34

Annemettes Cardigan

Annemettes Cardigan

Annemette ønskede sig en all-round-cardigan, da de var hjemme på weekend-visit. Sådan en, man bare elsker og bruger, til den er slidt op. Det er jo noget af et ønske at skulle opfylde, men jeg tror, at det er lykkes. Jeg tror, at jeg er kommet i mål med denne grå, bløde sag.

Cardiganen er digt og lige ud af landevejen med raglan. Strukturmønstret genkender du nok fra blandt andet mine Mariajakker. Annemette ville gerne have andet end glat. “Jeg kan lide det der, du laver”, sagde hun og sådan blev det. Det er simpelt og uden store armbevægelser, men det er afvekslende og til at holde ud. Det er dobbelt rib over 4 pinde, 2 pinde glat og derefter igen 4 pinde dobbelt rib, men denne gang forskudt. Raglan-indtaget er på hver anden pind, til det så fornuftigt ud og siden et par runder med indtag til hals, nogle pinde rib og så var der kun tilbage at hæfte ender og sy knapper i.

Annemettes Cardigan

Cardiganen vejer 400 gram og er strikket i Alpaca Surpreme Once. Den er blød som smør og allerede på vej til København.

Jeg elsker min Annemette. Jeg elsker, at jeg får lov til at strikke til hende. Jeg glæder mig sådan til, at hun modtager den grå sky og forhåbentlig elsker den lige så højt, som jeg elsker hende ♥

You Might Also Like

34 Comments

 • Avatar
  Reply
  Lisa
  27. april 2017 at 14:20

  Hej ;)

  Sikke en fantastisk trøje….Det strikmønster du bruger. Hedder det noget specielt. Har forsøgt at strikke det ud fra billederne. Men jeg kan ikke få det til, at blive så boblet…..?

  Lisa

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. april 2017 at 17:11

   Hej Lisa. Nej, det hedder ikke noget bestemt. Det er så længe siden, jeg strikkede trøjen, at jeg ikke længere husker, hvordan :-)

 • Avatar
  Reply
  Birgit Madsen
  19. oktober 2016 at 15:01

  Hej Ingelise
  Da jeg er faldet pladask for din smukke grå cardigan, vil jeg spørge dig om, du evt. vil strikke en til mig, selvfølgelig mod betaling? hvis ikke kunne jeg måske låne mønstret til trøjen?
  Mvh Birgit

 • Avatar
  Reply
  Bonnie Hall
  12. januar 2016 at 16:47

  Kære Liselotte,
  Det er en meget smuk cardigan. Min mor vil gerne strikke den til mig, men – hvor skal hun begynde? Har du et bud på en cirka-opskrift? På en grundopskrift, der evt. kan tilrettes lidt, så det passer?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. januar 2016 at 12:09

   Hej Bonnie – det har jeg desværre ikke umiddelbart.

 • Avatar
  Reply
  Unni
  21. oktober 2014 at 16:19

  Hvor ser trøjen dejlig skøn ud.

 • Avatar
  Reply
  Katrine Hannibal
  20. oktober 2014 at 14:01

  Smuk cardigan… Har du strikket den rundt og klippet den op? Eller er den strikket frem og tilbage?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. oktober 2014 at 16:39

   Den er strikket frem og tilbage, fordi jeg er usikker på, om jeg vil kunne få fibrene til at låse, som de skal, når man klipper op :-)

 • Avatar
  Reply
  Mona
  20. oktober 2014 at 11:12

  Den er virkelig flot. Sådan en ville jeg selv elske at gå med. Og tak for dine mange gode noter. Det bør være muligt at lege copycat ud fra det.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. oktober 2014 at 16:37

   Det tror jeg sagtens, at man kan :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. oktober 2014 at 11:13

  Tusinde tak for alle jeres dejlige kommentarer, men der kommer ikke en opskrift. At skrive en opskrift er et meget stort og tidskrævende stykke arbejde, som kræver dygtighed og erfaring. Når jeg en sjælden gang har begivet mig ud i at gøre det, er jeg ved at dø af skræk over udsigten til, at der kan være fejl eller uklare formuleringer, så det er ikke noget, jeg bare lige gør, men allerhelst lader de, som er erfarne gøre i stedet :-)

  Der findes masser af gode opskrifter skrevet af strikkedesignere. Mange af dem er en cardigan strikket på pind 4,5-5 og struktur-mønstret har jeg allerede beskrevet, så det er bare at kombinere, så er man i gang.

  Rigtig god fornøjelse med det :-)

 • Avatar
  Reply
  Lis
  17. oktober 2014 at 23:50

  hold da op den er flot. Ser så lækker ud. Forresten er i ok …..læset i avisen på nettet at i har haft meget regn…. håber i alle er ok og regnen ikke har været hårde ved jer. Her på Sicilien har vi stadig sommervejr.

 • Avatar
  Reply
  Helle Sørensen
  17. oktober 2014 at 21:35

  Hvor ser den lækker ud. Jeg elsker også at strikke, og er lige kommet i gang igen efter et par hektiske år med småbørn. Lige som dig, så leger/digter jeg, mens jeg strikker og blev helt glad, da jeg læste din beskrivelse af strikkeprocessen og “opskriften”. Jeg føler mig hjemme :-) og klar til at gå i krig med en lignende trøje til mig. Tak.

 • Avatar
  Reply
  Anne Marie
  17. oktober 2014 at 18:57

  Sikke en lækker sag. Det må være som et kærligt kram at få den på.

 • Avatar
  Reply
  Thea
  17. oktober 2014 at 17:18

  Den er så fantastisk flot. Jeg er så forelsket i den. Jeg håber ligesom de andre også at du vil komme med lidt mere fakta og maskeantal og måske en opskrift. Du strikker nogle utrolig flotte trøjer.

 • Avatar
  Reply
  storytelleren
  17. oktober 2014 at 14:15

  Sikke en dejlig trøje – sikke en dejlig søster ;)

 • Avatar
  Reply
  Livsglimt
  17. oktober 2014 at 11:02

  Sådan en vil jeg også gerne have:-) Den ser virkelig lækker ud!

 • Avatar
  Reply
  Karin
  17. oktober 2014 at 07:31

  Hvor er den bare vildt flot, sådan en rigtig hyggesag. Hvilken str. er den lavet i på de 400 g, jeg har 500 g liggende, og det kunne jo være en mulighed. :-) Ja håber som de andre, at du vil oplyse lidt med maskeantal. :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene Ellingsgaard
  16. oktober 2014 at 23:41

  Sådan en lækker trøje ønsker min datter sig i julegave……lige præcis SÅDAN en, hvor mange masker har du slået op, hun er ret rund ca. Str42/44, vil rigtig gerne opfylde hendes ønske.

 • Avatar
  Reply
  Birthe
  16. oktober 2014 at 22:34

  Hvor er den dejlig. Gad godt gide at have dig til søster…….
  Birthe

 • Avatar
  Reply
  Fru Svendsen
  16. oktober 2014 at 20:05

  Var du ikke lige begyndt på den?
  Du strikker godtnok hurtigt.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. oktober 2014 at 19:42

  Jeg vil mene, at man sagtens kan finde en fornuftig og gratis opskrift på f.eks. Drops, som egner sig. Jeg har strikket den på pind 4,5 til kanterne og 5 til selve trøjen :-)

 • Avatar
  Reply
  Moster
  16. oktober 2014 at 18:53

  Ja, den kom jo ikke med posten i dag, så må jo gå på arbejde og tjekke i morgen ????
  Jeg er meget spændt, og allerede glad for den, selvom den er strikket uden prøvninger undervejs, men jeg stoler jo blindt på dit øjemål søster ????
  Elsker dig, og er meget taknemmelig for at du gider strikke til mig, når nu jeg ikke selv evner det ????

 • Avatar
  Reply
  Dorte Skov
  16. oktober 2014 at 18:06

  Hvor ser den dejlig ud – får helt lyst til at prøve selv:-)
  Kan man “trylle” en opskrift frem et eller andet sted?

 • Avatar
  Reply
  Tina Nymann
  16. oktober 2014 at 17:44

  Uhh, hvor ser den lækker ud:-)

  • Avatar
   Reply
   Mia
   16. oktober 2014 at 18:27

   Du strikker SÅ smukt Liselotte! Jeg vil også strikke sådan en. Kan man evt bare strikke den udfra Mariajakken, bare i forkortet udgave? Og den ser SÅååå blød ud! :)

 • Avatar
  Reply
  Benedicte christensen
  16. oktober 2014 at 17:19

  det er bare så flot, det du laver Liselotte

 • Avatar
  Reply
  kreaholic
  16. oktober 2014 at 16:52

  Åh nej så gjorde du det igen……..altså fristede mig ;-)
  Jeg er klar til at købe og strikke, det er lige akkurat sådan en trøje jeg mangler, men hvad med opskrift?
  Mvh
  Annie Hartvig

 • Avatar
  Reply
  Lina
  16. oktober 2014 at 15:31

  Den ser så lækker ud, men åh jeg er ikke så god til det med knapper og huller :-)

 • Avatar
  Reply
  Sandra
  16. oktober 2014 at 15:13

  Tænk at være så heldig at være din søster, og få en superlækker cardigan med posten en af dagene. Den er smuk, ligesom dine mariajakker, og så spørger nybegynderen i mønsterstrik lige om den er særlig svær at strikke for en glad (tålmodig og grundig) amatør – eller skal man være mere ekspert-agtig udi strikkeriet for at kunne klare den slags smuksager?

  • Avatar
   Reply
   Sandra
   16. oktober 2014 at 15:14

   Og med *den* mener jeg altså maria-jakken :)

   • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    16. oktober 2014 at 22:35

    Man skal ikke være ekspert, Sandra. Kan man ret og vrang, er man klar :-)

 • Avatar
  Reply
  Margrethe Pehrson
  16. oktober 2014 at 14:02

  Så flot
  Jeg var i på garnlageret og købe garn i fredags
  Men mangler opskrift ….ville gerne om jeg kan strikke denne
  Men mangler opskrift …s

 • Avatar
  Reply
  Ulla
  16. oktober 2014 at 13:59

  Hej Liselotte,
  Hvor er den trøje skøn, jeg ville ønske, at jeg havde haft en søster som dig, jeg får aldrig strikket en trøje til mig selv,
  men til gengæld mange til mit lille barnebarn, og det er jo heller ikke dårligt!
  Mange hilsner
  Ulla

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)