14

Søndag er praktisk orienteret eller hvordan rene permissioner handler om at komme ud af fjerene

Jeg vasker tøj. Vaskemaskinen har snurret i nogle timer efterhånden. Mens den arbejder, rydder jeg lidt væk her og der, men helt ærligt, så har jeg faktisk også siddet under min varme dyne og strikket og set tv til så langt op ad søndagen, så det slet ikke ligner mig. Jeg trængte vist bare.

Jeg synes, at hverdagen trækker tænder ud for øjeblikket. Den er fyldt med sjov og jeg klager slet ikke, men når weekenden kommer, passer jeg på mig selv, så jeg er aftaleløs og har mulighed for at lave ingenting. Det sidste er jeg ved at udvikle beundringsværdige kompetencer i. Kaffe kan sagtens indtages i sengen. Sammen med Wordfeud, tv og strik bliver sådan en søndagsopvågnen ikke skønnere og når solen oven i købet finder vej, er der altså ikke et øje tørt, men jeg er forlængst oppe. Bare så du ikke er i tvivl.

Jeg vasker jo tøj. Og lægger tøj sammen. Og stryger lidt ind imellem.

Jeg strikker også lidt. Jeg strikker Granite. Jeg vil nemlig også have. Ikke i en skrap farve, for jeg er ikke til de skrappe. Faktisk er jeg mest til en lysegrå, men for at gøre noget andet, strikker jeg en lysegrøngulagtig Granite.

Mens jeg strikker, skuler jeg til Kenneths sweater, som har været på vej i en evighed. Det samme er tilfældet for min fede cardigan, som strikkes på så tykke pinde, at den giver smerter i trætte, slidte hænder. Der kan strikkes lidt engang imellem. Ikke nu, så den får vente. Den får sikkert en ende engang, ligesom Kenneths sweater skal have det snart. Han fortjener den!

Jeg kunne også gribe nålen og hæfte ender. Finde en hæklenål og tre små knapper. Få det overstået…

Lark mangler lidt kærlighed. Jeg gider godt strikke den, men jeg gider ikke rigtigt resten, som det er lige nu. Måske jeg tager mig sammen, når jeg alligevel sidder og venter på endnu en maskinfuld tøj.

Jeg har forberedelser at gøre. De næste to dage, skal jeg ud at undervise. Jeg har styr på tingene, men det er ikke skidt at tage et ekstra kig på materialet og blive sikker på, at jeg har tænkt på det meste. Det skal også nås i dag, men der er vist ikke fare for, at jeg ikke når det. Det er knapt frokost. Søndag er dejlig og lang.

Måske jeg bare skulle bage en pandekage eller ti…

You Might Also Like

14 Comments

 • Avatar
  Reply
  Birgitte
  13. februar 2012 at 10:01

  Lark ser skøn ud – jeg må vist snart i gang :)

 • Avatar
  Reply
  Jane
  13. februar 2012 at 00:17

  Også mig, også mig. For dælen hvor det trækker. Smuk, smuk granite og underskøn farve. “jeg ka snart ikk stå imod mere”. Citat- Finn Nørbygaard

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  12. februar 2012 at 12:08

  Det er sundt, bare at være. Slappe, zappe og strikke:-) Man bliver jo nødt til at lade batterierne op. For tiden arbejder jeg i weekenden. Ikke sjovt, men det er den mulighed som er, som vikar på sygehuset. Så holder jeg jo det også vedlige.

  Så Volver, en film af Aldomóvar. Penelope Cruz havde bare de fedeste cardi på. Lilla, rød og en grøn i lacemønster. Tror lige præcist at Kenneths “grønært”-garn er helt perfekt dertil :-) . Faktisk giver det hint på google, at søge “grøn, cardi, Volver”, men kan ikke finde mønster. Jeg tror Que Sera af Kisten Kapur kommer den nærmest. Så nu hedder det nok Gug……Igen :-)

  Den farve du bruger nu er vildt flot, strikker du med mohair i?

  God Søndag:-))

   

  • Avatar
   Reply
   Hanne Maria Bruun Hansen
   12. februar 2012 at 13:37

   …..l  a  n  g  s  o  m  søndag……….hvor lyder det godt……..jegbliver helt inspireret …….og får en fantastisk lyst til at sætte mig og strikke……….snoninger………tror jeg……… høre skøn……… meget stille musik………spise en af dederhelthvidefastelavnsboller med creme, som knægten ikke fik med til fastelavn i skole………..han skulle kun medbringe 15…….nynne……………og holde SØNDAG……… :-)

   • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    12. februar 2012 at 14:15

    Uhm, det lyder af en god søndag, Hanne Maria :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. februar 2012 at 14:14

   Sidsel, vi må huske at hygge og nyde, når vi har chancen. Også i hverdagen. Jeg er helt sikker på, at du er mester til det :-)

   Jeg strikker ikke med mohair lige nu. Jeg strikker med en Blackhill Højlandsuld og en rest tynd, tynd uld fra et af Kenneths tidlige hjemkøb :-)

   Jeg har fundet en morsom blog: Movie Knits og se engang, hvad der ligger øverst på siden… :-)

    

   • Avatar
    Reply
    Sidsel
    12. februar 2012 at 15:41

    Jamen er den ikke fed??? Især det dybe V, hvor der er ujævn kant. Kom så til at købe ‘grønært’. Og så en motivation i at smide 5000kg ;-))

    Super link,tak

    Penelopes tøj var så fedt. Alene af den grund kan filmen ses.

    (Kom også til at købe noget pang-lilla, men det siger du ikke til nogen……)

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     12. februar 2012 at 16:16

     Min mund er lukket med syv segl, Sidsel!

 • Avatar
  Reply
  Aud Marit Jonasdotter Skjær
  12. februar 2012 at 11:59

  Liselotte  –  jeg har lært så mye av deg om å hygge meg med de små tingene og se den store verdien i dem  –  og prøver å lære det videre til andre hver dag!  :-)

   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. februar 2012 at 14:11

   Det gør mig meget glad at læse, Aud Marit :-)

 • Avatar
  Reply
  Mia Folkmann
  12. februar 2012 at 11:54

  Nyd det! Søndage er som skabt til pandekager og driverier, og jeg ville så meget ønske, at jeg kunne det lige nu. Men det er deadline og sidste dag inden tryk, så der er ingen kære mor. Til gengæld tager jeg sandelig revanche senere på ugen, hvor jeg har planer om en lækker fridag. Eller to. MED pandekager… ;-)

   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. februar 2012 at 14:10

   Hverdag med pandekager er altså også dejligt, Mia. God arbejdslyst :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  12. februar 2012 at 11:43

  Den der med tænderne og hverdagen – den er jeg helt med på. Rart at læse om andre der har det ligeså!

  Dine Granits – den færdige og den kommende ser super lækre ud.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. februar 2012 at 11:53

   Vi må vel bare indrette os, som vi bedst kan, Gitte. Derfor er jeg lidt øm om mine weekender for øjeblikket og ser ikke så meget andet end egne vægge, men det er, hvad jeg trænger til :-)

   Olines Granite er blevet så fin. Om min gør det samme, må tiden vist vise ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)