15

300 gram lækkerhed

300 gram lækkerhed er noget af det, det er blevet til i blandt andet påsken.

Jeg strikker ikke meget for øjeblikket. Faktisk meget lidt. Jeg har været temmelig hårdt ramt af trommehinde, nedsat hørelse og medfølgende svimmelhed. Alt sammen noget, som har givet nogle uheldige sideeffekter i mit bevægeapparat. Nakkesmerter. Skulderinflammationer, der er gået grassat og lange og tunge hovedpiner, er bare nogle af de ting, der har drillet, så strikket har jeg næsten ikke.

Lidt er det dog blevet til

Jeg er alligevel lykkedes med at strikke endnu et Kyler. Denne gang i en lidt lettere forårs- og sommervenlig udgave.

Sidste gang strikkede jeg i en tråd højlandsuld og en tråd tynd alpaca. Denne gang er jeg stærkt inspireret af Ulla, som strikkede det smukke sjal i blandt andet en tråd cashmere, som jeg også har valgt at gøre.

Jeg har kombineret en tynd – 700 meter pr 100 gram – tråd af den fineste cashmere med en tynd – 800 meter pr 100 gram – tråd af den blødeste Falkland Fine Merino Lace. Begge garner har været en del af de særtilbud, vi løbende har i Garnudsalg. De forsvinder hurtigt, men heldigvis kommer der hele tiden nye til, så kan man ikke finde det ene, kan man som regel finde det andet. Der er altid masser af luksus-garner at kombinere.

300 gram lækkerhed er noget af det, det er blevet til i blandt andet påsken.

Et kæmpestort sjal

Kyler vejer små 300 gram i alt efter vask og udspænding. Jeg har ingen anelse om målene på det, men det ER et stort sjal og jeg elsker, at det er sådan.

Det grå i uld har været et af mine mest brugte sjaler, fordi det er så stort. Det er skønt at gemme sig i på en kold aften, så jeg er sikker på, at denne lyse og lidt lettere udgave får samme funktion i de lidt lunere måneder.

300 gram lækkerhed er noget af det, det er blevet til i blandt andet påsken.
300 gram lækkerhed er noget af det, det er blevet til i blandt andet påsken.

52 Weeks of Shawls af Laine Publishing

LAINE er lige udkommet med en opfølger til sidste års 52 Weeks of Socks. Denne gang er det sjaler og tørklæder, 52 Weeks of Shawls indeholder et rigt katalog af forslag til.

Jeg er forelsket. Der er allerede et par modeller, jeg brænder for at komme i gang med. Jeg elsker at strikke sjaler. Det har jeg altid gjort. Det er for mig meget meditativt at strikke dem og jeg bruger sjal eller tørklæde omtrent hver dag året rundt, så jeg HAR mange, men langt de fleste er i rotation.

300 gram lækkerhed er noget af det, det er blevet til i blandt andet påsken.
300 gram lækkerhed er noget af det, det er blevet til i blandt andet påsken.
300 gram lækkerhed er noget af det, det er blevet til i blandt andet påsken.

Jeg tror, at jeg er i gang igen

Jeg kan mærke, at iveren efter at komme i gang med et af de smukke sjaler er stor. Det trøster mig, for jeg har haft svært ved at finde ud af, om det virkelig var smerter og fysik, der stoppede mig, eller om det var manglende strikke-mojo, der bremsede strikkepindene på Tjørnevang.

Jeg tror faktisk, at jeg med det samme er nødt til at dykke ned i lageret inde ved siden af. Der er garanteret lækkerier, der egner sig smukt til nogle af sjalerne ovenfor.

Elsker du også at strikke sjaler og tørklæder, eller er du en af dem, der aldrig nogensinde gør det?

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide