12

Når en farve lokker i fordærv

Jeg strikker blåt igen. Jeg ved ikke, hvad det er med mig og blåt for øjeblikket, men øjne fanges og hænder fristes.

Der er ikke langt fra tanke til handling herhjemme, så da Kenneth fik Blå Blomst på hylderne, måtte jeg straks strikke af den og valget faldt på en Wisdom til Oline. Den er strikket i en tråd Blackhill Højlandsuld og en tråd Blackhill Alpaca i farven 4921.

Alpacaen er i restordre, men forlængst sendt fra Peru. Der er lang vej til Danmark, så det tager sin tid at få fibrene i hus, men den skulle ankomme inden ugen er omme. Vil man en bestemt kvalitet, skal tingene nogen gange hentes langvejs fra og sådan er det med Kenneths Alpaca, som er fremstillet specielt efter hans specifikationer, for at være af en kvalitet, som ikke fnugger eller slides  alt for hurtigt. Fibrene er ekstra lange og alpacaen spundet lige præcis så hårdt, at dets slidstyrke øges til en kvalitet, som sagtens tåler hverdagsbrug.

Blå Blomst

Alpaca er lækkert. Alpaca er også en af de tungeste fibre, du kan strikke med, så jeg er både begejstret og behersket. Jeg strikker aldrig af ren alpaca medmindre det er småt babytøj eller tørklæder. Andet og større vil oftest få en tyngde, som vil trække og strække strikken uheldigt og så skal det præcis være den effekt, jeg efterstræber. Der er nemlig ingen lethed over alpaca. Tværtimod, men det er uanfægtelig lækkert og derfor en af mine favoritter som tynd medløber. Lige præcis nok til, at man får fornemmelsen af fiberen. Så tynger den ikke, men gør bare luksuriøs.

Wisdom

Også Oline elsker alpaca. Det gør strik blødt og det kan hun lide, den kradsesarte. Vi tror på, at denne kombination virker. Jeg strikker videre, mens jeg satser stort og regner med, at hun har udviklet næsehornspanser, inden jeg er færdig.

You Might Also Like

12 Comments

 • Avatar
  Reply
  Frederikke
  4. april 2013 at 10:01

  Kan næsten ikke vente til Kenneth får den blå alpaca, så jeg kan få bestilt det til den blå højlanduld jeg var forbi og hapse inden påske. Dine lækre billeder får mig næsten til at glemme alle de projekter jeg allerede har igang i og bare hoppe direkte ombord i det blå blå blå…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. april 2013 at 13:33

   Det ER også smukt med den blå farve. Jeg tror, at det ender lykkeligt :)

 • Avatar
  Reply
  Gitte K
  3. april 2013 at 12:38

  Holder også utrolig meget af blåt hvilket min garn samling kan bevidne.  Og så er jeg også blevet forelsket i kombinationen af højlandsuld og alpaca, har flere projekter på pindene pt.med netop den kombination

 • Avatar
  Reply
  Susanne Østergaard
  3. april 2013 at 12:27

  Rigtig smuk farve, også jeg har den erfaring med alpaca som du giver udtryk for, men sammen med 1 tråd uld bliver det et fantastisk lækkert stykke strik.

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  3. april 2013 at 10:16

  Ved Oline hvor heldig hun er ? Jeg tror det. ;-)
  Smuk farve – Er det den samme blå højlandsuld, som du brugte til Snowdrop ?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. april 2013 at 10:26

   Jeg håber, at hun ved det, Kirsten ;-)

   Ja, det er præcis denne blå, jeg strikke Snowdrop i :-)

 • Avatar
  Reply
  bodil munch
  3. april 2013 at 09:25

  Det er lige mine ord. Alpaka og uld er en perfekt kombination. Jeg glæder mig til at modtage Blå Blomst i dag.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. april 2013 at 09:30

   Ja, jeg synes altså, at det bliver noget så dejligt, Bodil. Jeg håber, at du også vil synes om Blå Blomst. Jeg synes, at den er så smuk :-)

   Fortsat god onsdag :-)

 • Avatar
  Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  3. april 2013 at 09:06

  ….og jeg, som troede, at jeg SLET ikke var til blåt.
  Der kan man bare se !
  Den farve har da en lækkerhedsfaktor, der ikke er til at sige nej til.
  Glæder mig til at se Oline iført den smukke trøje.
  Rigtig god fridag.
  Kh. Lene.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. april 2013 at 09:18

   Tak Lene og en god dag til dig også – og så er blå bare fristende :-)

 • Avatar
  Reply
  Nola
  3. april 2013 at 08:50

  Det er dejligt når man pludselig opdager noget nyt….som egentlig altid har været der :-)
  Rigtig god dag :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. april 2013 at 09:06

   Tak og i lige måde, Nola :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)