18

Tales from the Isle of Purbeck

Jeg elsker sjaler. Jeg elsker smukke sjaler. Jeg elsker blonde-sjaler og jeg elsker, når de er simple gentagelser med stor effekt. Sådan et er Tales from the Isle of Purbeck.

Jeg har nydt at strikke sjalet. Jeg startede det op, da vi var i Blokhus for en måneds tid siden. Jeg var næsten færdig med det, da vi vendte hjem efter en uge. Der manglede måske ti pinde og det gjorde der så i det meste af en måned. Hvorfor ved jeg ikke, men det er vel det sædvanlige med mig. Jeg har fået startet noget andet op i mellemtiden og har mistet mit strikke-flow på netop det projekt. Det er mit nemesis, det strikke-flow.

Jeg elsker at have forskellige projekter i gang, men jeg er virkelig ringe til det. Jeg skal ikke fjerne mig ret meget fra et igangværende projekt, før jeg oplever, at jeg “glemmer” det til fordel for andre og i mine øjne mere spændende ting.

Tales from the Isle of Purbeck

Tales from the Isle of Purbeck var lige ved at lide projekt-døden på grund af netop min evne til at glemme, men jeg vidste, at det stod i et hjørne ved siden af sofaen og jeg vidste også, at det kun manglede ganske få pinde for at være færdigt.

Forleden nåede jeg til at have afsluttet tre projekter og sidde tomhændet mageligt tilbagelænet i sofaens bedste hjørne. Det blev sjalets redning. Jeg stak hånden ned i kurven, fremdrog strikketøjet og forelskede mig på ny. Her fra var der ikke langt til det færdige sjal – og sikke smukt, det er endt.

Det er let, blødt og allerbedst utrolig smukt. Jeg synes, at det simple mønster gør sig virkelig godt i sjalet og jeg elsker, at det er let og luftigt, men jeg kan sagtens forestille mig, at det ville være smukt strikket op i en grovere garn også.

Tales from the Isle of Purbeck

Tales from the Isle of Purbeck

Tales from the Isle of Purbeck

Sjalet er strikket i rester fra lageret. Det er en blanding af tre kvaliteter, du kan undersøge nærmere lige her.

Om jeg kommer til at bruge det? Det gør jeg allerede. Det varmer halsen på kølige morgener. Jeg elsker det.

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Meriam van der Male
  4. oktober 2016 at 11:03

  Deler helt passionen for sjaler!! Ville elske at strikke det. Kan man købe opskrift? Står garnforbruget evt deri?

 • Reply
  Pernille
  3. oktober 2016 at 22:43

  Jeg har alt for mange sjaler… men hvor er det smukt :)

 • Reply
  Elisabeth
  28. september 2016 at 19:26

  Kære Liselotte – da 2 af de tre garner du har brugt ikke kan købes længere, kan du da anbefale en anden blanding af bløde garner? Og hvor er det smukt, jeg påtænker at kaste mig ud i engelske opskrifter og denne ligner een der godt kunne startes med.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   29. september 2016 at 08:05

   Jeg tror, at jeg vil overlade beslutningen om garn til den, der skal bære det, for min erfaring er, at jeg får voldsom skældud, hvis resultatet ikke bliver, som strikkeren havde håbet – nemlig ligesom mit – og det kan jo af gode grunde ikke lade sig gøre :-) Jeg er sikker på, at der findes masser af muligheder. Jeg selv drømmer om at prøve at strikke det op i en grov garn, som f.eks. Blackhill Chunky Højlandsuld, men det er jo noget HELT andet, end dette resultat :-)

 • Reply
  Tina Nymann
  28. september 2016 at 13:46

  Hvor er det flot og ser dejligt blødt og lunt ud:-) Du forstår da også lige at få taget nogle über lækre billeder af dine ting, Liselotte:-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   29. september 2016 at 08:02

   Tak skal du have, Tina, men det er mere held end forstand, er jeg bange for ;-)

 • Reply
  Catarina
  27. september 2016 at 17:15

  Hvor er det bare fint og det kommer helt sikkert til at hænge om halsen på dig mange gange de næste mange måneder. :D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. september 2016 at 07:55

   Det gør det med sikkerhed, for det er blødt som smør :-)

 • Reply
  Annie hartvig
  27. september 2016 at 16:23

  Det er simpelthen så smukt, et helt kunstværk
  Jeg er imponeret og forelsket på een gang
  Det gør ikke noget at nogle projekter ” hviler i hjørnet” synes da næsten altid du ender med at færdiggøre dem

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. september 2016 at 07:54

   De fleste bliver færdige, men der er sandelig også ting, som ender med at blive genanvendt til helt andre ting ;-)

 • Reply
  Fru Moll
  27. september 2016 at 15:48

  Et flot sjal! Og livet er altså for kort til kun ‘et strikkeprojekt ad gangen! Jeg har altid adskillige projekter i gang, og de fleste bliver da færdige, MEN …….

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. september 2016 at 15:56

   De fleste bliver da også færdige her, men… ;)

 • Reply
  Randi
  27. september 2016 at 13:26

  Det er godt nok et flot sjal – jeg strikker ikke, men hækler og hvor er det dejligt med din beskrivelse af at “glemme” et projekt, som kun mangler lidt for at blive færdig, dem har jeg også lige nu handler det om et tæppe i oldemors firkanter, som skal hækles sammen
  Dit indlæg fik mig lige til at komme i tanke om, at jeg har to håndklæder, der bare mangler stropper
  Da børnene var små strikkede jeg lidt, men hvis ikke min mor tog sig af at strikke det sidste halve ærme eller noget i den retning, så var børnene vokset fra tøjet, inden det blev færdig
  Der er ligesom noget med, at det er rart at have noget til at ligge, jeg altid kan gribe til

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. september 2016 at 15:56

   Det er en underlig mekanisme, den med at glemme projekter ;-)

 • Reply
  Nana
  27. september 2016 at 12:04

  Det ser fantastisk ud. Mine strikkeevner rækker bare ikke så langt … Stolen er også meget charmerende! Må jeg spørge om det kan tåle at stå ude hele sommeren – eller kommer den ind i regnvejr?

  God tirsdag til dig!

  Hilsner fra Nana

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. september 2016 at 15:53

   Stolen tager jeg ind når jeg husker det, for den tåler ikke regn :-)

 • Reply
  A+K/VenterPaaVinBlog
  27. september 2016 at 11:58

  Det ser godt nok helt og aldeles smørblødt ud, og kender man det danske vejr, får man tidsnok brug for at varme skuldrene (:

  – A

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. september 2016 at 15:45

   Lige pludselig er det nu, at sjalet skal gøre sin gavn :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)