12

FREDAGSLISTEN

Jeg holder meget af lister, så jeg vil prøve at indføre F R E D A G S L I S T E N. En samling eller sammenfatning af ugen – i listeform. Måske lykkes det. I hvert fald er jeg klar til at prøve.

Ikke at denne uge er så forfærdelig oplagt at starte med, for den er helt gennemsnitsligt kedelig og uden nogen former for overraskelser eller nyheder. Den er vel i grunden på grænsen til kedelig, men ikke desto mindre er den endt med at være ugen, hvor jeg kick-starter F R E D A G S L I S T E N, så lad os komme i gang.

Jeg holder meget af lister, så jeg vil prøve at indføre F R E D A G S L I S T E N. En samling eller sammenfatning af ugen - i listeform.

Jeg vil lade formen stå forholdsvis åben. Ikke noget bestemt antal punkter. Ingen regler for hvad, der er plads til og bestemt ingen regler for, hvad indholdet skal være. Det er en liste, som kan være kort eller lang afhængig af formen. Fruens altså.

 • Jeg overvejer: Kunsten har Søndagstur og netop denne søndag frister med “Hvad er meningen? Et kig på samtidens kunst”. En af Kunstens formidlere tager os med på en rundtur på museet. Jeg elsker, når den gode historie pakkes ud og på Kunsten er de heldige med deres formidlere, så det kunne bestemt friste med en søndagstur derud.
 • Jeg læser: Jeg læser Julian Fellowes Belgravia, men mit fokus er skidt. Om det er historien, oplæseren (for jeg læser jo ikke, men lytter til lydbog) eller helt banalt bare mig, har jeg endnu ikke afdækket, men jeg er bange for, at historien må vente. Det er ikke nu, tiden er til den.
 • Jeg er vild med: AnonyMouse. Tænk at give andre så fine, små oplevelser. Jeg letter på hatten.
 • Jeg ser: The Good Wife på Netflix. Sammen med Kenneth pløjer vi gennem det ene afsnit efter det andet, når vi endelig sætter os i sofaen. Nogle aftener bliver det alt for sent, før vi kommer i seng, men det er en meget lille synd, så hvem tæller. Om serien er god? Jo, det er den. Og dejligt lang.
 • Jeg længes: Vi skal på forretningsrejse. Messe og leverandørbesøg. Jeg glæder mig, for det er lange dage, men også skønne aftener i Kenneths gode selskab og med en base, der ligger i det smukke Toscana, er det simpelthen ikke muligt at klage. Ugen er gået med at booke hotel, planlægge rejsen og aftale hus- og hunde-sitter.
 • Jeg er lettet: Oskar har været omkring dyrlægen. Han skulle til sit årlige tjek og siden sidst havde han fået nogle knuder, som bekymrede mig lidt. Heldigvis var det ingenting og igen fik han rosende ord med på vejen. Han er verdens sødeste, lille hund. Godmodig, rar og selskabelig og aldrig nogensinde andet end glad.
 • Jeg har set: Alle de nye afsnit på Netflix af Modern Family. Det tog kun to aftener, hvor hele vores lille familie sad samlet i sofaen og slugte det ene afsnit efter det andet. Nu er vi sultne igen. Vi venter. Vi elsker den serie.
 • Jeg har igen: Jeg har endnu en gang fordybet mig i Vivian Maiers gadefotos. Jeg er fascineret. Jeg ønsker mig bogen STREET PHOTOGRAPHER. Den ville blive slidt op. Jeg slapper af med at fordybe mig i de sort/hvide fotos. Jeg fantaserer gerne om menneskene og deres skæbner undervejs gennem fotografierne. Jeg holder af, at der ikke er andet end fotos. Ingen forklaringer. Ingen sandheder. Kun et sekund af virkeligheden, som forlængst er forbi.
 • Jeg lytter til: I bilen har jeg en playliste, som er en usandsynligt blandet landhandel. En af favoritterne på listen er lige nu Walk This Way med RUN-DMC. Den skal høres højt, mens min elskede Alfa Romeo Brera 3.2 JTS V6 24V manøvreres rundt i Aalborg. Jeg er en latterlig 53-årig kone, hvis du spørger Oline, men det gør du jo heller ikke. Vel?
 • Jeg lytter også til: Corinne Bailey Rae. Jo, det gør jeg. Kontraster er fine, hvis du spørger mig.
 • Jeg strikker: Stonehaven nærmer sig sin afslutning. Den har selskab af en poncho og massevis af huer og nu muligvis også et sjal og noget varmt til halsen. Man skal aldrig gå ned på strik.

Rigtig god weekend til dig. Min bliver en skøn blanding af gode venner og ingenting. Det passer mig perfekt :-)

You Might Also Like

12 Comments

 • Avatar
  Reply
  oeglemor
  14. januar 2017 at 12:06

  Oh, The Good Wife er god. Og Modern Family. Men jeg vidste ikke, der var kommet nye afsnit. Nu ved jeg, hvad jeg skal lave de næste par aftener :-) Tak for en inspirerende liste!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   16. januar 2017 at 11:42

   Der er kommet nye, men de holder jo kun alt for kort ;-)

 • Avatar
  Reply
  mormormedstiletter
  14. januar 2017 at 10:18

  Super fint med en fredags liste, som du deler med os andre. Det er jo altid god inspiration, hvis man ikke kan finde på selv, Taaakkk:-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. januar 2017 at 10:40

   Ja, selv tak da og rigtig god weekend :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisb
  14. januar 2017 at 00:48

  Gem Belgravia lidt og prøv Outlander. Ikke så mange dikkedarer og en sej kvinde
  God weekend

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. januar 2017 at 01:19

   Jeg har set Outlander på Netflix for nyligt, så jeg tror bogen må vente lidt :-)

 • Avatar
  Reply
  Louise
  13. januar 2017 at 20:00

  Jeg glæder mig til at se din ” stonehaven” holder du strikkefastheden med 2 tråde højlandsuld og 1 tråd mohair? Det er den vildeste trøje

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. januar 2017 at 01:17

   Ja, det gør jeg, men det er en tynd mohair fra lageret :-)

 • Avatar
  Reply
  Nana
  13. januar 2017 at 16:26

  Jeg kan også godt lide lister. De giver en fornemmelse af struktur og øger overskueligheden. Gode ting i en rodet verden :-)
  God weekend!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. januar 2017 at 16:27

   Tak og i lige måde, Nana; god weekend :-)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  13. januar 2017 at 16:06

  Jeg elsker lister – også andres :-) Din fredagsliste var god og inspirerende læsning – jeg glæder mig allerede til den næste!
  Rigtig god weekend!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. januar 2017 at 16:20

   Dejligt at læse, Randi. Nogen gange er det skønt at få ugen komprimeret til små, spiselige bidder :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)