15

Så fik den eftermiddag ben at gå på…

Udenfor er der mørkt og vådt. Regnen ramte, som jeg vendte hjem. Den der sensommer med sol og varmegrader, som næste får sandalerne til at springe ud af skabet igen, er da landet et helt andet sted end Aalborg, kan jeg konstatere. Her holder vi forsigtigt og sindigt fast i, at det er efterår. Nogen gør i hvert fald!

Mørket inspirerede mig til en omgang Pæregodhed til brien, Lone og jeg ynder at spise hver formiddag. Trøstespisning kan der ikke siges ret meget sundt om, men det er en disciplin, som ind imellem må dyrkes. Især når det regner og så er pære og brie et ualmindelig godt match. Synden er smagt til med ingefær, vanilje og en lille klat rørsukker. Det dufter dejligt.

Mens det putrede på komfuret, nåede jeg at smide små herligheder i rammer. Faktisk mange flere rammer end de, der ligger her. Omtrent et dusin rammer, tror jeg. Lyst og kærlighed. Nu skal der lidt i hjørnerne, så vi kan få jaget vinteren på flugt.

Om lidt er der sylt at komme på glas. Herefter venter finsnitning af store mængder løg. Vi skal have… tadaaa…. trommehvirvel…. bøf med masser af bløde løg, aspargeskartofler og knækkogte gulerødder. Total retro.

Du må godt være misundelig, men kun hvis vejret heller ikke er med dig. De med sol hele dagen kan umuligt trænge til comfortfood i dag, men jeg synes, at vi gør. Jeg er chef i dag, så jeg bestemmer. Bøf med løg it is!

You Might Also Like

15 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  27. september 2011 at 13:15

  Pærerne glemte jeg hjemme i køleskabet denne morgen, men det bliver de jo ikke ringere af og så er der noget at glæde sig til :-)

  Print er af egen avl efter inspiration ude i cyberspace. De skal gøre en forskel :-)

 • Avatar
  Reply
  Rikke
  26. september 2011 at 20:33

  Sikke en dejlig opskrift. Det er længe siden jeg har fået både brie og pærer, mon ikke det snart var på tide :)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth (Fjordkær)
  26. september 2011 at 20:28

  Hold da op hvor er de bare gode, dine indrammede herligheder. Her har det også regnet det meste af dagen. Ja her stod den på gammeldags kalvesteg med rodfrugter. Ind i mellem er det nu dejligt med lidt retro mad.
  Tak for altid super dejlig inspiration. Fortsat god aften.

 • Avatar
  Reply
  Sifka
  26. september 2011 at 19:58

  Sikke fine indrammede herligheder. Er de mon af egen avl. Min nysgerrighed pirres jo af rygtet om hæklerier med telefonpæl. Løftes der monstro et slør? God aften, min begynder 1-2-3 nu:)

 • Avatar
  Reply
  Helma
  26. september 2011 at 19:53

  Yeps, helt enig. Brie og pære er et perfekt makkerpar.

  Men jeg har lavet hyldeblomstgelé, og det er skagme´næsten ligeså godt.

 • Avatar
  Reply
  henriette
  26. september 2011 at 19:01

  Hej Liselotte. Jeg har pinnet nogle af dine smukke billeder på Pinterest, og nu spøger jeg om det er i orden at jeg også ( med tilbagelink til dig selvfølgelig ), bruger et af dine hæklebilleder til et indlæg på min blog?? Jeg skriver lidt om mine problemer med at farvestribe, og om hvordan det virker som om det er super let når andre “bare” lige gør det. I den forbindelse kommer jeg med en række ekspempler, bla det hæklede tørklæde du lige har lavet. Det er SUPER skønt, og jeg vil vildt gerne lave et selv.

  Sig endelig til hvis jeg skal slette billedet igen. Jeg forstår godt hvis du helst ikke vil at det bliver brugt, men jeg håber..

  Med venlig strikkehilsen
  Henriette

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. september 2011 at 13:13

   Du bruger bare fotoet med tilbagelink, Henriette – og tak :-)

   • Avatar
    Reply
    henriette
    27. september 2011 at 13:26

    Ej hvor er det herligt. Tusind tak, og fortsat god dag :)

 • Avatar
  Reply
  Djohanne
  26. september 2011 at 19:00

  Tusind tak for inspiration til “pæregodhed”

 • Avatar
  Reply
  Conny
  26. september 2011 at 18:56

  Frugt er sundt – pærer er frugt, så det må da være godt :) Hvis det kan trøste, så øser det også ned i spandevis i Midtjylland – kan snart holde guldfisk i haven, der ellers normalt ikke er med sø.

 • Avatar
  Reply
  Anni
  26. september 2011 at 18:54

  det er jeg da ked af, altså at I har fået regn og at jeg ikke må få bøffer, for vi har så dejligt vejr i denne tid, rigtig india summer! jeg har syltet agurker og frosset zucchini
  i dag, og i morgen vil jeg lave bøf med løg – tak for ideen – og velbekomme til jer!

 • Avatar
  Reply
  Helle K.
  26. september 2011 at 18:40

  Er der ikke noget med, at vi får solen på onsdag?
  Vi har også spist bøf m. løg.
  Vi fik regnen nogenlunde på samme tid som jer :)
  Hyg jer.

 • Avatar
  Reply
  Lene
  26. september 2011 at 18:37

  Her ramte regnen også, så ingen kartoffeloptagning i morgen, de havde lovet kun 1 mm men det blev til mere. Her har jeg lavet farserede porrer i fad, så vi er også gået over til efterårsretterne. God aften til jer :-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille h. Krogh
  26. september 2011 at 18:34

  så prøv liige at koge de dersens gulerødder i friskpresset appelsinsaft, så kan du smage gulerødder :)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  26. september 2011 at 18:08

  Må med glæde meddele at solen har beriget min dag og ligeledes har varmen – bare tæer og bare arme og masser af æbler der dratter ned og længes efter at blive til æblemost – det gør vi så på onsdag :)

  Lyder rigtig dejligt med pæresødt til brien- kunne såmænd også spises her i varmen ( sorry ;0))

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)