24

Jeg har strikket til to af mine yndlingsmennesker

Jeg har strikket til to af mine yndlingsmennesker; Oline og Mikael. Den ene har ønsket sig. Det har den anden ikke, men måske det går alligevel.

På lørdag skal vi mødes til brunch, så jeg pakker naturligvis de nye strik til dem. Oline får et lille tørklæde, hun har bestilt og til Mikael har jeg strikket endnu en sweater, fordi den første er blevet påskønnet og brugt flittigt, har jeg ladet mig fortælle. Så skal den da suppleres med endnu en. Man skal aldrig – hvis man kan lide dem – gå ned på uld-sweatre, så selvfølgelig måtte jeg strikke endnu en, nu jeg endelig har fundet en taknemmelig aftager.

Jeg har strikket til to af mine yndlingsmennesker

Jeg modificeret en anelse, så jeg tror, at den passer modtageren bedre

Jeg har gentaget den første model, men modificeret den en anelse. Jeg ved egentlig godt, at den er godt tjent med de ændringer, jeg tilfører modellen, men eftersom det var første gang, jeg strikkede til Mikael, måtte jeg lige se den originale model på ham først. Den er strikket med en lidt løs/åben hals og det var rigtig pænt, men denne gang har jeg alligevel valgt at tilføre en rib-kant, som samler halsen en del.

Masser af tæt, solid og elastisk rib

Jeg har tilført samme rib forneden på sweateren og selvfølgelig også afsluttet ærmerne med denne rib. Det er ikke stor kunst. Jeg har blot udskiftet strikkepind 4½ med en 3½, når jeg er startet og har afsluttet henholdsvis krop og ærmer. I halsen har jeg strikket 10 pinde rib. På ærmer og bullen har jeg udskiftet de sidste 5 centimeter med rib – også på en pind 3½, for at sikre, at ribben bliver tæt, men stadig elastisk.

Man skal kende sine lus …

Sidste gang passede sweateren sådan set fint, men jeg syntes, at jeg denne gang ville huske, at Mikael er glad for sweatshirts og derfor sikkert vil sætte pris på ribstykkerne. Det håber jeg i hvert fald er tilfældet, så vi får se på lørdag.

Fakta:

OpskriftStore Alfred – her følger lige et direkte link til den danske og ganske gratis opskrift :-)

Garn: Store Alfred er strikket i Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg.dk. Det består af 100% uld af den fineste slags og jeg har strikket i farven Rullesten og med garnet holdt dobbelt.

Pind: 3½ og 4½ mm

Forbrug: I alt efter vask 292 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg har strikket en størrelse S.

Du kan se det fulde forbrug her.

Rigtig god tirsdag til dig – er vi heldige, ser vi sne i dag :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

24 Comments

 • Avatar
  Reply
  Line
  21. marts 2018 at 16:28

  Ok, jeg venter tålmodigt på at de kommer igen :) Tak for svar :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. marts 2018 at 18:35

   De er på vej. Måske ikke ale grå, men en del af dem :-)

 • Avatar
  Reply
  Line
  20. marts 2018 at 06:20

  Jeg er vild med Alfred! Den er jeg da nødt til at strikke til min mand.
  Men plejer I ikke at have flere forskellige grå farver i Blackhill højlandsuld?
  Jeg havde tænkt ala koksgrå, men lige nu ser der ud til at være udsolgt af de grå farver.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. marts 2018 at 16:24

   Du skrev det selv. De er i restordre lige nu :-)

 • Avatar
  Reply
  Ingeborg Sjaavaag
  22. februar 2018 at 20:25

  Flott med litt endringer i oppskriften. Strikket den til min mann for noen år siden, men han synes halsen ble for vid. Nabofruen elsket genseren og det var lett å gi bort genseren til henne da:) takk for en hyggelig blogg og gode oppskrifter. Liker dette garnet godt:)
  Mvh Ingeborg

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. marts 2018 at 16:21

   Sikke en god ide at forære den bort, Ingeborg :-)

 • Avatar
  Reply
  Inge
  21. februar 2018 at 21:05

  Hej Liselotte. Flot trøje har du strikket den i dobbelttråd højlandsuld

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. februar 2018 at 23:05

   Det skriver jeg oppe i teksten :-)

 • Avatar
  Reply
  marianne bentzen
  21. februar 2018 at 20:57

  åh sikke en svigermor du er!!!!!!! og mor!!!

 • Avatar
  Reply
  Signe
  21. februar 2018 at 20:10

  Tusind tak for hurtigt svar.. du er en stor inspiration

 • Avatar
  Reply
  Annette Schøler
  21. februar 2018 at 19:32

  Lækker trøje. Hvor kan man finde opskriften?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. februar 2018 at 23:04

   På Familie Journalens hjemmeside :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. februar 2018 at 17:13

  Tak for jeres interesse i mit strik :-) Mikaels sweater er strikket med garnet holdt dobbelt :-)

 • Avatar
  Reply
  Signe
  21. februar 2018 at 14:51

  Hænger lige på her… Er også nysgerrig

 • Avatar
  Reply
  Lone
  21. februar 2018 at 10:59

  Den er sørme skøn….Jeg er ved at strikke en del af jeres højlandsuld og vil gerne vide om du har strikket denne skønne model i dobbelt garn ?

 • Avatar
  Reply
  Bodil
  21. februar 2018 at 09:28

  Heldige Michael! Har du strikket med enkelt eller dobbelt garn?

 • Avatar
  Reply
  Karin
  21. februar 2018 at 07:29

  Hej. Er der strikket med 1 el 2 tråde ? Tak for dine hyggelige skriverier.

 • Avatar
  Reply
  Signe
  20. februar 2018 at 18:23

  Så fin. Strikker du med dobbelt tråd, når du strikker på pind 4 1/2??? Ellers bliver den vel lidt for “luftig”? Eller?

 • Avatar
  Reply
  Iben
  20. februar 2018 at 14:12

  Heldig svigersøn! Jeg har aldrig hørt udtrykket bullen før. Er det ribkanten forneden?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2018 at 16:56

   Bullen er kroppen på et stykke strik. Hvis jeg husker rigtigt, stammer udtrykket fra en overdel i vores folkedragt :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  20. februar 2018 at 11:28

  Blev så inspireret af dig og har også strikket en modificeret udgave. Også med ribkanter, men også glatstrikning på ærmerne. Modtageren blev meget glad. Det er en vældig fin grundopskriften at arbejde udfra.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2018 at 13:18

   Det er alletiders grundopskrift :-)

 • Avatar
  Reply
  Annemette
  20. februar 2018 at 11:20

  Den ser så lækker ud – det bliver spændende når den skal afleveres :-)

  Her drysser det så fint i dag og næste uge kommer vinteren, siger de kloge – men hvor meget jeg end holder af vinter og sne, så er jeg ved at være klar til forår. Det er lidt som om, at når vinteren alligevel ikke rigtig vil indfinde sig, så kan vi ligeså godt få noget forår, så jeg kan komme ud på altanen ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2018 at 13:06

   Jeg forstår dig. Bare det vejr dog ville bestemme sig. Her kommer vinteren også nu, siger de, men lad os nu se :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)