74

Høstjakke

Jeg har været i gang med Høstjakke mere end én gang, men måske er jeg bare startet i de forkerte farver. Først grøn. Så rosa. Hver gang er de endt i ingenting og diskret fortrængning, men så mødte Lisette på arbejde med en påbegyndt af slagsen i denne farve. Det kan vist ikke overraske nogen, at jeg så var solgt til stanglakrids. Den er jo lys. Nærmest grå ;-)

Lisette har strikket andet siden og er endnu ikke færdig med sin, men jeg har lynstrikket og kunne forleden indvie min skønne, lyse Høstjakke.

Høstjakke fra Pickles

Høstjakke fra Pickles

Det er i dén grad en vinder. Jeg har da sjældent båret noget så blødt. Jeg kunne bo i den. Den er sådan en rigtig hverdagsting. Nem, bekvem og praktisk og så gør det jo ikke noget, at den tillige med er smuk.

Høstjakke fra Pickles

Fakta:

Opskrift: Høstjakke fra Pickles.no strikket i str. XL.  Jeg er vild med disse halvange jakker/cardigans, så denne er også meget velkommen i garderoben.

Garn:  Italiensk Tweed fra Garnudsalg i skøn forening med  Blackhill Kid Silk Mohair samme sted fra danner sammen bund for en skøn, lun og overmåde blød Høstjakke.

Pind: 6

Garnforbrug: I alt 608 gram efter vask nogenlunde fordelt med 510 gram Italiensk Tweed og 110 gram Blackhill  Kid Silk Mohair.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Dejlig, skøn og lækker. Jeg elsker den bløde overflade og kombinationen af de to garner er noget nær perfekt. Jeg har sjældent ejet noget så blødt og rart, som denne Høstjakke.

Modifikationer: Jeg har valgt at lave min egen version af I-cord eller hestetømmen langs forkanten. Jeg strikker den over tre masker og jeg beskriver teknikken lige her. Jeg har desuden valgt at lave ærmer i fuld længde og med indtagninger hele vejen, ligesom jeg har valgt at afslutte ærmet med en hestetømme, som den, der er anvendt på forstykker og bagkant. Jeg kan lide, at de lange ærmer afsluttes på den måde og det er en rar fornemmelse med det hold, den kant giver.

Skulle jeg strikke modellen igen, ville jeg ændre på maskefordelingen. Jeg synes, at der bør være færre masker i nakken og i stedet lidt flere startmasker til ærmerne, så jakken får et mere harmonisk og flatterende udseende.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide