48

Grantræet eller Regnbuen eller …

Måske du husker, at jeg var i gang med en lille regnbue-remse forleden? Det var starten på en poncho; Grantræet af Marianne Isager.

Engang strikkede jeg en til mig selv. På gehør og overmod. Det gik ret godt, så den kunne jo være sluttet der, men nu fik jeg altså forkøbt mig på en stor stak strikkebøger forleden, hvor Snedronningen og andre strikkede historier var en af dem. Deri er Grantræet og så var det jo, at jeg tænkte, at det kunne være sjovt at strikke en original og samtidig få fingre i det, der oprindeligt var tænkt i den forbindelse.

Grantræet af Marianne Isager

Det var nu slet ikke så forskelligt fra det, jeg havde improviseret. Faktisk temmelig lig det, jeg dengang opfandt og akkurat lige så sjovt at strikke denne gang. Jeg synes, at den kan anbefales :-)

Fakta:

Idéforlæg: Grantræet  fra Snedronningen af Marianne Isager

Grantræet

Garn:  Blackhill Superfine Alpaca fra Garnudsalg i farve 40 i skøn forening med Blackhill Højlandsuld mestendels i farven Rullesten og suppleret med små rester. OBS! De farvede graner er for øvrigt udelukkende strikket i højlandsulden og er altså uden alpaca :-)

Pind:  3½ – AddiClick hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 217 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Modiciferet en smule. Jeg ville gerne sprælle lidt mere end Marianne, så jeg lavede en regnbuefarvet remse forneden på ponchoen. Måske knap så meget gran, men så meget mere sjov – og det kan jeg lide :-)

Pris ialt: Cirka 134,50 kr

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

You Might Also Like

48 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mette
  11. november 2018 at 14:49

  Jeg tager en gammel tråd op om denne skønne poncho – kan sagtens se mig selv i den :-)
  Synes, jeg læste et sted, at man kan lave 6 x ekstra mønster rundt. Så passer det til en voksenstørrelse. Er det helt ved siden af, Liselotte?
  Og heldigvis er Storhaven på Læsø forhandler af Marianne Isagers garner. Lucky me!

 • Avatar
  Reply
  Tine Jensen
  1. december 2016 at 17:44

  Hvor kan man købe opskriften på denne super flotte poncho?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. december 2016 at 17:50

   Det står oppe i indlægget, Tine. Den er fra bogen Snedronningen af Marianne Isager :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Grethe Juhl
  3. april 2013 at 00:19

  Jeg syntes poncho’en er SUPER FANTASTISK – men kan man KUN købe mønsteret som KIT hos Isager, eller er det også muligt at købe det i ‘løs’ vægt? Findes mønsteret til børn i den omtalte bog? Som dig syntes jeg også jeg har brug for der skal sprælles lidt mere end Marianne har gjort i hendes opstrikkede ‘grantræ’ – lidt underligt, for jeg har strikket flere af hendes modeller gennem tiden og der plejer at være fuld knald på farverne….. (eller også er det bare de modeller jeg ‘får øje på’ og strikker, der har) – din blog er vildt inspirerende, tak for den.
  ~ AG :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. april 2013 at 08:27

   Mønstret findes i den omtalte bog i børnestørrelse og at købe i løs vægt er jo nemt. Du kunne f.eks. bruge Blackhill Højlandsuld og Blackhill Alpaca, som jeg har gjort. Mængden kan du læse dig frem til i hendes opskrift :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  7. marts 2013 at 08:59

  Kære Berit, jeg har ikke umiddelbart nogle trick til, hvordan du gør den større. Hvis jeg skal sige noget klogt om det, skal jeg faktisk sætte mig og bruge tid på at lave udregninger, fordi det ikke er til mig, men til dig og andre, som kommer forbi og jeg så nødig vil have sagt et eller andet tåbeligt. Det vil tage noget tid, som jeg ikke synes, at jeg har lige nu, desværre. Det håber jeg, at du forstår :-)

 • Avatar
  Reply
  Berit
  6. marts 2013 at 13:03

  Hej Liselotte ;-) Jeg har simpelthen forelsket mig i din fine poncho. Jeg har bare et stort problem, for jeg har også den bog, men kan simpelthen ikke finde ud af at lave den i voksenstr L. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, at lave den så stor, så jeg kan passe den…
  Så måtte spørge, har du et lille trick til, hvordan man laver den større?? Det bedste af det hele er, at jeg har garnet til den fra garnudsalg, og også i de skønne farver ;-)
  Håber du giver et lille tip eller to ;-) Fortsat god dag og nyd solen når den nu er så dejlig ;-)
  Hilsen Berit

 • Avatar
  Reply
  Frau Putz
  6. marts 2013 at 10:12

  Dejligt at du spræller! 
  ~ Karina

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  6. marts 2013 at 08:46

  Tak for alle jeres dejlige kommentarer til ponchoen. Den er altså rigtig sjov at strikke, synes jeg :-)

 • Avatar
  Reply
  Aslaug Mørk
  6. marts 2013 at 00:36

  Den er bare blevet fantastisk – er vild med alle farverne :)

 • Avatar
  Reply
  Else Marie Hansen
  5. marts 2013 at 21:44

  Så smukt!

 • Avatar
  Reply
  Annemette
  5. marts 2013 at 12:49

   
  Sikke en smuksak! ;-)

 • Avatar
  Reply
  Alice
  5. marts 2013 at 11:00

  Nøj hvor er den bare skøn!!!!!!!

 • Avatar
  Reply
  Sisse
  5. marts 2013 at 09:39

  Århhhh hvor er den også bare flot.
  Du skal altså vide at du er min helt store strikke inspirator, og det tager ingen ende – heldigvis.
  Jeg har slidt min Amelia fra 2009 helt op, min mands yndlingssweater er Cobberstone’en, jeg gik blod på tanden med snoninger med vanterne Chevalier og denne vinter har jeg varmet mig i et grønt schweizisk oste-halstørklæde. Grisen Knud har vi hygget os over gennem flere år, og et par Latte baby sweatre er det også blevet til, og ugle-sweateren er dedikeret have-trøje. . Så er alle almindelige strikkepinde gået på pension, og jeg er den helt store Knit Pro fan. Magic loop er også fra dig, og er for mig  intet mindre end den største revolution på strikkefronten siden jeg lærte at strikke. Jeg har taget metoden til mig, og er HELT VILD med den. Og så er det også fra dig jeg kender Geilsk og mange mange andre ting. Til jul fik jeg endelig et Kahler-højhus – jeg har ønsker mig det siden jeg så det på din blog, og min far fik en nøddeknækker fra Tyskland til sin fødselsdag for år tilbage.
  Liselotte, 1000 tak for din blog. Jeg er vild med den, og som du kan læse har jeg fundet megen inspiration – jeg har da forresten også bagt en del af “dit”. – Og så fryder jeg mig altid over dine smukke billeder. Jeg følger dig dag for dag, og først for ganske nylig har jeg føjet een til. Marensblog – i mit univers supplere I hinanden så fint – du med strik, have og kager og Maren med noget om børn i samme alder og udfordringsmønster som mine.
  Mere 1000 tak, det er en stor fornøjelse at klikke ind på din blog.
  Rigtig god dag til dig og dine. Hilsen Sisse

 • Avatar
  Reply
  Nola
  5. marts 2013 at 00:43

  Hvor er den smuk!! Og dejlig speciel. 

 • Avatar
  Reply
  Jane
  4. marts 2013 at 20:19

  Så gør du det igen – fremviser det lækreste fristende stykke strik. Regnbuen løfter lige ponchoen op i en klasse for sig. 

 • Avatar
  Reply
  Tante T
  4. marts 2013 at 19:54

  Århhh… Jeg er vist forelsket – i en poncho!!
  Den er smukkere end smuk.
  Mand hvor jeg gerne ville have sådan én i størrelse stor :)

 • Avatar
  Reply
  Birgitte
  4. marts 2013 at 18:35

  Den er blevet skøn! Hvis bare man gik med poncho… :)

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  4. marts 2013 at 18:21

  Den er tudesmuk!!! Elsker regnbuefarver, det sådan lidt retro-hippie på den fede måde:-) Godt gået, Liselotte

 • Avatar
  Reply
  Bettina Staberg Simonsen
  4. marts 2013 at 18:10

  Hvor er den fantastisk!!!!! Den må jeg huske at købe garn til næste gang turen går til Gug   :-)
   
   
   

 • Avatar
  Reply
  Dorte
  4. marts 2013 at 17:52

  Åh, hvor er den lækker :)

 • Avatar
  Reply
  Jette Eskildsen
  4. marts 2013 at 17:43

  Superskøn, den kunne jeg også sagtens se som en nederdel :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. marts 2013 at 18:01

   Det kunne jeg da også sagtens, Jette, så du må hellere fatte strikkepindene :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Røjkjær
  4. marts 2013 at 17:28

  Smuk og lækker er det blevet  det lille sprælske grantræ…Det er godt man må fortolke, så det bliver lige som man har lyst og farver til…
  PS: og prisen! Den er jo til at falde i svime over!!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. marts 2013 at 18:01

   Ja, det er sjovt at tilføre andet, synes jeg og prisen er virkelig rimelig :-)

 • Avatar
  Reply
  Hobbitten
  4. marts 2013 at 17:19

  Jeg har været rundt på garnudsalgs hjemmeside- ville så gerne strikke en trøje i lysegrå men den farve kan jeg bare ikke finde  Når jeg følger dit link finder jeg ikke en farve 40 som jeg tænker er den lysegrå. Kan du hjælpe?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. marts 2013 at 18:00

   Ikke før jeg får lært at trylle, for er farven ikke på hylden derinde, er det fordi, den er i restordre og på vej, så det… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Nina Lærkegaard
  4. marts 2013 at 16:57

  Fantastisk. Hvor er den altså skøn.

 • Avatar
  Reply
  Birgitte Graversen
  4. marts 2013 at 16:56

  Den er meget skøn og med masser af spræl….Dejligt.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. marts 2013 at 17:59

   Tak Birgitte – jeg er vild med den :-)

 • Avatar
  Reply
  Jette Stevnhoved
  4. marts 2013 at 16:54

  Nåååååe så smuk den blev.Imponernede så hurtigt du får dine ting færdige,jeg forstår det ikke ,syntes jeg strikker så snart der er tid til det,måske der er nogle fif til det. ????

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. marts 2013 at 17:58

   Næ, der er vist ikke fif til det. Jeg tror, at vi har hver vores strikketempo. Mit er vist lidt højt :-)

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  4. marts 2013 at 16:44

  Altså altså hvor er den bare super flot Liseloyte. Ja faktisk er jeg fandens (undskyld mit sprog) bild med den. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. marts 2013 at 17:58

   Man må gerne bande herinde… jeg gør det VILDT meget, men vist ikke herinde. Folk får et chok, når de møder mig i IRL, er jeg sikker på ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  4. marts 2013 at 16:42

  Den er bare så fin, og regnbuen gør at man bliver glad af alle de små farvepletter :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. marts 2013 at 17:57

   Ja, den er da festlig og lige tilpas til hende, jeg tænker skal have den :-)

 • Avatar
  Reply
  henriette hald
  4. marts 2013 at 16:35

  Det aller aller bedste er regnbuefarverne, som gør den spændende og anvendelig til alt ( ikke at den ikke er det allerede hihi)
  Iøvrigt er dominostrik altid sjovt synes jeg.
  God aften og nyd at solen og lyset endnu er her en hel time mere. Er det ikke bare skønt :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. marts 2013 at 17:56

   Jeg er klar til at strikke endnu en til mig selv snart ;-)

   Nyd også din aften – og jo, det er skønt med lyset :-)

 • Avatar
  Reply
  marremorr
  4. marts 2013 at 16:31

  Åååhh…!! Så fin den blev!!=0) Den ser verkligen härlig ut, färgerna gör en verkligen glad! Superfin!!!=0)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. marts 2013 at 17:56

   Tak skal du have – og den gør da glad :-)

 • Avatar
  Reply
  Camilla
  4. marts 2013 at 16:28

  Den er så fin så fin!!
   

  • Avatar
   Reply
   Camilla
   4. marts 2013 at 16:29

   mon ikke man kunne lave den udelukkende i blackhill? Eller i hvert fald grantræerne, og så resten i alpaca?

   • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    4. marts 2013 at 16:35

    De farvede små Graner er strikket udelukkende i Blackhill Højlandsuld uden Alpaca :-)

 • Avatar
  Reply
  Anette
  4. marts 2013 at 16:25

  Mega flot – den måtte godt bo hos mig :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte K
  4. marts 2013 at 16:06

  Hvor er den bare skøn, kan godt lide at du spræller lidt mere, umidlart ser det ud til at der forholdsvis enkelt at gange den op til voksen størrelse, kunne da godt se mig selv valse rundt i sådan en her til foråret.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. marts 2013 at 16:10

   Man kan sagtens gange den op til en voksenstørrelse, Gitte. Det er bare i gang :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)