5

Langsom mandag

Mandag

Mandag var en dag med fotografering, opdatering, oprettelse af nye varer og en stak knapper at kigge igennem. Jeg mangler knapper i den nye Mariajakke og det er slet ikke nogen nem sag at vælge, så nu er et lille udvalg kommet med hjem, så de kan sammenlignes med mulighederne herhjemme.

Jeg hader at sy knapper i. Faktisk hader jeg det mere end at montere strik. At sy færdig strik sammen er altså absolut ikke en af mine yndlingsbeskæftigelser, men jeg gør det og endda med en vis omsorg affødt af tanken om det færdige resultat. Mariajakken er ingen undtagelse. Den er også monteret med ærbødig hensyntagen til det, jeg engang lærte omkring sammensyning af strik.

Jeg ved ikke hvorfor, men det er pludselig blevet vigtigt for mig at være omhyggelig. Det er måske en del af processen med at blive mere procesorienteret; at være langsom og til stede i stedet for at jage det færdige produkt.

Mariajakken er strikket på bambus-pinde. Jeg ville have forsvoret, at det nogensinde skulle ske, men jeg gjorde det. Jeg strikkede en hel (stor og lang) striktrøje på bambus-pinde. Jeg er endda fortsat. Jeg strikker på en cardigan til Annemette. Det er også med bambus. Langsomt. Af naturlige årsager. Masker på bambus glider ikke hurtigt og gesvindt, som de gør på metal. Det tvinger mig til langsommelighed.

Men skal lære hele livet og på samme måde, som man skal lære, skal man vel også udvikle nye færdigheder. Jeg er ved at lære at strikke langsomt. Om lidt vil jeg også øve mig i at lære at elske at sy knapper i. Jeg sagde ØVE mig …

Du vil sikkert også kunne lide