10

Hjem til det smukkeste sensommer-vejr

Vi kom hjem i går. Hjem til det smukkeste sensommer-vejr kun afbrudt af enkelt regnbyger fra grænsen til Aalborg. Solen skinnede og september-himlen var så blå, som den præcis skal være.

Ved Randers opstod en pludselig kø. Ingen forstod rigtigt, hvad eller hvorfor, da vi allesammen havde fået bragt bilerne til standsning med fare for diverse harmonikasammenstød m.v. Vi var alle lidt uforstående overfor det pludselige stop og flere talte om, at der kunne være sket et uheld længere fremme. Det skulle siden vise sig, at det “bare” var vejarbejde og dermed indsnævring af kørebane, der var den skyldige, men sikke dårligt, det var skiltet. Katastrofeopbremsninger bør ikke være en del af et vejarbejde, men det var slet ikke varslet, før vi pludselig alle sammen måtte bremse i en fart.

Hjem til det smukkeste sensommer-vejr

I Tyskland forstår man sig på skiltning af vejarbejde

Den slags sker ikke i Tyskland, hvor de er verdensmestre i vejarbejde og dermed også en del års erfaringer rigere på, hvad der gør en god skiltning. Når det er sagt, så har de travlt med de skilte dernede. Vi har – som vi begge erindrer det – ikke nogensinde  kørt i så meget vejarbejde, som vi har gjort på denne tur ud og hjem gennem Europa. Ind imellem føltes det som halvdelen af ruten var et langt vejarbejde kun kortvarigt afbrudt af nogle få kilometer uden og kunne de ikke præstere vejarbejde, røg vi i en kø.

Ingen overraskelse … gudskelov

Vores tur hjem gik nu alligevel godt. Heldigvis var der ingen særligt graverende overraskelser til os på hjemturen – udturen var fuld af dem, men mere om det senere – kun blev vi lidt overrasket over den lettere bizarre placering af vores første nedslag på overnatnings-potentialer lørdag aften.

Måske vil du kalde mig kræsen, men der ville jeg ikke sove

Vi skyndte os væk. Det kunne jeg altså ikke. Sove lige op af sådan en mastodont ville jeg ikke, så vi kørte ud af byen og i retning af Lünen, men vi var jo i Ruhr-distriktet, så kraftværk ligger overalt og på stribe og derfor endte vi alligevel med at sove midt i et kraftfelt af energi.

Vi endte på det fineste hotel. Midt i et bryllup for to unge mennesker fra Libanon. 300 gæster festede til 4.30 søndag morgen. Ved siden af hotellet var et lokalt tivoli installeret.

Der var fest alle vegne, men vi boede på et dejligt, lydisoleret værelse på tredje og hørte ikke en lyd til nattens festivitas, da vi tørnede ind efter utroligt velsmagende kalvelever serveret med æble, sprødstegte løg og hjemmelavet og virkelig lækker kartoffelmos. Vi sluttede måltidet med en skøn valnøddeis med kandiserede valnødder, chokoladesauce og en generøs kugle hjemmerørt vanilleis bare fordi.

En god, solid morgenmad og 7 timer senere, holdt vi på Tjørnevangs gårdsplads

Næste morgen stod vi op til en virkelig lækker morgenbuffet, som fyldte vores maver, inden vi satte os i Luftskibet og lod det tage retning efter Aalborg og gårdspladsen på Tjørnevang.

Som sagt gik det glat. Det er godt at være hjemme.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Det kan en solid del af lørdagen gerne gå med af Slagt en hellig ko
  16. februar 2019 at 21:28

  […] kost, som faldt som regndråber på en udtørret lerjord et sted i Sudan. Det måltid og mere til, kan du læse om lige her og vi har altså siden gentaget menuen adskillige gange, fordi det ikke alene var tidspunkt og […]

 • Avatar
  Reply
  Conny
  12. september 2017 at 09:13

  Velkommen hjem til et par fine sensommerdage. Onsdag ser straks værre ud. Måske.
  Fra Instagram ser det ud til, at I har slappet helt af.

 • Avatar
  Reply
  Randi
  11. september 2017 at 23:55

  Dejligt at I hjemme i god behold
  Vi holdt også ved vejarbejdet ved Randers igår, men min oplevelse var ikke manglende skiltning, men bilister, der ikke kan finde ud af at flette ind, og derfor opstår der en enorm lang kø.
  Tyskerne kan noget både med skiltning og fletning, som vi kan lære af
  Glæder mig til at høre mere fra jeres ferie.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. september 2017 at 08:42

   Vi endte i en meget lang kø, som pludselig opstod. Der kom skilte et godt stykke efter køen startede, men ingen før den pludselig opstod og det overraskede mange bilister, men måske den skilteansvarlige ikke havde forudset den tætte trafik, vi kørte i på det tidspunkt – og nej, danskere er ikke gode til at flette. Jeg forstår simpelthen ikke, at det kan være så svært …

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  11. september 2017 at 21:03

  Velkommen hjem. Glæder mig til at læse mere fra dig. Du har været savnet:).

 • Avatar
  Reply
  Lene Thellufsen
  11. september 2017 at 19:02

  Velkommen til DK! Jeg glæder mig til at læse mere om turen – billederne på Instagram lover godt

 • Avatar
  Reply
  VenterPaaVinBlog
  11. september 2017 at 19:02

  Ude godt og hjemme bedst, kom selv hjem til Aalborg efter skøn Amsterdamtur igår nat ❤️

  A

 • Avatar
  Reply
  Lene
  11. september 2017 at 18:59

  Velkommen hjem :-)

 • Avatar
  Reply
  Tina Nymann
  11. september 2017 at 18:57

  Dejligt, at I er hjemme i god behold igen:-)

 • Avatar
  Reply
  Wong Wai
  11. september 2017 at 18:07

  SUPERDEJLIGT i er hjemme igen, så kan vejret trækkes frit.
  God aften til dig og dine <3

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)