16

Tiden antager faretruende hastighed eller hvordan jeg synes, at nogen burde uddele fartbøder

Morgenstund var friskmalet kaffe, blødt mælkeskum, bare tæer og en nydelse, der forplantede sig i kroppen til glæde for resten af dagen. Sådan burde alle dage starte. Ingen hastværk, men tid til at sidde og glo med kaffekoppen i hånden.

Jeg sad og tænkte tilbage på i går. Vi var inviteret med til Gregs Graduationparty  og det var en stor ære og glæde for os, at få lov til at være en del af den specielle aften. Der blev underholdt med musik og sang, der var dejlig mad og der var ikke mindst en flok dejlig, unge mennesker med masser af glæde og overskud, nu de er på den anden side af deres eksaminer. De eksaminer er for øvrigt ikke for tøsedrenge. Et eksempel; elleve eksaminer i en af ugerne. Op til tre styk om dagen. Det kræver sit, så jeg forstår godt, at de unge mennesker fester.

Deres hatte er så flotte. Der er bånd med alverdens flag omkring pulden, for det er jo en international studentereksamen og det skal kunne ses. Det kan det. Også på de smukke, unge studenter, som antager alle former og farver. Så smukke de dog var.

Jeg huskede også pludselig, at om alt går vel, er det min tur til at være mor til en IB student om et år. Kun et år. Jeg forstår ingenting og den klassiske med, at jo ældre man bliver, jo hurtigere går tiden, viser sig vist at holde stik. Jeg synes lige, at jeg hentede Oline i børnehaven for et øjeblik siden. Det er kun et splitsekund siden jeg fulgte hende ind af døren til Aalborg Friskole. Jeg blinkede og så stod der en langlemmet, smuk teenager med trang til luft under vinger, som viste sig at bære.

Hvor er det godt og dejligt.

Flere af mine klassekammerater er blevet bedsteforældre. Jeg venter nogle år endnu. Det passer mig, men jeg skal vist passe på med ikke at blinke.

You Might Also Like

16 Comments

 • Avatar
  Reply
  Petra
  30. maj 2012 at 15:22

  Men at blive bedsteforælder er bestemt en skøn ting, som man kan trygt kan se frem til – så gør det ikke noget der er fart på!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   30. maj 2012 at 19:56

   Jeg er helt sikker på, at det bliver en dejlig tid også :-)

 • Avatar
  Reply
  Rikkeprikke
  27. maj 2012 at 13:18

  I den her weekend har begge mine unger lært sig selv at køre uden støttehjul og de er endnu ikke 4 år. Det er så sejt, jeg er så stolt, men fik også lige et mindre panikanfald indeni…pludselig er de kørt!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. maj 2012 at 08:20

   Pludselig er de kørt. Tiden løber, men sejt gået af de to størrelser .-)

 • Avatar
  Reply
  Hjortebjerg
  26. maj 2012 at 12:37

  Et par fartbøder i ny og næ ville bestemt være på sin plads:-)
  Hvad er det for skønne blomster du har på billederne? Fandt nemlig en matchende enlig svale i haven i går, presset op mod naboens hegn,  og blev helt forelsket i den! Og ville gerne kunne pryde haven med endnu flere af den slags skønheder.
   

  • Avatar
   Reply
   Hjortebjerg
   26. maj 2012 at 12:42

   Ah, fik lige set et tidligere indlæg….Akelejer! :-)

 • Avatar
  Reply
  capac
  26. maj 2012 at 10:54

  Jeg har hørt fra sædvanligvis upålidelig kilde, at morgenstunden er med i regeringens planer om, hvordan vi alle kan komme til at arbejde mere. Det næste, der fjernes er nok aftenkaffen… :D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. maj 2012 at 10:59

   De er fulde af ideer, er de og du har sikkert ret, for der er jo også så meget arbejde i overskud, at vi må gøre noget nu og her ;-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  26. maj 2012 at 09:46

  mine børn er kun 8 og 10, men når jeg møde nye mennesker har jeg taget mig selv i at omtale mine børn som små, for det er de jo i mine øjne, men det er de jo i virkeligheden ikke.De er jo 8og 10! Før vi får set os om så skal ældste konfirmeres, det har jeg nogle gange svært ved at forholde mig til.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. maj 2012 at 10:58

   Tiden render stærkt og hvor banalt det end lyder, så skal man huske at nyde hvert øjeblik :-)

 • Avatar
  Reply
  Mie
  26. maj 2012 at 09:31

  Jeg har forbudt mine børn at voksne, når jeg ikke kigger på dem…… Det virker ikkke :-) 
   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. maj 2012 at 10:58

   Nej, det virker heller ikke her, Mie ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hege
  26. maj 2012 at 09:12

  Men så er det også deilig å blunke og oppdage at de har blitt voksne og klarer seg helt og aldeles selv. Oppdrag fullført! 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. maj 2012 at 10:57

   Du har ret, Hege. Man må håbe, at man lykkes :-)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  26. maj 2012 at 08:58

  Hvor har du ret – tiden går hurtigt, og en fartbøde kunne være på sin plads :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. maj 2012 at 09:08

   Vi vil gerne bremse den lidt, ikke? Jeg synes, at den suser af sted og jeg ind imellem halser bagefter, men når det går godt, er det vel i orden :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)