8

Ind af vinduerne vælter lyset

Solen skinner skønt i dag. Ind af vinduerne vælter lyset og fornemmelsen af forår, men det er en stakket frist, siger de, som er kloge på vejr. De taler endda om sne. Det passer skørt med påsken, men det er sådan og vi finder også vej gennem det, hvis det skal være sådan.

Jeg har strikket et sjal, som kan gøre gavn, hvis vi igen skal opleve kulde. Vinterkulde. Frost og sne. Jeg er klar med mit nye TERRA, som denne gang er blevet dejligt stort. Jeg har udvidet med lidt ekstra pinde, fordi det sidste er 8 år gammelt og fordi, det godt tåler en gentagelse og også tåler en udvidelse.

Ind af vinduerne vælter lyset

Så kan jeg da mærke, at jeg lever

TERRA er et af Jared Floods tidlige design. Et sjal i klassisk trekantet format og med en diskret, men effektfuld blonde nederst. Jeg har strikket det i Tinde, et norsk uldgarn købt hos Hillesvåg Ullvarefabrikk. Det var bestemt ikke billigt, men jeg havde forelsket mig i netop denne blå farve og så blev det sådan.

Det er krads. Det gør ikke mig noget, men uldfølsom skal man ikke være. Så er det sagt.

Jeg elsker det! Farven. Garnets udtryk. Det rå og ru. Jeg er en uld-elsker om en hals og det generer ikke mig, at det river lidt om halsen. Så kan jeg da mærke, at jeg lever.

Påsken venter lige om hjørnet. Vi har ingen planer, for der er ikke plads til de vilde af slagsen i ungdomshyblen. Vi skal slappe af og nyde, at vi har fri. Vi skal spise lam. Vi skal hygge os. Måske vi kører ud på eventyr. Man ved aldrig med os. Et er sikkert; jeg glæder mig.

Jeg trænger til, at vi holder en lille ferie. Fri for alvor. Ikke fri til at arbejde, men fri til at holde fri. Det kunne jeg tænke mig.

Indtil det kan lade sig gøre – og det ser ud til at det i hvert fald ikke bliver i denne måned – finder vi på små udflugter, mens vi glæder os til, at vi kan flytte ind i hovedhuset igen.

Der mangler stadig en del, men vi glæder os

Der går nogle uger, inden vi kan det. Det går fint an. Vi hygger os faktisk og har det, som var vi i sommerhus. Der er naturlige grænser for, hvad vi kan lave af praktiske ting, så man kan vel kalde det en lille ferie fra hverdagen, vi holder lige nu – bare du ikke siger, at den kan erstatte en for alvor-ferie

Når vi kommer hjem, pakker jeg mig i TERRA, brygger en kop te og begynder at overveje, hvor vi skal stikke af til, næste gang vi får en mulighed.

FAKTA:

Opskrift: TERRA af Jared Flood.

Garn:  Tinde Pelsullgarn i farven lys dongeriblå

Pind: 4½

Garnforbrug: I alt 296 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg forelskede mig hovedkuls i denne farve, da jeg så den anvendt til et andet sjal på ravelry. Jeg købte garnet og ventede en evighed på, at det landede hos mig. Da det endelig landede, gik jeg i gang med at finde den opskrift, jeg syntes kunne være enkel nok, men ikke helt uden falbelader. Det endte med Terra.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

You Might Also Like

8 Comments

 • Avatar
  Reply
  Maj-Britt
  30. marts 2018 at 09:20

  Du har en fænomenal evne til at sælge en opskrift godt. Havde jeg set opskriften alene på ravelry, havde jeg aldrig lagt mærke til den, men i din udgave og dit valg af farve er så lækker :-) Det samme gælder dit gamle men stadig super skønne Johanna Maria sjal (det er ihvert fald den model, jeg tror det er) fra et indlæg tidligere på måneden, hvor det lå henslængt over en stol :-) Tak for en masse god inspiration :-) og god påske :-)

 • Avatar
  Reply
  Charlotte Lind
  27. marts 2018 at 12:23

  Dejlig blå farve og sikke et smukt sjal. God påske til jer

 • Avatar
  Reply
  astrid
  27. marts 2018 at 10:27

  Sy mye bedre
  i Hillesvågs garn enn i Brooklyn tweeds egne. Kan også anbefale Sølje fra Hillesvåg, Nydelig å strikke av, og deilige farger

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. marts 2018 at 10:42

   Jeg er helt enig i, at det er bedre garn end Brooklyn Tweeds garn, som jeg finder livløst :-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  26. marts 2018 at 21:54

  OK, du bli’r nok snart træt af mig! Men lige præcis Terra var hvad der for alvor fik mig igang med at strikke igen, sådan rigtigt for alvor!! Du fik mig overbevist om, at det kunne jeg sagtens klare! Og selvfølgelig kunne jeg det! Det er nok min yndlingsiopskrift over alle! Bare fordi!! TAK!!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. marts 2018 at 10:30

   Nej, selvfølgelig bliver jeg ikke træt af dig! Jeg havde selv helt glemt Terra, men kom forbi det i min opskriftsamling, da jeg ledte efter det rigtige projekt. Jeg er så glad for dette nye, blå Terra :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  26. marts 2018 at 17:57

  Heldige dig med solskin. Og sikke et smukt sjal :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. marts 2018 at 10:22

   Ja, det var dejligt med solen i går. I dag er her gråt med gråt på… og koldt :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)