15

Lørdagsplaner

Jeg har allerede været oppe et par timer, for fredagen endte tidligere end planlagt. Kræfterne slap op, så jeg smuttede under dynen og er derfor svært frisk i dag. Det er skønt, så jeg klager ikke og haven er forlængst inspiceret, for jeg længes frygteligt derud, men måtte også erkende, at morgenerne stadig er kølige, så det får vente lidt endnu med de planer, der er for terrassen i dag.

Imens nyder jeg morgensolen indenfor. I køkkenet varmer den væggene, mens jeg brygger en kop kaffe og nyder stilheden og de smukke roser, som fandt vej herhjem i går.

Roser

Vaskemaskinen er i fuld vigør. Det er tørrevejr i dag, så jeg vil have tøj ud at hænge, selvom starten på den udendørs tørresæson også inkluderer Olines klager over, at tøjet pludselig er så stift. Hun er forvænt med blødt, tørretumblet tøj og synes, at duften af frisk luft er ligegyldig sammenlignet med følelsen af blød bomuld. Hun må vænne sig, som de forrige år.

Roser

På terrassen står blomster og frister med deres løfter om sommerstemning og varme aftner og senere skal de i potter og krukker, men indtil da er der nok at tage fat i. En oprydning her, hvor jeg sidder, er absolut tiltrængt, så det står først på programmet. Bagefter er der sikkert tid til de andre ting, som trænger og så er vi der, hvor jeg kan indtage terrassen. Det kan kun gå for langsomt.

Roser

I går så jeg nogle sengerammer, som kunne forvandles til terrassens hyggehjørne. Billige var de og det er så fristende at etablere et hjørne derude, som inkluderer et par senge med masser af puder. Jeg overvejer stadig, for der er også sommerregn, som kan forvandle den slags til en frygtelig kedelig oplevelse, men det handler vel bare om en flittig håndtering af en pressenning, som kan tage af for hvad som helst. Gider jeg mon? Jeg overvejer og er fristet, men først var der lige en oprydning…

Du vil sikkert også kunne lide

15 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  26. april 2009 at 11:24

  Mette, jeg har tidligere haft en stort væksthus, som desværre gik til i en orkan. Nu skal der bygges nyt, men jeg har svært ved at begrænse mig, så det er ikke småting jeg har planer om. Det kræver både tid og penge, så jeg venter… utålmodigt, til vi er klar :-)

 • Avatar
  Svar
  Mette
  26. april 2009 at 11:10

  Vent ikke for længe med væksthuset. Jeg fik et 12 m2 drivhus sidste år og satte til alles morskeb en brugt jernseng med sider derind. Men de måtte jo sande det berømte ord: Den, der ler sidst, ler bedst.

  Det er det skønneste, jeg har erhvervet mig. Vi dyrker alt muligt, ordner planter, hygger, læser, tager middagslur og overnatter, når det ikke er for koldt.

  Det sidste var lidt ubekvemt sidste år, da der også flyttede en tudse ind. Det er jo som en appelsin i turbanen, men jeg var skrækslagen for at falde ned i den, når jeg lå på kanten af sengen, da min 7-årige datter fyldte det meste. Men hvilken fryd at vågne til solopgang og fuglekvidder.

  Jeg kan kun gentage: Vent ikke for længe :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  25. april 2009 at 16:17

  Idéen med voksdug er god til madrasserne :-)

  Jeg drømmer videre om det hyggelige hjørne, men ellers får det vente, til jeg engang… får mit væksthus. Åh, hvor jeg glæder mig :-)

 • Avatar
  Svar
  Tina
  25. april 2009 at 12:49

  Nu har jeg sat jernsengen op. over madresen har jeg lagt en presining og så et vattæppe, så må jeg se om det holder fugten væk. Kors hvor er det hyggeligt.

 • Avatar
  Svar
  Anette
  25. april 2009 at 11:40

  Jeg elsker når tøjet kan tørre udendøre – det dufter så skønt. Mon ikke Oline vænner sig til det. God lørdag til jer.

 • Avatar
  Svar
  Mrs Cakeaholic
  25. april 2009 at 10:17

  Sikke nogle smukke billeder af roserne, hvor er de skønne.
  Jeg ville som Ege også sy et betræk af tekstil voksdug til madrassen og så ellers fylde den med puder og tæpper som så desværre måtte bæres ind i tilfælde af regnvejr…Men de er jo også nemmere at vaske igen end madrassen,ikk…
  God lørdag til dig Liselotte :-)

 • Avatar
  Svar
  Hanne
  25. april 2009 at 10:16

  Her vaskes der også – et efterskolebarn har utrolige mængder vasketøj med hjem – og så køres der i container… kors hvor har vi meget haveaffald, men solen skinner, så det ´ok.

 • Avatar
  Svar
  Lotte
  25. april 2009 at 10:12

  Voksdug som overtræk på madrasser?

 • Avatar
  Svar
  Ege
  25. april 2009 at 10:08

  Sy en madras betræk af noget lækker “Stof”lignede Voksdug som holder vand /fugt væk fra selve madrassen , og så kan man jo smide vattæpper og ligne på masdrassen ved alm brug

  ellers skal der jo sejl over, men det forhindre nok ikke en alm madras at blir fugtig af nattens dug

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  25. april 2009 at 09:46

  Jeg ville nu også elske sådan et sofa-/slængehjørne derude, så jeg investerer i billige senge, som kan få lov til at forgå i det tempo, de vil.

  Sifka, jeg regner bestemt også med rundkreds. Uden ville sommeren da ikke være helt rigtig :-)

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  25. april 2009 at 09:29

  Den langbenet ville elske sådan et senge arrangement….

 • Avatar
  Svar
  Sifka
  25. april 2009 at 09:27

  Du skal da nok få noget fra hånden, og det med pudefyldt sengehjørne lyder herligt. God lørdag, med masser af solskin.

  Jeg ved ikke, om du har fornemmet det hos Anne, men jeg håber på rundkreds i Ry til sommer;)

 • Avatar
  Svar
  Catarina
  25. april 2009 at 09:22

  Sikke smukke sarte roser. Ikke nogen dårlig idé men de dersens senge, men kan godt følge dig i det med regnen. :-)

  Her nøjes jeg dog med solvognen hvorpå jeg smider et tæppe og et par puder, den er også dejlig nem at flytte rundt på.

 • Avatar
  Svar
  Jenny
  25. april 2009 at 09:21

  Åhh hvor jeg kender den med kræfter der slipper op. Igår gik jeg død kl.21.30.. 11,5 time senere er jeg FRISK som bare pokker :-) Nu gælder det dejen i køleskabet, som gerne skulle blive til nogle seje, sprøde boller. Vejret skal nydes, alt andet er skammeligt, men indimellem skal der også forberedes mad til fødselsdagsgæster imorgen.
  Det bliver en fantastisk dag… Kan mærke det :-)

  Go’ lørdag :-)

 • Avatar
  Svar
  Tina
  25. april 2009 at 09:04

  Hej Liselotte.
  Jeg har selv sådan en jernseng med en rigtig god madras som bare står og glor dumt i skurret, ville også vildt gerne have den ud, men er så bange for at den i det lange løb ikke kan holde.
  God lørdag til dig.

 • Byd gerne ind