30

Vandhunde

Tolke drikker vand. Tolke drikker meget vand. Af grunde, som jeg ikke kan forklare, bliver man frygteligt tørstig af at tolke tegnsprog. Vi er nærmest kendte for at slæbe rundt med vores vandflasker, hvor vi kommer frem. Vi trækker dem op af tasker, sætter dem de underligste, men helst tilgængelige steder, så vi kan væde halsen med jævne mellemrum og vi genbruger flasker. Vi gemmer de let genkendelige, for så er det nemmere, når kolleger mødes. Vi kan kende forskel. Vi klistrer labels på med navn. Vi binder kunstfærdige sløjfer om flaskerne og er i det hele taget temmelig kreative.

Nu har jeg læst, at der er uhyggeligt mange bakterier i sådan en vandflaske. Faktisk blev jeg lidt smådårlig, da jeg læste, hvor befængt vandet i en genbrugt flaske er, selvom man tror, at den er skyllet og rengjort. Jeg gjorde noget ved det og købte et par flasker, som er let genkendelige, men ikke mindst nemme at rengøre.

Klean Kanteen laver genbrugsflasker, som er produceret under hensyn til miljøet. Alle produkter er produceret under kontrollerede forhold med behørigt hensyn til både etiske og moralske standarder og så kan skidtet tåle en opvaskemaskine, så jeg er sikker på, at de hele tiden er rene.

Flaskerne produceres i et hav af størrelser, mange farver og med et bredt udvalg af låg, så man kan indrette sin flaske akkurat, som det passer sig bedst.

De er produceret i rustfrit stål og er derfor ikke en letvægter, men til gengæld slipper man for underlige og uigennemskuelige belægninger indeni dem.

Jeg var ret forelsket i både den brune og den orange flaske, men endte op med en smuk grøn og så den lyserøde, som egentlig ikke umiddelbart faldt i min smag, men da jeg så, at de donerer 20% af salget af den lyserøde model til forskning indenfor brystkræft i hele oktober måned, måtte det blive den.

Den er ret fræk, nu den står her og blinker, så det er i orden.

Jeg har bestilt den model, som rummer lige godt en halv liter. Den kan ligge i tasken uden at give rygskader og så kan den smides i opvaskemaskinen om aftenen, så den er klar til brug næste morgen. Jeg ender med færre bakterier i maven. Bare jeg nu kan tåle det…

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply
  Postkasserød glædeseksplosion
  14. november 2009 at 09:26

  […] et år siden modtog jeg mine nye, miljø- og Liselottevenlige drikkeflasker fra klean kanteen. En lyserød og en dejlig grøn af slagsen. Siden er de brugt flittigt og jeg er […]

 • Avatar
  Reply
  Rikke
  18. juni 2009 at 21:55

  www,renflaske.dk jeps der fås de nu og til rimemlige penge i betragning af hvad de skåner vores kroppe for i nu og i fremtiden :-)

  Jeg glæder mig til mine to ankommer – nu skal der i hvertfald drikkes mere vand her i huset!

 • Avatar
  Reply
  holise
  7. juni 2009 at 21:25

  Har læst et sted, at man snart kan købe klean kanteen i DK på hjemmesiden renflaske.dk

 • Avatar
  Reply
  Sandra
  23. marts 2009 at 18:09

  Hvis man går ind på reusablebags.com koster fragt kun ca 11 usd som er 60,- ca og de har også alverdens andre fantastiske ting fx genanvendelig madindpakning til frokost eller en fin rustfri stål canteen til salat osv i madpakken. Som der står på hjemmesiden så bruger vi 500 billioner-1 trillion poser verden over hvert år. Det er over 1 mill poser hvert minut!!!!! Se, dét er skræmmende!
  Kig ind på http://www.reusablebags.com/. Om ikke andet så for den gode info

 • Reply
  Forelsket « fisker & fernández
  3. december 2008 at 16:55

  […] overfyldt med bakterier samtidig med, at de er umulige at rengøre og genbruge. Efter at have forelsket mig og overbevist mig selv om, at nu var løsningen fundet, stod jeg med et problem. Jeg syntes […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  23. oktober 2008 at 07:32

  Anne, det er frygteligt med alle de fristelser ;-)

 • Avatar
  Reply
  Anne
  23. oktober 2008 at 00:24

  Hvor er de lækre.
  Jeg er også mere eller mindre fast forbundet med en vandflaske, og må ha’ mig en brun, fordi den er skøn at se på, og en lyserød for den gode sag.
  Liselotte, jeg brugte færre kroner før jeg mødte din blog! Men det er jo ikke din skyld. Jeg er bare for let at friste.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. oktober 2008 at 14:24

  MarieU, jeg krydser også lige ;-)

 • Avatar
  Reply
  MarieU
  22. oktober 2008 at 14:16

  Så krydser jeg fingre for den ordre jeg lige har sendt afsted… :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. oktober 2008 at 13:48

  Ohøj, her er lidt at følge op på :-)

  Jeg har købt flaskerne direkte på den amerikanske side. Pakken slap gennem nåleøjet, så der er ikke told på, men den slags er jo et sats af de store ;-)

 • Avatar
  Reply
  MarieU
  22. oktober 2008 at 10:44

  @Liselotte og Manna:

  Jeg er meget tæt på at trykke køb på kleen canteens hjemmeside, men nu blir jeg også utrolig nysgerrig på toldreglerne (mine niecers julegave blev fx lige 300 kr dyrere end beregnet pga. det…)
  Så hvis du har en europæisk side Liselotte, vil jeg meget gerne høre det.

 • Avatar
  Reply
  Jane
  22. oktober 2008 at 07:11

  Super go’ ide.

  Jeg har nemlig også meget svært ved de der ‘skylle-flasker’ for de bliver på trods af skylleriet ret ‘udefinerbare’ indeni. Og ny flaske med vand hver gang, kommer jo på sigt til at koste spidsen af en jetjager….

  Tror det kunne være en løsning til ‘vandbærerne’ her i huset ;o)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  21. oktober 2008 at 22:12

  Jeg har Eva Solo termo vandflaske, den kan komme i opvaskemaskinen og kan bestemt anbefales.

 • Avatar
  Reply
  manna
  21. oktober 2008 at 21:53

  Købte dog i mellemtiden en termo vanddunk fra eva solo i rustfrit stål. Helt blank med rød rem, den er skisme os ret fin, og holder vandet dejligt koldt.

 • Avatar
  Reply
  manna
  21. oktober 2008 at 21:46

  Jeg har selv haft øje på samme flasker. Fordi de er i rustfrit stål (godt nok lavet i kina, men de siger under ordentlige forhold) og ikke plastik. Prøver at undgå plastik sammen med vand og mad. Endte med at skille mig af med mine Nalgene efter det kom frem de også indeholdt bispenol A. For hede hulen, hvor bliver jeg tosset over sådan noget.

  Især vil jeg gerne holde min søn kemikalie fri, så alt mit køkken grej er stål eller glas.

  Men jeg vil gerne vide om du slugte told og momsen og købte dem fra USA, eller om du har bestilt dem i EU. For so ein ding muss ich auch haben

 • Avatar
  Reply
  Lou
  21. oktober 2008 at 19:06

  Hvor har du købt dem, Liselotte? Jeg kan kun finde dem på nettet og fra usa – og det er jo sådan lidt besværligt, når man vil ha’ én lige nu og her! ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  21. oktober 2008 at 18:26

  Jeg har endnu ikke læst de artikler og tænker også om det er plastik, der gør at engangs flaskerne indeholder bakterier. De her flasker ser smarte og praktiske ud :-)

 • Avatar
  Reply
  Susan
  21. oktober 2008 at 17:08

  Et andet problem med engangsflaskerne er at der er stoffer i plastikken der ikke er gode. Jeg kan ikke huske praecis hvad det er, men mener at det er stoffer i familie med de bloedgoerere der nu er forbudt i babylegetoej.

  De flasker vi bruger har vi koebt i en Spejdersport lignende forretning her. De kan holde til det hele og er nemme at rengoere og saa har man ikke saa meget affald og dermed er det endnu bedre for miljoeet :-)

 • Avatar
  Reply
  Lærlingen
  21. oktober 2008 at 16:21

  Jamen, her er så svaret, til jer derude.
  Akrivt kul i trendy sticks. Lige til at putte i vandet. Både flasker og glas. De snupper alle skadelige stoffer. Se http://www.givingandliving.com/1/237/sumi-.html

 • Avatar
  Reply
  Stine
  21. oktober 2008 at 14:21

  Det ved jeg godt Liselotte – sandheden er bare at jeg ville foretrække at opvaskemaskinen gjorde det for mig ;-) Indtil videre må jeg nøjes…

 • Avatar
  Reply
  Annepålandet
  21. oktober 2008 at 13:59

  Hjelp, nå ble jeg helt nervøs her. Jeg har alltid vært veldig nøye på hygiene når det gjelder mat og drikke, mange mener at jeg overdriver – men så er vi heller aldri syke her i huset. Men vi drikker av engangsvannflasker, og bruker dem om igjen en uke eller to. Spesielt barna, som trener mye, drikker mye av slike flasker. Vi skyller og vasker dem jo, men er det selve materialet/plasten som gjør at de er fulle av bakterier, eller er det det at man ikke kommer til med rengjøring? I utgangspunktet skulle man jo tro at en godt rengjort engangsflaske er like ren som en godt rengjort metallflaske??? Dette må jeg lære mer om!
  (Flaskene dine er lekre – har du kjøpt dem på nettet?)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. oktober 2008 at 13:49

  Lotte, det lyder også helt perfekt med muligheden for en opvaskebørste ned i skidtet. Det vigtigste er altså, at man kan gøre dem ordentligt rene :-)

  Mette, de er rigtigt fine. Jeg er jo æstetiker, så jeg er i virkeligheden også enormt glad for, at designet er så lækkert :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  21. oktober 2008 at 13:46

  Hvor er de fine! Jeg læste også den undersøgelse om bakterierne i vandflaskerne og fik en rigtig dårlig smag i munden. Har siden kigget efter en ny og rengøringsvenlig flaske til min datter – nu fandt du den for mig. Tak!

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  21. oktober 2008 at 13:45

  Jeg sværger til flasker fra Nalgene. De er i lexan (samme materiale som politvisirer er lavet af) og kan tåle lidt af hvert. De fås i klare farver og har så stor en åbning, at man kan få en opvaskebørste ned i dem – hvis man altså ikke vælger bare at hive dem i opvaskemaskinen.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. oktober 2008 at 13:32

  Jamen selvfølgelig kan flasken rengøres uden en opvaskemaskine, Stine. En flaskerenser er akkurat lige så effektiv :-)

 • Avatar
  Reply
  et cetera
  21. oktober 2008 at 13:31

  De ser virkelig ud som alletiders løsning – og farvevalget er meget sympatisk ;-)

 • Avatar
  Reply
  Stine
  21. oktober 2008 at 13:31

  Jeg har også længe været på jagt, at være bibliotekar kan være frygteligt støvet! Vi ejer ikke en opvaskemaskine, men derfor burde de jo kunne rengøres ordentligt alligevel. Jeg glæder mig til at høre din anmeldelse – men den er nu allerede røget på ønskesedlen :)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. oktober 2008 at 13:09

  Gitte, jeg blev virkelig overrasket – og klar over, at det ikke længere var en god idé med alle de vandflasker, som ikke kunne renses ordentligt. Nu kan den ryge i opvaskemaskinen – har et lækkert design – og er produceret, så min samvittighed er i orden. Låget/proppen skal ikke med i opvaskemaskinen, men have en omgang grundig rens med sæbe og så skulle den gerne holde tæt i lang tid, men jeg giver en melding :-)

  Tina, det er SÅ ulækkert! Nu er jeg godt rustet til fremtiden, så den tegner både lyserød og mindre bakteriebefængt ;-)

 • Avatar
  Reply
  Tina - omme i London
  21. oktober 2008 at 13:01

  Det er lige det med vandflasker. De skal kunne vaskes i opvaskemaskinen, ellers holder de ikke laenge – i hvert fald ikke i en stand jeg vil drikke af dem. BVADR! Jeg har lige faaet en ny fra min gym. Den er grim, men effektiv – og opvaskemaskinevenlig!

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  21. oktober 2008 at 13:00

  Ja, det er uhyggeligt, hvor godt bakterier trives i engangsflaskerne. Derfor har jeg købt flere forskellige vandflasker, men har endnu ikke fundet én, som jeg er helt tilfreds med. Derfor kunne jeg godt tænke mig, om du vil kommentere flasken, når den har været i brug en tid.
  Ofte er der problemer med at holde tæt (altså flaskerne…) men jeg har mistanke om, at det er opvaskemaskinen, som er lige lovlig hård ved materialerne på trods af, at de skulle kunne tåle det.
  Måske din nye flaske klarer sig bedre?

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)