6

Barnevognstæppet er pausestrik i dag

Barnevognstæppet

Barnevognstæppet er pausestrik i dag. Arbejdsdagen er godt i gang. Ind imellem, når jeg sidder og venter på teknikken, strikker jeg. Det endte med perlestrik til det lille barnevognstæppe. Farverne bestemmes i takt med, at arbejdet skrider frem. Jeg ser, hvordan helheden ser ud og vælger herefter den næste farve, som skal med i tæppet. Snart skal der være blåt og lyserødt, kan jeg fornemme, men først den svagt grønne i en bred stribe.

Barnevognstæppe

Jeg elsker perlestrik. Det er altid smukt. Det er også varieret, så det går an at strikke et helt tæppe med det og så er det samtidig roligt nok til at kunne bære de mange farveskift.

Jeg elsker restestrik, for der er noget meget tilfredsstillende ved at finde alle resterne frem og forvandle dem til noget, som i realiteten kan holde i mange år ind i fremtiden. Jeg husker stadig de kludetæpper, som farmor havde hæklet og strikket og som fulgte os gennem hele barndommen og langt ind i voksenlivet. Da farmor døde og farfar skulle i mindre lejlighed, tømte han og far lejligheden og jeg tænker, at de ikke har kunnet se værdien i tæpperne, for de blev kasseret.

Det bliver dette vel også en skønne dag, men først skal det have plads i Mormor-Kassen™, hvor det kan ligge og vente på, at det bliver min tur til at få børnebørn. Jeg håber, at det sker engang. Man kan jo aldrig være sikker, men jeg tillader mig alligevel at håbe og så strikke lidt til den lille skattekiste, jeg kalder MormorKassen™.

MormorKassen™ var et begreb, Anne og jeg skabte på en fælles ferie for nogle år siden. Vi elsker begge at strikke småt og vi havde alle pigerne med på ferie, så vi slog fire fluer med ét smæk og spurgte dem alle hver især, hvad de gerne ville finde i MormorKassen™, når de skulle være mor. De valgte hver især en model og så gik vi i gang fra en ende af og fik med tiden fyldt hver vores kasser med strik. Vi har begge siden fortsat det gode arbejde, så det bliver ikke vores børnebørn, der kommer til at mangle hjemmestrik :-)

You Might Also Like

6 Comments

 • Avatar
  Reply
  Helle D
  15. marts 2016 at 11:28

  Samme princip her med min sweater men mine farver ender vist knap så fint som dine ;-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  14. marts 2016 at 20:25

  Tænk at kunne fremdrage den ene vidunderlighed efter den anden fra sådan en mormorkasse :)

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  14. marts 2016 at 19:58

  Synes det er sådan en god idé! Er startet farmor-kassen. Dejligt med småstrik mellem de større projekter…. Din Oline må gerne få tvillinger

 • Avatar
  Reply
  Maria Hoffbeck
  14. marts 2016 at 18:51

  Smukt, blødt, gode farver – det skal nok blive et godt tæppe til den heldige bruger :-)
  Aftenhilsner.

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  14. marts 2016 at 14:19

  Det ser allerede ret så lækkert ug og du forstår at sætte farver sammen :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. marts 2016 at 15:24

   Tak Catarina, tiden vil vise, om jeg gør det godt eller ej ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)