11

De bedste strikkepinde – det rette værktøj

Jeg er lidt insisterende og krævende omkring mit værktøj. Det kan jeg lide at være. Jeg ved, at jeg langt fra er den eneste, som sætter pris på præcisionsværktøj og endda oplever et betydelig glæde ved at have det helt rigtige stykke værktøj, når jeg skal i gang. Det gælder eksempelvis også, når jeg skal strikke.

Jeg bruger tid på at vælge den helt rigtige strikkepind, når jeg skal i gang med et projekt. Jeg bruger tid på at overveje, hvilken pind jeg vil opleve det bedste flow med. Jeg overvejer, om pinden vil kunne yde lige præcis den modstand, der er nødvendig for mine hænders velbehag til den fiber, jeg skal strikke med. Stabil muskeltonus er afgørende for udholdenhed – også når man strikker og derfor er jeg altid optaget af nyt på strikke- og hæklefronten.

Jeg har yndlinge. Jeg har strikkepinde, jeg foretrækker fremfor andre. Jeg har endda projekter, der bestemmes af hvilke pinde, jeg har lyst til at strikke med lige nu og her.

Et nyt værktøj er kommet til …

Signature Needle Arts

Charlotte skrev om sine yndlingspinde forleden og inspireret af hende, har jeg tænkt en tanke omkring mine yndlinge og ikke mindst ladet mig friste af et nyt strikkeaggregat; Signature Needle Arts rundepinde. Jeg har – og det tog tid – endelig fundet en forhandler, som kunne levere, for disse pinde er måske så kostbare, at butikker kun hjemtager dem i meget begrænset antal. Det er de dyreste strikkepinde, jeg nogensinde har ejet og der ligger kun denne ene rundpind i min samling. Jeg ved ikke, om der nogensinde kommer flere til.

Signature Needle Arts

Strikkepinden er en rundpind med wire fra omtalte Signature Needle Arts, som bryster sig af at være det ypperste indenfor strikkepinde. De har retten til at prale. Strikkepinden er drejet af et stykke aluminium og siden er pinden poleret, så oplevelsen bliver en glat, let og skøn fornemmelse. Wiren er drejet til netop denne pindestørrelse, så det er ikke sådan, at wiren kan bruges til andre pindestørrelser. Den passer til – i dette tilfælde – udelukkende til en pind 3½. Den passer til gengæld perfekt.

Signature Needle Arts

Jeg har valgt spidsen Stiletto, fordi ingenting overgår mine ganske almindelige Addi, når det kommer til den bløde, runde snude, jeg elsker, når det er den slags, der er bud efter. Der er ingen grund til at prøve at overgå dem. Jeg tror slet ikke på, at det kan lade sig gøre. Til gengæld er det af afgørende betydning for strikkeoplevelsen, at pindespidsen er lang nok, når man strikker lace/blondemønstre.

Jeg synes, at jeg har fundet det absolut bedste værktøj til den disciplin i mine lace-pinde fra ChiaoGoo og det har jeg nok i grunden også. Der er nemlig ikke den store forskel på oplevelsen med dem eller denne nye pind fra Signature Needle Arts. I hvert fald ikke én, der berettiger, at pinden fra Signature Needle Arts er mindst tre gange så dyr. Faktisk koster den 380,- inden den lander her i Danmark. Det er også en slags penge og jeg forventer på det bestemteste, at den tager opvasken i aften også til den pris.

Om der kommer flere til samlingen?

Strikkepinden ER god. Det er en luksus-pind, men den er – efter min mening og ikke mindst mit budget – alt, alt for dyr, når den ikke er mere fleksibel end som så. Én rundpind beløber sig til 280,- og en wire koster efterfølgende 175,-. Wiren kan kun bruges til den ene pindestørrelse og skal du have alle pindestørrelser og hver af disse med alle fire længder wire, tør jeg slet ikke begynde at regne på prisen på et komplet sæt, men en enkelt pind i din absolutte favorit-tykkelse med den længde wire, der giver mest mening for dig er noget, der øger strikkeglæden. Det tør jeg godt love.

Har du lyst til at læse mere om mine strikkeværktøjer og læse lidt om hvilke, jeg foretrækker, kan du læse meget mere lige her.

Du vil sikkert også kunne lide

11 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Hottie Von Dottie
  26. marts 2017 at 19:02

  Nu har jeg selv revet dankortet og investeret i et par 3,5 mm. SN… Købte også en ekstra lang wire til sjalerne.
  De er nok nogen af de strikkepinde, der føles allerbedst i hænderne jeg har prøvet. Ok, jeg har ikke haft Addi Lace Lux i fingrene endnu, men jeg er vild med den smooth overflade og metallet, der gør dem dejligt lette og glatte. Wow!

  Nu må jeg se, om der nogensinde kommer andre end 3,5 mm. hjem til mig også ;-)

 • Avatar
  Svar
  Madam Sand
  3. juni 2015 at 23:31

  Ja, det var unægtelig noget af en pris – som ikke lige står på mit budget. Lige i øjeblikket er jeg begejstret for KnitPro Cubic, som jeg så har i de 3-4 størrelser, jeg bruger mest. De er rigtig dejlige at holde i hænderne, netop fordi de er firkantede, og af træ, som også gør dem ekstra lækre. Desuden undgår jeg helt nikkel.
  Jeg læste også Charlottes overvejelser – og det er dejligt at høre andres erfaringer med pindene.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   4. juni 2015 at 12:28

   Jeg dur slet ikke til de firkantede pinde. De gør bare, at jeg anstrenger mig så meget mere, så de er ikke for mig, men det er jo netop derfor at udviklingen af strikke-værktøj er så velkommen. Vi kan alle finde noget, der dur til lige netop os :-)

 • Avatar
  Svar
  Mette G.
  3. juni 2015 at 19:06

  Skulle den nu klare opvasken, vil jeg meget gerne vide det, for så kan det kun gå for langsomt med at få fingre i en ;-) Lækker ser den nu ud.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   3. juni 2015 at 19:23

   Den er toplækker, men den er ikke set i køkkenet endnu… ;-)

 • Avatar
  Svar
  eva_o
  3. juni 2015 at 17:46

  … og så er pindene lilla – min yndlingsfarve… ;-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   3. juni 2015 at 19:22

   Ja, den er i hvert fald pæn, Eva :-)

 • Avatar
  Svar
  henriette hald
  3. juni 2015 at 14:37

  Uha, luksus med luksus på, og jeg klarer mig nok uden, men jeg er helt med på det her med at have favoritter og også på, at der skal være plads til at give nye gadgets et forsøg. Dine nye pinde er utroligt smukke, men til den pris så skal de bare overtrumfe de elskede og afprøvede favoritter. Jeg elsker addi lace og har næsten adopteret chiagoo til de fleste af mine trøjeprojekter. Metal er bare dejligt at arbejde med, men igen.. så holder jeg også af mine første køb, træpindene fra knit picks. Det er et spørgsmål om følelse :-) Helt optimalt ville det være hvis man kunne få chiagoo’s de gennemsigtige wirer der kan sno sig i alle størrelser og længder, for DEM er jeg virkelig begejstret for.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   3. juni 2015 at 15:03

   Det er nemlig et spørgsmål om øjeblikket og det, man skal strikke, Henriette – og så fås de wirer da i løs vægt til alle pindestørrelser, men jeg vil ikke afvise, at nogle størrelser kan være i rest-ordre lige nu :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  3. juni 2015 at 14:11

  Der er ikke flere på lager, hvor jeg købte mine, så du må vist desværre selv på jagt, Katrine :-)

 • Avatar
  Svar
  Katrine Hannibal
  3. juni 2015 at 14:04

  Kære Liselotte. De ser meget spændende ud. Dem vil jeg gerne prøve, hvor har du købt dine? Tak :-)

 • Byd gerne ind