til at tage sig rigtigt ud. Det er en fryd at se.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. maj 2008 at 08:38

  Nej, vel er det ej, Helle… og tak :-)

 • Svar
  Helle
  1. maj 2008 at 08:28

  Det er altså IKKE grimt, Liselotte !!!!!!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. maj 2008 at 00:46

  Så absolut, Stine, for øvelse gør mester :-)

 • Svar
  Stine
  30. april 2008 at 22:06

  Endnu en grund til at komme igang med de der oldemorlapper ;)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2008 at 21:22

  Tak begge to :-)

 • Svar
  one K
  30. april 2008 at 21:11

  Nydelig!!!!

 • Svar
  Christel Pedersen
  30. april 2008 at 20:16

  Fantastikt fin! Jag kommer att starta detta projekt snarast. Vill ha!!! Du är så duktig! Hilsen, Christel

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2008 at 20:15

  Det er garnet, der gør det… det er virkelig smukt :-)

 • Svar
  Deborah
  30. april 2008 at 19:47

  Nåh, sådan ja det tænkte jeg ikke lige på – sorry ;-) Jeg kigger imorgen igen! Tak!

 • Svar
  karen-Vibeke
  30. april 2008 at 19:17

  TIL LYKKE!!!

  Tørklædet er meget, meget smukt!
  Jeg overvejer at plagiere….skal lige være færdig med min Liselotte-trøje først.
  Venlig hilsen
  Karen-Vibeke

 • Svar
  Anette B
  30. april 2008 at 19:03

  det er blevet rigtig flot! Har også prøvet at åbne linket men der er fejl på hele deres www. Mon ikke det snart virker igen :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2008 at 18:52

  Deborah, linket er korrekt. Det er Hendes Verden, der har problemer :-)

 • Svar
  Deborah
  30. april 2008 at 18:41

  Wow, det er virkelig smukt. Der er en fejl på linket til opskriften. Jeg får ihvertfald fejl, når jeg vil ind og lure, hvor sværet det kan være….. Men helt fabelagtigt flot er det! Tillykke med endnu en success.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2008 at 18:41

  Det er bare blevet rigtigt vellykket – og Anne, jeg kan slet ikke undgå at tænke på dig hver eneste gang, jeg tager det om halsen :-)

 • Svar
  Anne Dyrholm Stange
  30. april 2008 at 18:05

  Nå altså, gider jeg så mon lige at hækle mit færdigt, hva’??!!

  Nu står der jo noget mere Noro her og blinker til mig, ikke i de grønne farver, men noget andet med lidt lilla og turkis, mon ikke det skulle bruges i stedet?

  Jeg er glad for, at du fandt noget godt at bruge garnet til, tænk lidt på mig, når du svøber det om halsen…

 • Svar
  Lene
  30. april 2008 at 17:56

  wow, Liselotte, det er bare det flotteste tørklæde og de smukkeste billeder af et tørklæde jeg længe har set.

 • Svar
  Helle
  30. april 2008 at 17:54

  Hvor er det dog smukt….det bliver jeg aldrig træt af at sidde her og kigge på!

  hmm…måske man skulle slagte superkarla-sjalet (som slet ikke er mig, men sjovt at strikke!) og så hækle lidt istedet for….Noro strømpegarn strikker jeg i, ser du (iøvrigt ikke vældigt imponeret over det!)

  Ha’ en god lang weekend,
  helle

 • Svar
  Mie
  30. april 2008 at 17:47

  Hold da op Liselotte. Det er bare det flotteste og mest unikke tørklæde + en hel masse andre superlativer, jeg har set længe længe længe. De mange farveskift er fantastiske men mest af alt fornemmer jeg så meget, at der er tyngde i det, og at det må falde om halsen som den reneste luksus. Jeg glæder mig til at se det om din hals om laaaaang tid. Er straks sat på “To-do” listen. Og hva’ så nu ? venter spændt på at se, hvad du finder på
  God mini-ferie

 • Svar
  karen
  30. april 2008 at 17:16

  Vanvittig flott! Det var virkelig en super ide å bruke noro – er ellers vant til å se det som striper, men her blir fargefordelingen ny og veldig spennende! Virkelig et nydelig skjerf. Men jeg håper allikevel det blir lenge til du får bruk for det – vi trenger en laaang og deilig sommer nå!!

 • Svar
  En Tone
  30. april 2008 at 17:14

  Wow!! Kjempelekkert. Nydelige fargeskift. Jeg har enda tilgode å prøve noe Noro garn, men det frister veldig :))))))

 • Svar
  Maiken
  30. april 2008 at 17:12

  Ej hvor er det dog blevet flot. Nu kan jeg så sidde og ægre mig over at jeg ikke ved hvad der er op og ned på en hækle nål :-)

 • Svar
  Heidi
  30. april 2008 at 17:00

  Åh, hvor det dog smukt – og tørklæder skal bare være lange. Rigtig lange :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2008 at 16:45

  Tak Hanne :-)

 • Svar
  Hanne
  30. april 2008 at 16:43

  Totalt lækkert tørklæde :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2008 at 16:42

  Jeg ved det ikke endnu, Mette, for jeg har jo lige bestilt et par nøgler, som endnu ikke er kommet og jeg har endnu ikke set det i virkeligheden. Jeg håber det duer :-)

 • Svar
  Mette
  30. april 2008 at 16:39

  Hvor er det smukt! Sådan et tørklæde gad jeg godt eje. Der skal vist søges lidt efter garn. Tror du Noro strømpegarn vil være egnet…..?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2008 at 16:36

  Det er beskrevet i opskriften, Jane :-)

 • Svar
  Jane
  30. april 2008 at 16:33

  Vildt flot. Den der bølgekant yderst – hvordan har du lavet den?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2008 at 16:27

  Tak og ja, det er så absolut blevet vellykket og jeg glæder mig til at tage det i brug, men først om MANGE måneder :-)

 • Svar
  Andrea
  30. april 2008 at 16:15

  Hvor er det smukt! God moslet ;)

 • Svar
  Jeannette Mariae
  30. april 2008 at 15:55

  Det er en smuk præstation – til lykke. Smukke billeder, der gør en glad. Det lyser trods mørket ude pga. den kommende regn. Knus herfra ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)