7

Måske er det årstiden, men jeg savner

Måske er det årstiden. Måske er det den sædvanlige udlængsel. Måske er det bare mig, der er rejselysten. I hvert fald savner jeg Amsterdam noget så frygteligt. Jeg drømmer om at tage på forlænget weekend og gerne med dem, jeg holder af.

Det er to år siden, vi sidst besøgte byen. Det er alt for lang tid at vente, hvis du spørger mig.

Måske er det årstiden

Der er altid nyt at opleve i Amsterdam

Farverne udenfor minder mig om den sidste tur vi havde. Oline var med og det var en skøn tur med plads til at opleve lige præcis det, vi havde lyst til. Vi har efterhånden været der mange gange, men Amsterdam er en by, man aldrig bliver færdig med, hvis man kan lide sjove caféer, alternative supermarkeder, små specialbutikker og spadsereture langs de smukke kanaler.

Byen skifter udvalget med jævne mellemrum. Hver gang vi kommer tilbage, er der kendte steder, vi skal besøge, men der er også altid bunken af overraskelser eller sedlen med ønsker, så ingen behøver kede sig og tiden er alt for kort.

Jeg ved, at Oline gerne vil vise Mikael Amsterdam. Det forstår jeg godt. Det er en fantastisk by, som ikke kun har sneget sig ind i mit hjerte, men også hendes. Måske kan jeg lokke dem med en tur, hvis jeg kan få det planlagt i en tidslomme, der kan passe alle. Det er i hvert fald fristende at arbejde på idéen – og ikke kun fordi jeg længes. Det kunne være utrolig hyggeligt.

Vi har hver vores idéer om hvor og hvad

Oline ville insistere på De Negen Straatjes og jeg ville insistere på en tur ned i De Haarlemmerdijk, hvor butikkerne også er særligt interessante, ligesom jeg nok lige ville en smut forbi Stephen & Penelope. Kenneth ville bare nyde at trave gennem byen. Han ville have øje for alt det lækre, det særlige og det eksklusive, for det kan han spotte på lang afstand. Han ville trække os ind på spændende, sjove eller skæve spisesteder og caféer og han ville sørge for, at vi fik oplevelser, vi ikke glemmer igen.

savner jeg Amsterdam

Kalenderen var ude af trit med virkeligheden og det er i orden med mig

Det er søndag. Jeg var overbevist om, at vi skulle have gæster i dag. Altså indtil jeg opdagede, at de står noteret i kalenderen både denne og den kommende søndag. Det viste sig, at der er en uge til, vi skal hilse dem velkommen, så tak for ikke at have styr på dit liv, Liselotte. Du fik lige en søndag uden planer foræret og dem ved jeg, at du elsker.

Måske kan jeg lokke Kenneth i fordærv. Jeg ved præcis hvordan …

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

7 Comments

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  5. december 2017 at 10:03

  Amsterdam står på listen over byer jeg gerne vil besøge. Måske allerede til sommer. Vi har talt lidt om det. Måske bliver det et andet sted :)

 • Avatar
  Reply
  S.
  5. november 2017 at 22:13

  Vildt det allerede er to år siden I var dernede – husker godt dine fine billeder og indlæg derfra! I må afsted igen, snart! Håber søndagen var lige som du trængte til – dejligt med søndage uden planer :) ha en rigtig god uge! kh. Sandra

 • Avatar
  Reply
  Jeanette Renting
  5. november 2017 at 17:51

  Hej Liselotte,
  jeg synes også Amsterdam er en meget fin by. Vores datter læser Engelsk på Universiteit van Amsterdam og hun håber at få en lejlighed i byen så snart som muligt.
  Min yndlingsby er København og hvis jeg skulle bo et andet sted, skulle det helst være her.
  Og jeg ville også tag mulighed for at ønske dig en fin novembermåned, selvom du skal tænke meget om Alexander.
  Kærlig hilsen, Jeanette.

 • Avatar
  Reply
  Merete
  5. november 2017 at 17:23

  Og så kan man få speculaas op til jul ( og lidt efter). Det er verdens bedste småkager. Jeg kommer også til at savne byen, når jeg ser dine billeder – har været så helt enormt heldig at bo der. Jeg håber, der bliver plads i kalender, sidder selv og sysler med samme idé, sjovt nok. Jeg tænker, det er fordi, den er så smuk og hyggelig i efterårsklæder.

 • Avatar
  Reply
  ingridtunheim
  5. november 2017 at 16:31

  Amsterdam er en flott by, og det er dessverre lenge siden jeg har vært der. Et nydelig knippe bilder har du samlet derfra. Jeg vil tro at Amsterdam er nydelig kledd i julepynt. Kanskje er jeg heldig og får meg en tur dit til våren.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 • Avatar
  Reply
  VenterPaaVinBlog
  5. november 2017 at 14:14

  Den by er helt fantastisk, var der første gang her i september og ved det helt sikkert blot er en af mange ture!

  A

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. november 2017 at 14:22

   Det er min yndlingsby over dem alle. Skulle jeg bo et andet sted end her, skulle det være i Amsterdam :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)