28

F R E D A G S L I S T E N

Så er det igen blevet tid til FREDAGSLISTEN. Jeg er på den anden side af en forfærdelig halvanden uge med en ventetid, der handlingslammede og gjorde mig ude af stand til at fungere og være nærværende. Jeg havde to undersøgelser, der skulle gives tilbagemeldinger på. Begge var af en karakter, som ikke lod mig sove om natten, spise om dagen eller i det hele taget ligne mig selv.

Jeg fik blandt andet fjernet et modermærke. Akut. Det skulle vise sig, at være med god grund. Få tjekket dem, du synes, forandrer sig. Dem, du er i tvivl om. Gør det. I mit var der kræft.

Jeg er på den anden side af det hele. Jeg skal gå til kontrol det næste års tid. Det er fint med mig. Jeg er tryg ved, at der bliver holdt øje med mig. Jeg kan igen sove om natten, men jeg har været så flitsbuespændt, at min nakke, skuldre og ryg er fuldstændigt spændte, ømme og usamarbejdsvillige. Det gør ingenting, for jeg ved hvorfor. Smørbløde har ingen af dem været, siden jeg var barn, så det går og de skal nok slippe igen og strikke har jeg kunnet. Alt er godt.

Lad os kaste os over en komprimeret udgave af den sidste uges overspringshandlinger …

Fredagslisten - projektposer, puslespil og alt muligt andet mellem himmel og jord.

  1. Jeg troede, at jeg kunne finde ro i puslespil. Jeg elsker puslespil. Nogle af mine bedste og hyggeligste barndomsminder er, når mor, Annemette og jeg ryddede spisebordet og gik i gang med et stort puslespil. Det kunne ligge i flere dage, hvor vi mødtes omkring bordet, snakkede og samlede brik efter brik. Det virkede ikke i den forgangne uge, men jeg er kommet i tanke om, hvor meget jeg holder af puslespillet og den ro, der omkring sådan et.
  2. Jeg er skør med projektposer. Små, tætte og kunstfærdigt udførte stofposer til mine forskellige strikke- eller hækleprojekter. Jeg finder ind imellem smukke og praktiske eksemplarer på Etsy. Den fine projektpose ovenfor er den nyeste til samlingen og købt ved MadeByRachel. Jeg finder stor glæde ved at have en smuk pose til mit strik. Jeg nyder mit strik ekstra, fordi det ligger i en fint udført pose/taske og jeg har efterhånden en lille, fin samling. Jeg glæder mig til, at jeg får mit nye arbejdsværelse. Det skal blandt andet rumme min symaskine. Nogle af projekterne vil blive disse smukke og praktiske poser.
  3. Jeg købte en ny duft. Det giver ingen mening, for hylderne er fulde, men Buddha Wood Sérum de Parfums fra Zarko Perfume måtte jeg eje. Jeg er vild med den. Jeg er i det hele taget vild med dufte og faktisk temmelig meget på det rene med, hvad jeg kan lide og ikke lide. Jeg køber sjældent en duft, jeg ender med ikke at bryde mig om. Fejlkøb (og de er få) foræres væk, så en anden kan få glæde af de ofte meget dyre dråber. Jeg elsker de rene, friske og sæbe-agtige dufte, men har også altid haft en svaghed for sandeltræ og musk. De sidste er ingredienser i Buddha Wood, så den nyder jeg i disse dage.
  4. Jeg er endelig færdig med Hollows af Melody i den blødeste, hvide BFL (Bluefaced Leicester), som dufter af får, uld og varm stald, så jeg næsten får tårer i øjnene. Sjalet har været så gudsjammerligt kedeligt at strikke og den sidste picot-aflukning (jeg klarede den i går) var ved at tage livet af mig. Jeg strikker ALDRIG flere, siger jeg så, mens jeg tænker, at jeg sjældent er til at regne med. Sjalet mangler lige at få hæftet ender og så skal det skylles op, blokkes i facon og endelig kan jeg så begynde at nyde det. Jeg glæder mig efter alt det monotone arbejde, kan jeg godt sige dig. Jeg er allerede i gang med de næste to sjaler. Jeg er vild med sjaler. Jeg bruger dem hver dag. De fleste af dem bærer jeg om halsen som et tørklæde. Jeg er i gang med at strikke Pebble Beach i en tynd, entrådet uld, jeg har fundet på lageret, da jeg ryddede op for et stykke tid siden. Jeg er også startet på Match and Move. Det strikker jeg i den bløde og luksuriøse Blackhill Lama Silke. Det bliver så utroligt lækkert, at jeg er sikker på, at garnet kommer til at indgå i flere sjaler/tørklæder i fremtiden. Mmmm …
  5. Jeg drømmer om lækre, hjemmebagte og lune boller med flagesalt. Jeg vil elske at spise S’mores Brownie Pie og drikke god kaffe til. Jeg kunne tænke mig, at spise rugbrød med kommenost og røget rullepølse og jeg vil lokke familien til en god søndags-steg og en bøf af format i weekenden, der venter forude.
  6. Jeg er vild med Finn Juhls smukke hjem. Jeg har altid været vild med den stil og i vores unge dage, gjorde Kenneth og jeg nogle overordentligt gode køb, fordi ingen andre ville eje de møbler, vi købte ind til vores ungdomshybel. Vi kørte Sjælland tynd på jagt efter Ægget, Myren og Y-stole. Vi så hjem, der var utroligt smukke i vores øjne og vi endte i et skønt hus, som komplimenterede vores skatte men vi nåede kun at bo der et par år, så rykkede vi videre, men min trang og hang til den æra er usvækket.
  7. Jeg ønsker mig en forlænget weekend i Riga eller Tallinn. Jeg vil så gerne se og opleve byerne, gå gennem de gamle bydele og besøge nogle af de caféer, der ligger i de små gader. Jeg tror godt, at jeg kan lokke Kenneth og/eller Oline.
  8. Jeg lytter til Jump Into The Fire af Harry Nilsson. Den kørte på repeat, da jeg forleden kørte hjem fra Mols. Det er bare et fedt nummer, jeg ikke kan blive træt af og i godt selskab med min Brera, føler jeg mig lykkelig og fri, når jeg suser nordpå i mørkningen.
  9. Jeg anbefaler dig at læse med hos Lene. Jeg er så heldig, at hun er en del af mit liv og ikke alene er hun en del af det. Hun beriger det. Hun giver mig så utrolig meget at tænke over og det elsker jeg hende for. Hun gør mig bare glad. Hun er et af de fineste mennesker, jeg kender. Hun er dygtig, klog og så er hun altså bare så sjov. Hun vil ofte noget med det, hun skriver. Hun har et ærinde. Hun vil sikkert påstå, at det bare handler om, at hun selv har brug for at skrive for at tømme hjernen, men hun giver så meget at tænke over og hun har en meget velovervejet og grundig tilgang til de emner, hun tager op. Hun har saft, kraft og livslyst. Hun har selvironi, humor, kærlighed og verdens sejeste portion kærlighed til sine medmennesker. Det sidste glæder jeg mig over, hver eneste gang, jeg er sammen med hende, men læs med, for du kan kun blive klogere på dig selv. Rigtig god fornøjelse.

Vi skyder weekenden i gang om ganske få timer. Det er da ikke så tosset endda. Jeg vil ønske dig en rigtig skøn en af slagsen.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide