28

F R E D A G S L I S T E N

Så er det igen blevet tid til FREDAGSLISTEN. Jeg er på den anden side af en forfærdelig halvanden uge med en ventetid, der handlingslammede og gjorde mig ude af stand til at fungere og være nærværende. Jeg havde to undersøgelser, der skulle gives tilbagemeldinger på. Begge var af en karakter, som ikke lod mig sove om natten, spise om dagen eller i det hele taget ligne mig selv.

Jeg fik blandt andet fjernet et modermærke. Akut. Det skulle vise sig, at være med god grund. Få tjekket dem, du synes, forandrer sig. Dem, du er i tvivl om. Gør det. I mit var der kræft.

Jeg er på den anden side af det hele. Jeg skal gå til kontrol det næste års tid. Det er fint med mig. Jeg er tryg ved, at der bliver holdt øje med mig. Jeg kan igen sove om natten, men jeg har været så flitsbuespændt, at min nakke, skuldre og ryg er fuldstændigt spændte, ømme og usamarbejdsvillige. Det gør ingenting, for jeg ved hvorfor. Smørbløde har ingen af dem været, siden jeg var barn, så det går og de skal nok slippe igen og strikke har jeg kunnet. Alt er godt.

Lad os kaste os over en komprimeret udgave af den sidste uges overspringshandlinger …

Fredagslisten - projektposer, puslespil og alt muligt andet mellem himmel og jord.

 1. Jeg troede, at jeg kunne finde ro i puslespil. Jeg elsker puslespil. Nogle af mine bedste og hyggeligste barndomsminder er, når mor, Annemette og jeg ryddede spisebordet og gik i gang med et stort puslespil. Det kunne ligge i flere dage, hvor vi mødtes omkring bordet, snakkede og samlede brik efter brik. Det virkede ikke i den forgangne uge, men jeg er kommet i tanke om, hvor meget jeg holder af puslespillet og den ro, der omkring sådan et.
 2. Jeg er skør med projektposer. Små, tætte og kunstfærdigt udførte stofposer til mine forskellige strikke- eller hækleprojekter. Jeg finder ind imellem smukke og praktiske eksemplarer på Etsy. Den fine projektpose ovenfor er den nyeste til samlingen og købt ved MadeByRachel. Jeg finder stor glæde ved at have en smuk pose til mit strik. Jeg nyder mit strik ekstra, fordi det ligger i en fint udført pose/taske og jeg har efterhånden en lille, fin samling. Jeg glæder mig til, at jeg får mit nye arbejdsværelse. Det skal blandt andet rumme min symaskine. Nogle af projekterne vil blive disse smukke og praktiske poser.
 3. Jeg købte en ny duft. Det giver ingen mening, for hylderne er fulde, men Buddha Wood Sérum de Parfums fra Zarko Perfume måtte jeg eje. Jeg er vild med den. Jeg er i det hele taget vild med dufte og faktisk temmelig meget på det rene med, hvad jeg kan lide og ikke lide. Jeg køber sjældent en duft, jeg ender med ikke at bryde mig om. Fejlkøb (og de er få) foræres væk, så en anden kan få glæde af de ofte meget dyre dråber. Jeg elsker de rene, friske og sæbe-agtige dufte, men har også altid haft en svaghed for sandeltræ og musk. De sidste er ingredienser i Buddha Wood, så den nyder jeg i disse dage.
 4. Jeg er endelig færdig med Hollows af Melody i den blødeste, hvide BFL (Bluefaced Leicester), som dufter af får, uld og varm stald, så jeg næsten får tårer i øjnene. Sjalet har været så gudsjammerligt kedeligt at strikke og den sidste picot-aflukning (jeg klarede den i går) var ved at tage livet af mig. Jeg strikker ALDRIG flere, siger jeg så, mens jeg tænker, at jeg sjældent er til at regne med. Sjalet mangler lige at få hæftet ender og så skal det skylles op, blokkes i facon og endelig kan jeg så begynde at nyde det. Jeg glæder mig efter alt det monotone arbejde, kan jeg godt sige dig. Jeg er allerede i gang med de næste to sjaler. Jeg er vild med sjaler. Jeg bruger dem hver dag. De fleste af dem bærer jeg om halsen som et tørklæde. Jeg er i gang med at strikke Pebble Beach i en tynd, entrådet uld, jeg har fundet på lageret, da jeg ryddede op for et stykke tid siden. Jeg er også startet på Match and Move. Det strikker jeg i den bløde og luksuriøse Blackhill Lama Silke. Det bliver så utroligt lækkert, at jeg er sikker på, at garnet kommer til at indgå i flere sjaler/tørklæder i fremtiden. Mmmm …
 5. Jeg drømmer om lækre, hjemmebagte og lune boller med flagesalt. Jeg vil elske at spise S’mores Brownie Pie og drikke god kaffe til. Jeg kunne tænke mig, at spise rugbrød med kommenost og røget rullepølse og jeg vil lokke familien til en god søndags-steg og en bøf af format i weekenden, der venter forude.
 6. Jeg er vild med Finn Juhls smukke hjem. Jeg har altid været vild med den stil og i vores unge dage, gjorde Kenneth og jeg nogle overordentligt gode køb, fordi ingen andre ville eje de møbler, vi købte ind til vores ungdomshybel. Vi kørte Sjælland tynd på jagt efter Ægget, Myren og Y-stole. Vi så hjem, der var utroligt smukke i vores øjne og vi endte i et skønt hus, som komplimenterede vores skatte men vi nåede kun at bo der et par år, så rykkede vi videre, men min trang og hang til den æra er usvækket.
 7. Jeg ønsker mig en forlænget weekend i Riga eller Tallinn. Jeg vil så gerne se og opleve byerne, gå gennem de gamle bydele og besøge nogle af de caféer, der ligger i de små gader. Jeg tror godt, at jeg kan lokke Kenneth og/eller Oline.
 8. Jeg lytter til Jump Into The Fire af Harry Nilsson. Den kørte på repeat, da jeg forleden kørte hjem fra Mols. Det er bare et fedt nummer, jeg ikke kan blive træt af og i godt selskab med min Brera, føler jeg mig lykkelig og fri, når jeg suser nordpå i mørkningen.
 9. Jeg anbefaler dig at læse med hos Lene. Jeg er så heldig, at hun er en del af mit liv og ikke alene er hun en del af det. Hun beriger det. Hun giver mig så utrolig meget at tænke over og det elsker jeg hende for. Hun gør mig bare glad. Hun er et af de fineste mennesker, jeg kender. Hun er dygtig, klog og så er hun altså bare så sjov. Hun vil ofte noget med det, hun skriver. Hun har et ærinde. Hun vil sikkert påstå, at det bare handler om, at hun selv har brug for at skrive for at tømme hjernen, men hun giver så meget at tænke over og hun har en meget velovervejet og grundig tilgang til de emner, hun tager op. Hun har saft, kraft og livslyst. Hun har selvironi, humor, kærlighed og verdens sejeste portion kærlighed til sine medmennesker. Det sidste glæder jeg mig over, hver eneste gang, jeg er sammen med hende, men læs med, for du kan kun blive klogere på dig selv. Rigtig god fornøjelse.

Vi skyder weekenden i gang om ganske få timer. Det er da ikke så tosset endda. Jeg vil ønske dig en rigtig skøn en af slagsen.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

28 Comments

 • Avatar
  Reply
  Nana
  27. februar 2017 at 19:58

  Godt at det er vel overstået! Ventetider er noget møg! Jeg elsker dine fredagslister, og jeg har lige skrevet et blogindlæg hvor jeg linker til dem :-) Jeg håber det er i orden …?
  Kh Nana

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. februar 2017 at 16:49

   Tak Nana, og det er i hvert fald i orden. Tak :-)

 • Avatar
  Reply
  henriette hald
  20. februar 2017 at 17:55

  Hvor det glæder mig, at du har fået dem fjernet i tide, tillykke med det og så er det vist tid til lidt selvforkælelse til dig. Jeg fik fjernet to mærker for elleve år siden, og det er ganske givet derfor jeg ikke længere dyrker solen som en gud for min hud. Jeg elsker skyggen nu til dags, men opholder mig jo så meget ude at jeg også får det lys der er så vigtigt. Nå, men jeg ville egentlig bare sige, at ventetiden er forfærdelig. Begge mine var der begyndende kræft i, så jeg var mere en tilfreds med de kontroller jeg skulle til de følgende år. Lige nu er jeg glad fordi den ikke særligt rare mammografi viste fred og ingen fare. Fik svar på under en uge, og DET var sgu en lettelse. Knus fra Henriette

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. februar 2017 at 14:57

   Ja, de ventetider er altså bare ikke rare og svære at komme igennem, men det kan vist ikke være anderledes. Godt at vi kan få tilbudt kontrol. Det gør mig tryg :-)

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  19. februar 2017 at 09:18

  Sikke en list du har i denne uge. Jeg kan også huske puslespil som dejligt afslappende, men jeg har ikke lavet et i årevis. Måske jeg en dag, når jeg bliver gammel og ikke har så meget krudt i rumpetten, vil kunne finde roen og fordybelsen, til at sidde med de små brikker. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:32

   Det er godt at kunne sidde stille og være i ro, tænker jeg. Man skal øve sig, for man mærker jo sig selv, når det sker :-)

 • Avatar
  Reply
  Annemette
  18. februar 2017 at 20:59

  Godt du er på den anden side af ventetid og svar, så du kan slappe lidt af igen :-*

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:31

   Ja, det er virkelig godt. Jeg er meget taknemmelig :-)

 • Avatar
  Reply
  rmollerolesen
  18. februar 2017 at 13:29

  Det er forfærdeligt med den slags ventetider, godt du fik det tjekket!
  Puslespil er virkelig godt, det har jeg også dejlige barndomsminder om. Tak for anbefalingen af blog, den ser god ud, og jeg vil absolut læse med derinde.
  God weekend – Kh Rikke

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:30

   Det er forfærdeligt at vente på den slags. Der er ingen nemme udveje. Man må bare vente, så jeg er meget taknemmelig for, at det er overstået nu :-)

 • Avatar
  Reply
  conny
  18. februar 2017 at 12:37

  Sådan en ventetid er nok noget af det værste. Hurra for at du fik tjekket og fjernet modermærkerne.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:28

   Ja, hvor var det godt, at jeg fik det tjekket, Conny :-)

 • Avatar
  Reply
  Randi Borup Jensen
  17. februar 2017 at 21:46

  Mine tanker har slet ikke kunne slippe dig igen, efter jeg i eftermiddag lige nåede at læse dit indlæg – jeg fik helt ondt langt ind i kroppen ved tanken om den tid, du har været igennem.
  Hvor godt du fik det modermærke væk, og du kan “nøjes” med at blive holdt øje med i et års tid.

  Min mand har også været igennem turen, det er lige om et par uger 10 år siden – han måtte ud over modermærket have fjernet nogle lymfekirtler og gik til kontrol i 5 år.
  Jeg forstår så godt, at du er tryg ved kontrollen – den dag min mand var til sidste kontrol var virkelig ambivalent, det var jo en glædens dag, men også langstens for om vi selv kunne holde øje – han har fået fjernet nogle stykker siden, og der har heldigvis ikke været noget.

  Tak for din dejlige fredagsliste og kærlige tanker til dig.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:26

   Tak for dine tanker, Randi. Det er godt, at vi bliver holdt øje med :-)

 • Avatar
  Reply
  Aargang73
  17. februar 2017 at 20:56

  Pyh, det lyder som nogle hårde dage, og godt at du nu er på den anden side af den skrækkelige ventetid! Man skal helt sikkert tage sine modermærker alvorligt og holde øje med dem.
  Jeg kan godt følge dig i at puslespil er ro givende. Jeg købte et med 1000 brikker for noget tid siden og det lå i lang tid hvor jeg bare gik frem om tilbage. Det er som om tiden går lidt i stå med brikkerne. God weekend!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:25

   Det er bare det hyggeligste at have gang i et puslespil – og så snakker man så godt over sådan et :-)

 • Avatar
  Reply
  Therese
  17. februar 2017 at 19:40

  Tak for en dejlig liste, og tak for dig!

 • Avatar
  Reply
  Lene
  17. februar 2017 at 14:25

  Kære Liselotte, tusind tak for dine ord. Du beriger min hverdag gennem dine ord på bloggen og når vi ses. Det gør mig så ondt, at du har skullet igennem de her to uger. Jeg glæder mig til vi snart ses. Knus

  http://www.underet-er-at-vi-er-til.blogspot.com

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:24

   Jeg glæder mig også meget, Lene :-)

 • Avatar
  Reply
  venterpaavinblog
  17. februar 2017 at 14:12

  Jeg synes tanken om puslespil er så idylisk! Min mor er lidt en haj til det og har mange med flotte motiver.. men jeg er simpelthen for ringe til det. Og så mister jeg tålmodigheden og gejsten. Jeg ville ellers virkelig gerne (;

  – K

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:23

   Jeg finder ro i det, så det skal vist genoptages :-)

 • Avatar
  Reply
  Pia Overgaard
  17. februar 2017 at 13:17

  Kære Liselotte. Jeg er selv på den og finder også ro i at blive kontrolleret jævnligt. Husk at tjekke, om du i nogle af dine forsikringer er dækket for “kritisk sygdom”. Det er store summer, der udbetales. Jeg har i øvrigt fulgt dig i mange år og nydt dine skønne skrevne ord, men ikke tidligere gjort mig synlig. Her måtte jeg dog lige give et pip. Fortsat lykke og god energi til dig. Kærlig hilsen Pia.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:20

   Ja, det er godt at vide, at der er nogen, der holder øje :-)

 • Avatar
  Reply
  frubech
  17. februar 2017 at 13:08

  Puslespil… jeg husker min fars kæmpe arbejdsbord altid var fyldt med brikker i tusindevis. Vi kunne sidde ved siden af hinanden i timevis og samle. Nogle gane kunne det tage måneder inden vi var færdige, men for pokker jeg kan huske det var hyggeligt. Måske skulle jeg genoptage dén syssel – det kan man sagtens med en arm :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:19

   Det kan man sagtens med en arm, Mette – og ja, det var bare så hyggeligt :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle K.
  17. februar 2017 at 13:06

  Du skal have det største kys bare fordi God weekend

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2017 at 12:18

   Tak. Jeg trængte, Helle :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)