8

Ind af vinduerne vælter lyset

Solen skinner skønt i dag. Ind af vinduerne vælter lyset og fornemmelsen af forår, men det er en stakket frist, siger de, som er kloge på vejr. De taler endda om sne. Det passer skørt med påsken, men det er sådan og vi finder også vej gennem det, hvis det skal være sådan.

Jeg har strikket et sjal, som kan gøre gavn, hvis vi igen skal opleve kulde. Vinterkulde. Frost og sne. Jeg er klar med mit nye TERRA, som denne gang er blevet dejligt stort. Jeg har udvidet med lidt ekstra pinde, fordi det sidste er 8 år gammelt og fordi, det godt tåler en gentagelse og også tåler en udvidelse.

Ind af vinduerne vælter lyset

Så kan jeg da mærke, at jeg lever

TERRA er et af Jared Floods tidlige design. Et sjal i klassisk trekantet format og med en diskret, men effektfuld blonde nederst. Jeg har strikket det i Tinde, et norsk uldgarn købt hos Hillesvåg Ullvarefabrikk. Det var bestemt ikke billigt, men jeg havde forelsket mig i netop denne blå farve og så blev det sådan.

Det er krads. Det gør ikke mig noget, men uldfølsom skal man ikke være. Så er det sagt.

Jeg elsker det! Farven. Garnets udtryk. Det rå og ru. Jeg er en uld-elsker om en hals og det generer ikke mig, at det river lidt om halsen. Så kan jeg da mærke, at jeg lever.

Påsken venter lige om hjørnet. Vi har ingen planer, for der er ikke plads til de vilde af slagsen i ungdomshyblen. Vi skal slappe af og nyde, at vi har fri. Vi skal spise lam. Vi skal hygge os. Måske vi kører ud på eventyr. Man ved aldrig med os. Et er sikkert; jeg glæder mig.

Jeg trænger til, at vi holder en lille ferie. Fri for alvor. Ikke fri til at arbejde, men fri til at holde fri. Det kunne jeg tænke mig.

Indtil det kan lade sig gøre – og det ser ud til at det i hvert fald ikke bliver i denne måned – finder vi på små udflugter, mens vi glæder os til, at vi kan flytte ind i hovedhuset igen.

Der mangler stadig en del, men vi glæder os

Der går nogle uger, inden vi kan det. Det går fint an. Vi hygger os faktisk og har det, som var vi i sommerhus. Der er naturlige grænser for, hvad vi kan lave af praktiske ting, så man kan vel kalde det en lille ferie fra hverdagen, vi holder lige nu – bare du ikke siger, at den kan erstatte en for alvor-ferie

Når vi kommer hjem, pakker jeg mig i TERRA, brygger en kop te og begynder at overveje, hvor vi skal stikke af til, næste gang vi får en mulighed.

FAKTA:

Opskrift: TERRA af Jared Flood.

Garn:  Tinde Pelsullgarn i farven lys dongeriblå

Pind: 4½

Garnforbrug: I alt 296 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg forelskede mig hovedkuls i denne farve, da jeg så den anvendt til et andet sjal på ravelry. Jeg købte garnet og ventede en evighed på, at det landede hos mig. Da det endelig landede, gik jeg i gang med at finde den opskrift, jeg syntes kunne være enkel nok, men ikke helt uden falbelader. Det endte med Terra.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide