17

Humulus

Jeg havde taget garn med hjem til en Humulus. Gråt og gult, som originalen, men jeg endte et helt andet sted i går sidst på dagen, da jeg fik frie strikkepinde til endnu en projekt.

Heldigvis havde jeg også taget garn med hjem til en idé om et sjal, men nu endte valget med at falde på den farve (Efterårsnat), jeg skulle have anvendt til det og ikke den, jeg oprindeligt havde planlagt med.

Jeg har aldrig – og det siger da ikke så lidt – strikket i sort/antracit til mig selv. Det kan undre, når det er en farve, jeg ellers er kendt for at bruge evig og altid, men pludselig lå den der i kurven og trak min opmærksomhed i den retning i stedet for i den lyse grå (Gråvejr), jeg allerede havde parret med en skøn karrygul. Sådan skulle det ikke være. Humulus er blevet antracit med råhvidt mønster og jeg er bare så glad for, at det var her, jeg endte. Jeg er vild med den foreløbig.

Jeg er faktisk stolt af min udholdenhed og resten klarer en vask

Jeg er jo ikke den store flerfarve-strikker, men jeg har til gengæld lovet mig selv, at jeg vil øve mig, så dette var en kærkommen mulighed for netop det. Der er plads til forbedring, men det går allerede meget bedre, end det gjorde, da jeg startede med det første par vanter i december måned. I går aftes så jeg The Blacklist sammen med Kenneth, mens jeg strikkede løs på mønstret. I dag er jeg forbi det og i gang med de lange omgange ret, der skal til nu.

Måske kunne jeg slå mig selv oven i hovedet med, at mønstret er ujævnt strikket, men det gør jeg ikke. I stedet er jeg stolt af mig selv. Jeg gjorde det! Efter en vask, vil mønstret alligevel falde smukt på plads, så jeg nøjes med at være glad og læde mig til, at jeg kan tage Humulus i brug ;-)

Top-down dur, for det er så nemt lige at teste størrelse og pasform

Jeg elsker, at sweateren er konstrueret top-down, for det betyder, at jeg om et par runder kan prøve den på, for at se, om den passer over bærestykket. Jeg har lige skilt ærmerne fra og skal bare strikke nogle centimeter, så den hænger sammen, inden jeg kan tage den på og vurdere pasformen.

Jeg strikker i Blackhill Soft Melange Eco Wool, som er så utrolig lækkert. Jeg elsker det garn og jeg er så glad for, at det endte med at blive det, jeg strikker med.

Jeg regner med, at den kunne ende med at blive en meget brugt sweater, for den bliver varm, men ikke alt for varm og det passer dejligt med den hverdag, jeg har.

Det er vel ikke ukendt, at jeg strejfer

Jeg elsker, at jeg starter ud med en lang liste af ting, jeg gerne vil strikker og kun lige når ganske få dage ind i januar, før jeg i den grad er fraveget alle løfter til mig selv. Eller… ikke alle. Jeg ER jo i gang med både Veronika og Girlfriend’s Cardigan ANKE, så det er vel ikke ukendt, at jeg strejfer. Det gør jeg jo og jeg skal nok nå i mål med de to andre projekter. Måske …

Må resten af din søndag indeholde masser af det, du holder af. Min bliver Kenneth, sofa og strik. Helt som jeg holder af sådan en.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

17 Comments

 • Avatar
  Reply
  Anne
  29. januar 2018 at 21:20

  Kan du angive en sværhedsgrad for Humulus? Jeg er helt vild med den, men er ikke specielt skrap til at strikke :)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth
  24. januar 2018 at 17:56

  Tusind tak. Så går jeg bare i gang

 • Reply
  Jeg har en meningsløs regel for mig selv af Slagt en hellig ko
  24. januar 2018 at 14:20

  […] Humulus blev færdig i går aftes. Jeg nåede endda at komme den i vaskemaskinen og siden lægge den til […]

  • Avatar
   Reply
   Anne Pontoppidan
   22. oktober 2018 at 22:39

   Hej Liselotte – hvor er den fin din Humulus sweater. Jeg er netop gået i gang med en og er i tvivl om, hvor man måler bærestykket fra efter man er færdig med mønsteret. I den danske opskrift står der 23,5 cm fra maskeopslagning i halsen midt for. Men jeg er i tvivl om, hvad der menes med maskeopslagning? synes ikke det kan passe med halskanten. Jeg strikker i str. L. Håber du kan opklare det for mig.

   • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    23. oktober 2018 at 15:09

    Som jeg forstår det, så måler du bare hele det strikkede stykke midt foran :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Møller
  24. januar 2018 at 13:07

  Hej Liselotte. Din blog inspirerer mig, har lige købt samme garn som du strikker denne lækre trøje i. har købt 10 og 2 af den lyse farve. tror du ikke det er nok til str L

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   24. januar 2018 at 14:24

   Det er det i hvert fald, Lisbeth. Jeg har endnu ikke fået regnet på den mørke farve, men jeg brugte lige knapt et fed af den lyse :-)

 • Avatar
  Reply
  Iben A.
  22. januar 2018 at 08:12

  Wauw, et flot mønster, og den bliver flot og grafisk i sort/hvid. Kan også se, at den er lavet i et væld af variationer på Ravelry både hvad angår farver, længde, m. eller uden ærme, kropsnær eller mere løs osv., og de er flotte allesammen :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. januar 2018 at 11:17

   Ja, der er utroligt mange varianter af samme opskrift og de er alle smukke :-)

 • Avatar
  Reply
  Søs
  21. januar 2018 at 18:34

  Sikke en lækker dag. Mønstret står virkelig smukt frem i den farvekombination. Glæder mig til at se den færdig

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. januar 2018 at 11:15

   Jeg glæder mig også, til den er færdig, Søs :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  21. januar 2018 at 17:48

  Superflot strik.

 • Avatar
  Reply
  Fuglemamma
  21. januar 2018 at 17:32

  Vakkert mønster, vakker strikk. Jeg får søndagsfølelse av å lese bloggen din.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. januar 2018 at 10:50

   Tak og ja, det var jo netop søndag og en dejlig én af slagsen :-)

 • Avatar
  Reply
  Merete Munk
  21. januar 2018 at 16:48

  Tak. Fin ring, du har på. Hvor har du mon fundet den? Mvh Merete

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. januar 2018 at 10:46

   Den er en ener og det elsker jeg den for at være, for jeg holder af særlige ting, Merete … :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)