Det der med Google Reader, der lukker lige om snart…

– gjorde jo, at panikken bredte sig, men der er altså ingen grund til panik. Der findes masser af fine hjælpere ude i verden, som gør dig i stand til at følge med i opdateringer på dine foretrukne websider. Jeg er ingen ekspert, men jeg vil gerne fortælle dig lidt om mine valg. Måske gider du læse, men hvis ikke du gider, synes jeg, at du skal lave dig en kop varmt og smide fødderne op og nyde søndagen ;-)

Du har sikkert set muligheden for at abonnere på rss-feeds rundt omkring. Den er typisk vist som et lille, orange logo, som ofte er placeret enten i toppen af siden eller i umiddelbar nærhed af det, du læser. Det betyder, at siden tilbyder dig et (eller måske flere) rss-feeds at følge med i.

Det er en rigtig smart måde at holde dig opdateret på. I stedet for at klikke dig ind via bogmærker i foretrukne, kan du vælge en rss-læser, som giver dig en overskrift, et kort uddrag og et link til det sted, du abonnerer på.

Nogle anbefaler Bloglovin‘ som et bud på sådan en tjeneste. Andre kunne måske anbefale Feedly eller FeedReader. Jeg tror sådan set, at de alle er fornuftige bud, men jeg har ikke prøvet FeedReader, så den vil jeg ikke gøre mig klog på.

Lige nu sammenligner jeg Feedly og Bloglovin’. De er begge to en rss-læser og ikke andet.

Jeg er ikke tilfreds med Bloglovin’s opdateringer, som ikke kommer lige så hurtigt/hyppigt (ikke muligt at ændre), som de gør på Feedly. Jeg er hele tiden bagefter på Bloglovin’ og jeg kan slet ikke gennemskue, hvordan jeg skulle kunne ændre/skrue på måden, den opdaterer på, men måske er det bare mig, der er talentløs der. Det kan ikke afvises.

Hvad angår udseende og brugerflade synes jeg også, at Feedly vinder overbevisende. Med både Feedly og Bloglovin’ er der mulighed for at opdele i kategorier. I begge læsere kan jeg importere mine abonnementer fra Google Reader direkte og uden de store problemer. Problemerne kommer først, når jeg skal i gang med at bruge læserne.

I Feedly er alting importeret i den smukke orden, jeg allerede har brugt tid på at skabe i min Google Reader. Alle kategorier bevares og flytter med ind i Feedly. I Bloglovin’ er jeg endt med en stor og uordentlig gryderet uden hverken hoved eller hale. Det kan jeg så efterfølgende bruge et halvt liv på at skabe orden i, hvis jeg gider.

Hvad udseendet angår, hælder jeg klart til Feedly. Jeg er grafiker og jeg tænder på et design, som kan indrettes, så det ligner et lækkert magasin. Jeg bestemmer selv layout og farver. Jeg kan vælge mellem at få vist mine abonnementer i listeform eller som små, smukke øer af lækkerhed. Jeg kan vælge mellem adskillige mulige visninger. Det er jeg vild med.

I Bloglovin’ har jeg én mulighed. Det er ikke mig, der har valgt den.

I Feedly kender jeg alle genvejene. Jeg kan lynhurtigt markere ting som læst med et lille tryk på “X”. Jeg kan med et enkelt klik dele på alle mine sociale medier og jeg kan gemme til senere læsning.

I Bloglovin’ kan jeg “Like” indlæg. Lokalt. Jeg forstår ikke helt funktionen, må jeg indrømme, for jeg deler tilsyneladende ikke dette “Like” med folk udenfor indercirklen Bloglovin’? Ja, jeg forstår ingenting, men jeg savner, at der var mulighed for at dele via de almindeligt kendte sociale medier.

Jeg tester da videre, men jeg er vist forlængst overbevist om, at jeg fortsætter med Feedly, som jeg har gjort det de sidste par år. Der er ikke rigtig noget i Bloglovin, der overbeviser mig om at skulle andet. Endnu da.

Relaterede skriv

37 kommentarer

 • Svar
  Frau Putz
  9. april 2013 at 10:05

  Måske er jeg bare et teknisk fjols, men kræver Feedly ikke, at man bruger enten en smart phone eller en IPad ???  Det begrænser så min mulighed for at kigge lidt blogs i min kaffepause på arbejdet – men jeg skal da helt sikkert hente appen ned på min IPad, så jeg kan bruge den derhjemme.   På arbejdet må jeg så bruge Bloglovin – og opdateringerne kommer nok hurtigt nok til det, for mine kaffepauser er alligevel ikke så lange  ;o)
  ~ Karina

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   9. april 2013 at 13:27

   Jeg bruger Feedly på min computer og nej, min computer er IKKE en mac :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  8. april 2013 at 09:06

  Jeg synes, at det er fedt, at der kommer andre bud på måder at holde sig opdateret på.

  For mig er total-oplevelsen vigtig. Det betyder alt for mig, at det er funktionelt OG lækkert designet, så jeg holder nu nok fast i Feedly, men der er heldigvis noget for enhver smag :-)

 • Svar
  Birgitte
  8. april 2013 at 09:04

  Jeg har også valgt Feedly, som ser lækker ud og er nem at bruge. Jeg savner dog den ‘Next’-knap, jeg har haft i Google Reader oppe i min genvejsbar, som sender mig direkte ind på den blog med det nyeste, ulæste indlæg. Men mon ikke jeg kan vænne mig.

  • Svar
   mette
   8. april 2013 at 10:30

   åh ja, next knappen er den vigtigste. isår fordi at jeg så ser  indlægget i det originale design. det kan jeg ikke
   finde ud af at få feedly til. kan det lade sig gøre?
   tak liselotte, for at bringe temaet op!!!

   • Liselotte
    Svar
    Liselotte
    8. april 2013 at 11:40

    Tryk “shift” + “v”

    • Liselotte
     Svar
     Liselotte
     8. april 2013 at 11:42

     Prøv at læse lidt på, hvordan i finder alle genvejene i netop jeres browser, når I skal bruge Feedly. I kan nemt google det og blive meget klogere :-)

 • Svar
  Frøken Larsen
  8. april 2013 at 09:01

  Og jeg fatter ikke en hujende fis af det hele…jeg orrrrccccccker heller ikke sætte mig ind i det.
  Blev ” lokket” til at oprette en blog af min søde svigerdatter og det har været helt fint, men da jeg langt fra er en ørn til andet end garn, strikkepinde, hæklenåle, symaskiner og nogle gode bundter pil, ja så er det altså lidt problematisk for mig.
  Jeg er spændt på, hvad der sker for mig….
  Kh. Lene.

 • Svar
  Pernille
  7. april 2013 at 23:56

  Jeg er langsom, så jeg har hængt fast i Google Reader længe. Nu har jeg slået mig på Feedly, og efter lidt indkøring indrømmer jeg hellere end gerne, at jeg holder langt mere af den end Googles. Jeg forsøgte kortvarigt med Blogloving, men det var slet ikke mig :)

 • Svar
  Christina i NZ
  7. april 2013 at 21:12

  Har du set NetNewsWire? Har brugt det program i mange år, det fungerer rigtig godt!

 • Svar
  GiSP
  7. april 2013 at 18:19

  Jeg får bare RSS-feeds ind i Outlook – det er nemt, og opdateringerne kommer hver gang Outlook alligevel leder efter nye mails.

  • Svar
   Hybel
   7. april 2013 at 19:56

   Smart … :-)

   • Liselotte
    Svar
    Liselotte
    7. april 2013 at 20:20

    Jeg tror vi er en del mennesker, som ikke bruger Outlook mere, så der er f.eks. Feedly eller Bloglovin’ rigtig gode :-)

 • Svar
  Hybel
  7. april 2013 at 18:17

  Jamen så kan du måske svare mig på, hvis jeg som bruger ikke har haft Google reader, men opretter mig på Feedly, det går fint med at smide links ind – men visse links kan/vil den bare ikke finde? 
  Er der mon andre der oplever det samme?

  • Svar
   Nola
   7. april 2013 at 18:46

   det er derfor jeg er i tvivl om man måske skal være meldt til…altså dem som vil have at deres blog bliver fundet?!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   7. april 2013 at 20:20

   Mon de har rss-feed? 

   • Svar
    Hybel
    7. april 2013 at 20:22

    Jamen det er tricky ting er, at med Bloglovin kan jeg godt få linket på feeden, men så snart jeg prøver samme link i Feedly så kan den ikke finde hjemmesiden…. Så det kan da ikke være rss-feed?

    • Svar
     Pernille
     7. april 2013 at 23:58

     Jeg har oplevet et par gange, at taster du hele adressen kan Feedly ikke finde den, men taster du det navn bloggen  går under, så dukker den straks op.

     • Hybel
      8. april 2013 at 12:23

      Det gør den desværre ikke i dette tilfælde. Må lige spørger ejermanden bag bloggen, måske kan han hjælpe. 
      Tak for alle jeres tips :-) 

 • Svar
  Nola
  7. april 2013 at 17:51

  Tak for din förklaring. Nu forstår jeg jo”Bahnhof” lige som en del andre. Findes der til Feedly også et specielt icon til socilabar’en? Og skal man også lave en account der, så andre kan følge en, selvom man selv bruger Bloglovin? Forvirringen er stor :-D
  God søndag :-)

 • Svar
  Ulla Røjkjær
  7. april 2013 at 16:07

  Jeg tog mig et glas varmt og læste og blev klogere Liselotte. At jeg så ikke kan finde ud af at lave “mapper” i Feedly er en detalje;)) 
  Nu vil jeg  snuppe strikkepindende…. Det kan jeg finde ud af;)
   

 • Svar
  Annemette
  7. april 2013 at 15:49

  Jeg har brugt Bloglovin et stykke tid, men der er godt nok mange ting deri der irriterer mig, sä jeg er ogsä begyndt at kigge pä Feedly for den er bare lidt mere laekker syntes jeg, isaer den fornemmelse af at sidde og laese et blad er fedt ;-)

 • Svar
  Gitte
  7. april 2013 at 15:33

  Tak for servicen, jeg synes det er svært at finde ud af hvad der er op og ned og har endnu ikke fundet ud hvorfor det er at Google reader lukker ned, men sådan er der jo så meget.

 • Svar
  Fríða Bragadóttir
  7. april 2013 at 14:11

  hm, så er der dem, som mig, der ikke forstår en skid af hvad I snakker om! jeg læser blogs via den liste der ligger inde på min egen Blogger konto, dvs fra samme side hvor jeg selv skriver på min egen blog. om det så hedder Google read eller noget andet, det aner jeg ikke!
  kh.fra Island
  Frida

  • Svar
   Alice M
   7. april 2013 at 15:00

   Frida – det hedder Blogger Læsliste og har intet med google reader at gøre :D

  • Svar
   Ulla Røjkjær
   7. april 2013 at 16:01

   Godt brølt Frida. Jeg gør som du, men øver mig på Feedly;)

   • Liselotte
    Svar
    Liselotte
    7. april 2013 at 20:23

    Jeg kender godt den mulighed, men bryder mig overhovedet ikke om brugerfladen, men sådan er vi jo så forskellige. Der er heldigvis så mange muligheder, at der findes én til os alle :-)

    • Svar
     Ulla Røjkjær
     7. april 2013 at 23:15

     Jeg havde bare ikke fundet ud af at der fandtes andet end bloglisten før snakken faldt på at der var noget der lukkede ;)))
     Jeg bliver så irriteret på mig selv fordi jeg er så håbløs til den slags:( men jeg glæder mig til jeg får lært noget mere om Feedly;) og jeg vil lære det! 

 • Svar
  Bettina
  7. april 2013 at 13:39

  Wauu, tak for tippet om Feedly. Det er da skønt!

 • Svar
  Catarina
  7. april 2013 at 13:30

  Jeg er ved at vende mit til Feedly efter jeg flavlandet de indstillinger der passer til mig, og det er nok den jeg bibeholder. Jeg prøvede osse Bloglovin men den faldt heller ikke i min smag, stor som du siger, så havnede mine blogs osse i underlige bunker og slet ikke i de “kasser” jeg i Google Reader havde dem placeret. :-)

 • Svar
  Erika
  7. april 2013 at 13:19

  Mine erfaringer med både Feedly og Bloglovin’ ligner dine til forveksling, så jeg fortsætter også som glad storbruger af Feedly. :-)

 • Svar
  Mia Folkmann
  7. april 2013 at 13:03

  Bloglovin virker fint for mig, og opdateringerne kommer hurtigt. Men om jeg har gjort noget særligt for at få den til at virke ordentligt, ved jeg ikke. Jeg har haft en længe uden at bruge den og kan dårligt huske, hvordan jeg kom i gang… ;-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   7. april 2013 at 13:06

   Det er jo heller ikke til at vide, om den opdaterer hurtigt, for i forhold til hvad, Mia? Når jeg sammenligner den med Feedly, er der forskel og jeg ser ingen muligheder for selv at skrue på nogen knapper overhovedet i Bloglovin’ :-)

 • Svar
  Charlotte
  7. april 2013 at 13:03

  Jeg har også importeret alt til både Bloglovin og Feedly, men elsker ingen af dem – endnu. Holder fast i trofaste Google reader indtil den bitre ende… suk. 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   7. april 2013 at 13:10

   Åh, det er så svært at vænne sig til nyt, Charlotte, men det skal vi jo ind imellem :-)

 • Svar
  Randi
  7. april 2013 at 13:02

  Tak for den gennemgang! Det var lige hvad jeg stod og havde brug for, jeg er nemlig ikke selv nogen ørn til de ting :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   7. april 2013 at 13:09

   Det er jeg heller ikke, Randi, men jeg deler gerne mine erfaringer :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)