23

Jeg forstår, hvis det ikke interesserer dig det mindste, men …

Hej. Jeg hedder Liselotte. Jeg er 52 år gammel. Jeg kører gerne en længere omvej til arbejde om morgenen, for at få lov til at sidde lige her …

Alfa Romeo Brera

Jeg kører i en Alfa Romeo Brera 3.2 jts q4 med sky window og derfor lækkert kig til vejret året rundt. Jeg oplever mange sjove ting sammen med min bil. Det er skønne , små samtaler, der udspiller sig omkring disse lidt sjældne biler. Det er sjældent, at de ivrigste bilglade antager, at den er min.

En gang er jeg blevet opholdt på en tankstation af en mand, der nonchalant lænede sig op ad bagsmækken, mens jeg var i gang med at tanke. “Er du egentlig klar over, hvad det er, du kører i?“, spurgte han. Resten er historie, men lad os bare sige, at den bemærkning ikke passerede upåtalt …

Jeg kan f.eks. lytte til denne på mine morgenture, for et morgenspark er godt …

Jeg håber aldrig, at jeg bliver for gammel til at få thumbs up eller glade smil af de andre bil-entusiaster, jeg møder på vej til arbejde.

Jeg elsker at køre bil. Jeg elsker helt særligt og meget passioneret min bil. Jeg elsker at der findes andre, som også elsker biler …

You Might Also Like

23 Comments

 • Avatar
  Reply
  Elisabeth
  5. oktober 2016 at 20:52

  Nu er jeg for det meste på cykel, da jeg kun har fem minutter på arbejde og to til drengenes skole, men når jeg får fingrene i vores Tesla og muligheden for at køre helt alene, så kører jeg altid gerne en omvej :)

 • Avatar
  Reply
  mie
  4. oktober 2016 at 20:43

  en alfist er og bliver en alfist. jeg elsker mine to alfa’er (156 combi diesel og Spider) og manden min, hans 166, men for filan hvor er den nye Giulia , lækker.
  ja der er nogle mænd der mener at kvinder ikke ved noget om biler, men det siger vel mere om dem end om os, der ved noget men ikke behøver at prale med det. Hernede syd for grænserne hilser alfister også på hinanden.

  forsat god omvej- og nyd udsigten i sky-window’et. .

  Mie

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. oktober 2016 at 08:48

   Jeg drømmer om en Giulia, men den er altså udenfor min økonomiske rækkevidde endnu. Når jeg bliver pensionist, regner jeg med, at den er fornuftig i pris – og den ville passe perfekt som pensionist-trolley ;-)

 • Avatar
  Reply
  Louise
  4. oktober 2016 at 20:29

  Argh den er så lækker <3 jeg elsker også biler og i min gamle bil, en 335d med alt i teknik og luksus kørte jeg også gerne en omvej af og til, suk :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. oktober 2016 at 08:44

   Det er jo bil- og køreglæde :-)

 • Avatar
  Reply
  Signe
  4. oktober 2016 at 19:19

  Jeg er helt med dig der. Elsker også min store, rummelige familie-stationcar med en ræser af en motor :) Det er virkelig en fornøjelse at sætte sig i den hver dag og bare nyde, man let kan flytte sig. Og dejlig bil, du har!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. oktober 2016 at 08:43

   Der er dem, der er ligeglade – og så er der dem, som ikke er det og smiler fra øre til øre, når de kører i en bil, de elsker :-)

 • Avatar
  Reply
  Jannie
  4. oktober 2016 at 18:58

  Totalt fed bil. Kan godt forstå du er vild med den. Var der ikke engang at I havde 2 Alfaer?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. oktober 2016 at 08:30

   Vi har stadig to. Vi har også en skøn Spider til sommersjov. Engang havde vi 3. Nu har Kenneth skiftet til et andet mærke, så der er to tilbage :-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  4. oktober 2016 at 16:12

  En fed bil er en fed bil også selv om jeg ikke ved meget om biler… Og din bil er bare fed…. :-) Det der med mænd der tror kvinder er lidt ” smådumme ” når det kommer til biler, den har jeg også oplevet…. En gang var jeg ude for da jeg tankede vores daværende bil , at en mand kom ud inde fra tankstationen, gik forbi mig, og sagde overlegent, medens jeg fik elevatorblikket: Ved du godt at du er i gang med at tanke diesel ?….. Nå for søren hr. overlegenbedrevidende idiot,( undskyld ) så er det sørme heldig at det er en diesel bil… OMG….. ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. oktober 2016 at 08:28

   Ja, det er sjovt med de fordomme, men vi kvinder har dem vist også om mænd – bare med nogle andre forestillinger om deres evner eller mangel på samme ;-) Jeg er i hvert fald skyldig! :)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  4. oktober 2016 at 14:57

  Jeg har jo helt personligt selv sørget for at købe en bil MED chauffør, men for dælen hvor ville jeg dog gerne have været lige dér på tankstationen, da den nonchalante gut stillede dig lige dét spørgsmål :-D

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. oktober 2016 at 08:25

   Det var nu også festligt… specielt fordi han kørte i den beskedne udgave af en Alfa Romeo Mito – hvilket jeg naturligvis ikke undlod at kommentere :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  4. oktober 2016 at 14:49

  Forstår dig så godt:-)

 • Avatar
  Reply
  conny
  4. oktober 2016 at 13:48

  Jeg forstår så UDmærket, hvad du mener :-) Har selv kørt Alfasud (= Kermit), Giulietta, Alfa 33 (x2) – før vi overgav os til Ford, Mazda og de øvrige familiebiler. Nu har jeg en lille Honda Jazz, som jeg nærer lidt de samme følelser for som du til din Alfa. Jeg kan dog ikke få de andre Jazz-kørere til at hilse. En bil er så afgjort til andet end blot at komme fra A til B.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. oktober 2016 at 08:21

   Jeg er enig. En bil er så meget mere end at komme fra A til B, men der er tidspunkter i livet, hvor funktion og praktik må komme før design, HK og graden af sjov. Jeg er så heldig, at jeg ikke behøver tænke på andet end at have det sjovt og jeg elsker at køre bil, så det er lykken at kunne gøre det i denne her Alfa Romeo :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Bull Enger
  4. oktober 2016 at 13:38

  Forstår godt at du trives i den bilen :-) Og det er med biler som med håndarbeide, det er de små detaljene som teller. For eksempel de lekre knallrøde bremsekaliperne på bilen din, eller de rette knappene på en jakke.

 • Avatar
  Reply
  Fru Moll
  4. oktober 2016 at 13:05

  Jeg forstår godt din glæde over en bil! For ca. 20 år siden ejede jeg en rød 2 CV. Når man mødte en anden 2 CV, hilste man altid på hinanden. Vi tog på udflugter med kalechen slået ned, og vi tog sæderne ud og brugte dem som stole. Den var meget populær hos min søn og hans kammerater. I dag er trafikken ikke til en 2 CV, og der er ikke mange tilbage, men det var nu tider!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. oktober 2016 at 08:17

   Jeg havde venner, som kørte 2 CV og nej, den er ikke til trafikken i dag, men i grunden har den aldrig egnet sig til færdsel, for den krøller sammen, bare man puster på den, men charme – det har den! :-)

 • Avatar
  Reply
  Letten
  4. oktober 2016 at 12:26

  Jeg kører Ford Focus Stationcar. Har ikke en skid forstand på biler, men min er rummelig og kører ok til det jeg skal bruge den til. ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. oktober 2016 at 08:15

   Jeg har heller ikke meget forstand på biler, men jeg elsker at køre og jeg bliver glad, når jeg kører i nogle bestemte biler. Den ovenfor er en af dem :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)