6

På lavendeljagt

Oline havde snuppet yndlingspladsen på terrassen, så jeg mente egentlig sagtens det kunne berettige en lavendelhjemtagning, nu hvor jeg alligevel ikke kunne sidde i mit hyggehjørne. Kenneth gad godt gøre mig selskab og der skulle jo også weekendprovianteres, så det hele blev samlet under én hat.

Duftende lavendler

Lavendlerne her er sorten Lavandula Augustifola eller Hidcote Blue og de bliver ikke frygteligt høje, men dufter kraftigt ved den mindste vind og berøring. Det er lige kvaliteterne jeg søger, for de skal fyldes i et par trætønder, jeg har stående på terrassen. Drømmen er, at duften af lavendler kan indhylle os, når vi nyder sommeraftenerne derude.

Sammen med lavendlerne blev der købt 250 liter plantejord, en bakke hvide pelargonier og en bakke margueritter – også selvom jeg havde svoret, at jeg ville vente. Det kribler og krabler for at komme i gang.

Hvide Pelargonier

Jeg fik mindsandten også en solseng med polster, så jeg bliver ikke til at skyde igennem hele sommeren, hvis jeg da ikke ender med heller ikke at kunne finde plads på den, for hende den langbenede, men så er der vel mit hyggehjørne.

Siden gik turen til Metro, hvor der blev provianteret på den koloniale front og så røg der altså også lige et bundt af de smukkeste roser med i vognen. Nå ja… og et kludetæppe til næsten ingen penge.

Roser og et kludetæppe

Roserne er placeret i min nye, lyserøde kande, så der er ikke et øje tørt længere…

De smukkeste roser

Mens de sidste solstråler forsvinder i horisonten, vil jeg finde vej ind i sofaen, hvor resten af fredagen skal tilbringes i godt selskab. Jeg glæder mig, for jeg trænger.

You Might Also Like

6 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  25. april 2009 at 08:56

  Kirsten K, det lyder som udsigten til en skøn weekend. God fornøjelse med de langbenede :-)

  Marianne, sommeren rykker nærmere og jeg elsker det. Lavendler kan jeg ikke få for mange af, så nu rykker de også ind på terrassen :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  25. april 2009 at 08:46

  Jeg fornemmer at sommeren begynder at rykke på din matrikel. Jeg drømmer også om lidt blomster og krydderurter, men det bliver nok først næste weekend. At sidde med garn og dufte til lavendel´er så kan livet ikke blive meget bedre.

 • Avatar
  Reply
  Kirstenk
  25. april 2009 at 07:07

  Jeg får besøg af indtil flere af de langbenede i weekenden, så de vil nok også indtage nogen af mine “pladser” og det må de gerne… Og, åh ja, lavendler er dejlige…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. april 2009 at 23:45

  Anne, de er alt for hurtige ;-)

  Dortheivalo, det håber jeg sandelig også, men ellers er der aflæggere overalt på grunden. Jeg skal nok få lavendler :-)

 • Avatar
  Reply
  Dortheivalo
  24. april 2009 at 23:35

  Jeg e l sk e r lavendler, og når jeg hvert andet år er i Danmark, får jeg lov til at plukke alle de lavendler som jeg orker i svigermors forhave.. De bliver tørret, gemt og nydt i to år inden jeg kan plukke nye. Det er luksus ud over alle grænser. Håber dine lavendler lever op til dine forventninger.

 • Avatar
  Reply
  Anne, Mandagspigen.
  24. april 2009 at 21:48

  Som de dog kan indtage ens plads….de der langbenede :-D

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)