24

Så hellere strikke lidt…

I radioen tales der om udbredt regn i eftermiddag og spredte byger allerede denne formiddag. Der er gråt derude, men øjeblikkene før regn er nogle af de smukkeste. Der bliver stille på en særegen måde. Vat og bomuld pakker lyde ind og dufte forstærkes, så det er ren nydelse at tage dagens første kaffe med derud.

Jeg nåede det lige. Nu regner det. Meget, men det trænger, så det er fint.

Midt i plænen står to fyrretræsstammer. Træerne blev fældet for år tilbage, men stammerne har fungeret som plads for en hængestol, som både Alexander og Oline har nydt gennem årene. Omkring stammerne voksede den smukkeste efeu. Frodig og saftiggrøn havde den gjort stammerne til et eventyr i sig selv. Så fik vi et par vintre, der mente alvor og nu ligner det hele en ulykke.

Jeg tror, at tiden er inde til at skære ned og forvandle stammerne til en bænk med dejlig udsyn til det lille skovhjørne, vi har.

– og til akelejerne, som også mener alvor lige nu…

Kaffen smagte ekstra dejligt ude på terrassen. Sådan er det bare. Jeg elsker, når jeg kan sidde derude et øjeblik, men nu er der ikke basis for udeliv mere, medmindre jeg orker iføre mig regnkampdragten og gummistøvlerne. Så hellere strikke lidt, for det er da søndag og lidt doven må man gerne være.

You Might Also Like

24 Comments

 • Avatar
  Reply
  Helle fra Vejgaard
  23. maj 2011 at 17:00

  Hejsa, hvor er der fint i din have og omgivelserne. Jeg har også en zinkbalje og vil gerne bruge den til blomster, men så skal der vel bores huller i? Hvad har du gjort?
  Jeg nyder også akelejerne i haven, mere end når jeg tager dem ind….

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. maj 2011 at 17:09

   Tak Helle – og jeg tager et søm og en hammer og laver et eller flere drænhuller i mine zinkbaljer, når de skal bruges til blomster :-)

 • Avatar
  Reply
  Jane
  22. maj 2011 at 11:48

  Hvor er der bare skønt på jeres terrasse. Smukke, smukke blomster og så fantastisk stemning. Lige sådan som jeg gerne vil have min egen terrasse til at se ud; men indrømmet der er et stykke vej endnu.
  God søndag – med indehygge og strikketøj. Her i Nordsjælland er det blæsende men ingen regn. Resten af familien ordner cykler ude.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 16:03

   Tak Jane og jeg er også meget glad for vores terrasse. Den er vores sommerhjem :-)

   I dag bliver det altså til indehygge, for det regner for vildt ind imellem, men det gør jo heller ingenting :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  22. maj 2011 at 11:09

  sikken en dejlig have du/i har :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 11:11

   På sine steder er den meget dejlig, Helle :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Bula
  22. maj 2011 at 09:48

  Jeg har lagt merke til den nydelige eføyen før, så det er synd den har gått dukken! Vi har et par pryd-trær som har lidd samme skjebne i vinter :-( Din hage er som en hemmelig, lukket verden midt i nabolaget ser det ut til .Slik er også min, hekker gjemmer oss bort når alt er grønt. Det er deilig. God strikke-søndag. Selv sitter jeg med pledd og tett nese, men skal nok klare å eksperimente litt med bomull og heklenål selv om jeg mangler din utrolige effektive driv i håndarbeider!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 10:00

   Ja, det er de lange, kolde vintre, som tager en bid af haven nu, men det giver plads til nyt og så må vi i gang med tænke kreativt :-)

   Min have er en hemmelig, lukket verden. Vi er lukket helt inde og er private og det er jeg meget glad for, for jeg holder meget af, at min have virkelig ER min :-)

 • Avatar
  Reply
  jytte
  22. maj 2011 at 09:47

  Skal vi bytte? Bare i en halv time! Jeg sender lidt af den sol, der skinner her (også lidt af den halve pelikan, der suser) så får jeg “dit” regnvand, som min have skriver meget højt efter at få ;-)
  Dejlig strikkedasedag til dig og dine.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 09:58

   Jeg har også blæsten nu, Jytte, så jeg tror, at jeg beholder regnen, som vi også trænger til ;-)

   God dag til dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Olaug
  22. maj 2011 at 09:44

  Nøyaktig slik er dagen her også, med tungt og varmt før-regnslys, og tevannet koker og jeg vil sitte i det på terassen før det er for sent for slikt for i dag! Takk for inspirerende terassebilder :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 09:58

   Selv tak, Olaug og her skinner solen igen for et øjeblik, men det blæser op, så jeg orker ikke at være derude :-)

 • Avatar
  Reply
  Beate
  22. maj 2011 at 09:41

  Ja nå tror jeg sannelig det regner over det ganske bloggland,
  for det er regn her også i dag:)
  Jeg følger ditt eksemperl, og NYTER det som kan nytes,
  hos meg en deilig frokost i hyggelig selskap.
  Ha en deilig regnværssøndag fylt med alt godt!
  :)Beate

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 09:57

   Og i lige måde, Beate – en dejlig, regnfyldt søndag til dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  22. maj 2011 at 09:32

  Vores efeu var godt nok også blevet mat i sokkerne efter de sidste par vintre. Den så ud til at holde stand men da kong frost så lige satte ind efter en lille uge med mildere vejr blev det dødstødet. Igår fik jeg hevet, klippe og revet alt det visne ned fra vores hegn og nu kan de små grønne spirer så gå igang forfra.

  Det er dejligt som haven byder på nye muligheder; jeg nyder at fokusere på udviklingen fremfor at begræde afviklingen, ligesom jeg også tror du gør. Skøn ide at lave træerne om til bænke – det bliver mindst lige så smukt og brugbart :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 09:39

   Jeg er sikker på, at en bænk vil bringe glæde og udsyn sammen med små øjeblikke med indsyn ;-)

   Efeuen har ikke været glad for de sidste vintre, men måske er der en mening med det. Væk med den og ind med noget nyt :-)

 • Avatar
  Reply
  Anette Linnea
  22. maj 2011 at 09:16

  Haven trænger bestemt til regn, så det vil jeg nyde. Men ellers er jeg med på den med inde-sysler – her bliver det dog ved symaskinen i stedet.
  Hav en god søndag.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 09:37

   Og i lige måde – en god søndag til dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Koselig
  22. maj 2011 at 09:07

  Veldig flotte bilder fra din veldig koselige hage :)
  Nyt dagen, selv om det regner. Det er meldt regn her også. Jeg håper bare vi rekker å gå og hente bilen vår før det begynner.
  God søndag

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 09:10

   Indeliv med strikketøj er ikke skidt, når vejret ikke vil. Jeg håber, at I når at hente bilen, Koselig – og rigtig god søndag :-)

 • Avatar
  Reply
  et cetera
  22. maj 2011 at 09:06

  I har den den dejligste have, Liselotte … lige sådan som jeg mener sådan én skal være, med små eventyr og historier i hver en krog :-) – og så go’ søndag med strik og hygge – det lyder som en fornuftig dispositon – for jeg skal da lov for, at den himmelske vandkande blev tiltet voldsomt lige før – og det fortsætter den vist med at blive flittigt idag …

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 09:09

   Det er vist ikke i dag, vi skal nyde havelivet, et cetera. I dag er indeliv og hygge og det er jeg nu slet ikke utilfreds med og ellers er der altid min elskede søndagstur ud i det blå :-)

   God søndag til jer :-)

 • Avatar
  Reply
  Frau Putz
  22. maj 2011 at 09:05

  Hvor ser det dejligt ud.
  Jeg selv har planer om at tilbringe dagen i haven. Her regner det ikke endnu, og når det sker kryber jeg under glas. Drivhuset har ikke fået den sædvanlige overhaling i år, men nu har vi købt tomater og alt det “øvrige” hjem fra planteskolen – så nu skal der ordnes og plantes.

  Nyd din dovne søndag.

  ~ Karina

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2011 at 09:08

   Jeg savner mit drivhus HELT VILDT, Karina, men manden i mit liv NÆGTER et almindelig drivhus, så jeg venter fortsat på det, som kan få adgang til matriklen ;-)

   God søndag til dig :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)