8

F R E D A G S L I S T E N

Det der fylder mest i denne uge er naturligt nok påsken, fridagene og det at kunne slappe af uden andre forpligtelser end dem, der inkluderer livsfornødenheder. Al den livsnyderi har forsinket F R E D A G S L I S T E N, men den kommer nu her og desuden er der jo også andet på tapetet. Ud over at nyde påskedagene, forbereder vi os også på en tur ned gennem Europa. Forude venter dage under sydligere himmelstrøg og selvom vejret ikke ser alt for lovende ud på slut-destinationen, så er det stadig meget mere forår, end vi hidtil har oplevet i Danmark, så jeg glæder mig.

Vi tager det stille og roligt ned gennem Tyskland og første overnatning har jeg booket til at ligge lige omkring Göttingen. Det passer smukt med, at vi bider turen over i tre, spiselige bidder.

Jeg har bestilt overnatning på hoteller, der ligger inde bagved motorvejen. Vi kører af A7 og finder vej ind til smukke, små og meget tyske landsbyer, når vi gør det på denne måde. Jeg vælger gerne samme hotel gang efter gang, hvis det giver mening og vi har fundet et sted, vi er glade for, men denne gang tester vi to nye steder. Første sted som sagt lige omkring Göttingen.

I dette område ligger der tilsyneladende ingenting, der er værd at skrive om nogen steder, men den slags tager jeg mig ikke af. Jeg er slet ikke til store og meget besøgte turistattraktioner, så det er sjældent dem, der trækker i mig. Jeg er til det stille liv. Jeg finder glæden i hverdagen, detaljen og smukke landskaber, så jeg elsker f.eks. små landsbyer, hvor det stille liv leves.

Noget helt andet er. at vi ofte ankommer så sent, så vi egentlig bare er til en lille, kort udforsknings-tur i nærområdet, inden vi spiser, trækker os tilbage på værelset og slapper af med det, der gør os glade, inden vi tørner ind og sover lys sammen til den kommende dag.

Anden overnatning er på et lille hotel lige ned til Hopfensee med udsigt til Allgäuer Alperne og De Tyrolske Alper. Jeg har bestilt værelse med sø-kig og jeg glæder mig til at tage ophold midt i Alperne.

Al den livsnyderi har forsinket F R E D A G S L I S T E N, men den kommer nu her og desuden er der jo også andet på tapetet. Ud over at nyde påskedagene, forbereder vi os også på en tur ned gennem Europ

Fra Alperne tager vi turen ned gennem Østrig og det nordlige Italien for at ende på yndlingshotellet i Pistoia. Her venter skønne dage med en blanding af arbejde og fritid og jeg glæder mig altså. Meget.

Fordi vi rejser om et øjeblik, har ugen været fyldt med research og jeg har været omkring alt fra Disney-slot til termiske bade, men kom med, så tager vi turen sammen.

  1. Jeg opdagede, at vi skal overnatte lige i baghaven til Neuschwanstein Slot, men eftersom det er et af Tysklands absolut mest besøgte turistattraktioner, appellerer det slet ikke til mig. Jeg orker ikke kø, mange mennesker og horder af turister (mig selv inklusive), der flokkes om det samme stykke kultur, så det er allerede på forhånd droppet, men kommer vi forbi, skal jeg nok huske at beundre det, men Tyskland er jo et stort land, så …
  2. Apropos Tysklands størrelse, så er her noget, der giver et rigtig godt billede af, hvor forsvindende lille en del af verden vores lille andedam er. Tag et kig på kortet her og prøv at placere os forskellige steder i verden. Vi er nogle på tissemyrer, er vi.
  3. Jeg har for øvrigt kigget på Montecatini Terme. Vi er lige i området og det er fristende, men om tiden rækker, ved jeg ikke. Jeg har i hvert fald sat det på listen af mulige steder at besøge, men som altid er det dagsformen, der bestemmer, hvad vi gør og gider.
  4. Vi ender sikkert i The Mall, for Kenneth supplerer gerne både skjorte- og sko-samling der. På vejen derud passerer vi en virkelig skøn restaurant. Den var lukket for vinteren, da vi var der i januar, men nu er vi i april og måske er der forårs-åbent. Er det tilfældet, vil vi helt sikkert gen-besøge stedet, hvor vi har spist virkeligt dejlige middage.
  5. Mon vi denne gang besøger Lucca eller Siena eller ender det med, at vi tager ind til Firenze? Måske vi bare trænger til at slappe af og nyde den smukke, oversete perle af en by, vi bor i. Der er nok at tage sig til i Pistoia og der er stadig masser af steder, vi mangler at udforske. I hvert fald har jeg overvejet om vi skal gense Ponte Vecchio. Udsigten ned af Arno er betagende, men skal jeg være ærlig, er jeg meget mere til Siena. Jeg elsker fornemmelsen af stille middelalderby og jeg tror, at det kunne være fantastisk at opleve Piazza del Campo i april.
  6. Ugens romantik kommer her: Denne uges tatoveringer fra Tattly er bare så fine og meget romantiske, men de er gode til at prøve af, om det er en tatovering, du skal have eller ej.

Om et øjeblik er der afgang fra Tjørnevang. Jeg skal pakke. Jeg er bedst under pres, så det kommer ikke til at ske før i sidste øjeblik. Jeg har god tid. Skulle jeg ikke lige strikke lidt? Jeg tror det.

Du vil sikkert også kunne lide