7

Hvis jeg troede, at jeg var på vej til at blive rask

Hvis jeg troede, at jeg var på vej til at blive rask i går, så må jeg nok konstatere, at jeg tog fejl. Fuldstændigt. Jeg har det som alting kulminerer i dag. Jeg nyser konstant. Min næse løber. Jeg har hovedpine. Jeg pudser næse, tørrer øjne og hoster i et væk. Derfor drikker jeg pebermynte-te. Det gør jeg ellers aldrig.

Jeg holder meget af pebermynte, men jeg er meget specifik omkring de steder, jeg synes pebermynte skal være en del af oplevelsen og det er normalt ikke i min te, jeg foretrækker den.

Det er altså ikke alt, der skal smage af pebermynte

Jeg elsker pebermynte-smagen sammen med mørk chokolade. Jeg er vild med mynten i en drink, som f.eks. kunne være en skøn, stærk og stor mojito. Jeg holder meget af myntegelé til mit lam og sådan kunne jeg vel finde yderligere nogle steder, hvor det er passende med pebermynte, men altså normalt ikke i te.

I dag drikker jeg alligevel pebermynte-te, for det giver luft og jeg er syg. Det er KUN, når jeg er syg, jeg drikker den te og det er underligt, for det smager dejligt. Også på en ganske almindelig dag uden virus på visit, men som sagt, så drikker jeg det kun, når jeg er syg. Nogle har det sikkert sådan med kamillete.

Hvis jeg troede, at jeg var på vej til at blive rask

Jeg nøder gerne …

I fødselsdagsgave fik jeg blandt andet en te-julekalender, som stadig står og giver vidnesbyrd om et liv, der er alt for travlt og derfor ikke kunne få passet en daglig kop te ind i december. Heldigvis er teen ikke spildt på mig, for Mikael og Oline ved, at jeg holder meget af at drikke te. Jeg prøver ihærdigt at få lært Mikael at holde af det også – Oline er opgivet – men der er vist et stykke vej endnu, inden han ikke skal nødes.

God omsætning i samlingen

Nå, men teen står lige ved siden af min kaffe og vi drikker te dagligt her på Tjørnevang, så det får hurtigt ben at gå på. Om aftenen laver en af os gerne en kande te, inden vi får sat os for godt i sofaen, så der er god omsætning i min te-beholdning. Bare ikke i pebermynte-teen, kan jeg konstatere.

Kenneth tager altid en af de teer, der smager af lakrids. Det er sikkert, som Amen i kirken. Jeg er måske mere varieret i valg af aftenens te og så ved jeg jo, at gider jeg ikke lakrids, skal jeg rejse mig først og få brygget teen, inden han når i køkkenet og heldigvis klager han aldrig over mine valg. Han elsker bare lakrids.

Når vi er i Tyskland, hamstrer jeg

Jeg supplerer min pebermynte-te med bolsjer med pebermyntesmag og chokolade-kerne. Mine yndlinge er disse, for de er ikke for pebermynte-stærke, men lige akkurat sådan tilpas. Blide, bløde og helt perfekte. De fås i Tyskland og jeg slæber posevis med hjem, når jeg får chancen, for Nelson (en af vores ansatte) elsker dem også, så vi deler i porten.

Min næse og mine læber har glæde af LOVE +LECHE’s anywhere BALM, som jeg har købt lige her. Den er skøn og ellers sværger jeg normalt til Burt’s Bees, som jeg også gerne anbefaler varmt. Min hud blusser og jeg bliver rød, tør og irriteret på udsatte steder, når jeg er forkølet. Så gør disse salver altså virkelig en velgørende forskel.

Jeg har de små dåser allevegne. Nogle står på natbordet, hvor jeg har salver til mine neglebånd, mine fødder og en skøn nat-salve, der dufter af lavendel. Andre ligger i mine tasker og her drejer det sig primært om neglebåndscremen og Lip Balm.

I aften opruster jeg med varme krydderier

Jeg kokkererer en stærk, krydret og varm ret inspireret af det indiske køkken. Den slags giver varmen og det kan vi trænge til, for hverken jeg eller Kenneth er jo raske endnu.

Det er næsten hylden hen

Jeg bruger alverdens krydderier, når jeg brygger på en curry, men jeg har altid kanel, kardemomme, chili, ingefær og spidskommen med i krydderiblandingen og den duft, der spreder sig, når det hele kommer på varmen, er så skøn, at jeg allerede glæder mig til at skulle i gang ved komfuret om et øjeblik.

Måske jeg skulle lave til et par dage. Vi er slatne og en weekend uden alt for mange pligter vil vist bekomme os vel.

Med ønsket om en rigtig god fredag og en skøn weekend ♥

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

7 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mette
  10. februar 2018 at 21:28

  Kære Liselotte. Jeg er selv stor-forbruger af balm – og kan i den forbindelse bestemt anbefale Vølvens vidundersalve. Er helt afhængig af den. Rigtig god bedring.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. februar 2018 at 16:50

  Tak for jeres ønsker for det udfordrede helbred. Jeg mærker en lille bedring, så jeg er stærkt optimistisk ;-)

 • Avatar
  Reply
  Anette
  9. februar 2018 at 21:55

  God weekend og Godbedring
  hvis du kan finde propolis har jeg god erfaring med det.

 • Avatar
  Reply
  Karina Simonsen
  9. februar 2018 at 18:21

  God bedring til jer begge! Du skriver dog både inspirerende og underholdende, selvom du er syg.

 • Avatar
  Reply
  Anne-Gitte
  9. februar 2018 at 18:06

  Åhhh hvor jeg føler med jer! Sidder nemlig i akurat samme situation på 5. dagen for min influenza.
  Jeg må så sige at jeg ææælsker pebermynte te og får en kop hver aften efter maden, da det er super godt til fordøjelsen
  God bedring fra en Snotnæse til en anden

 • Avatar
  Reply
  Kaja
  9. februar 2018 at 17:52

  God bedring til jer og en rigtig god weekend på Tjørnevang

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)