30

Færdig som sygeplejerske

I går blev Oline færdig som sygeplejerske. Vores yngste er voksen og klar til at tage hul på arbejdslivet sådan for alvor.

Jeg forstår det ikke, for det er kun tre sekunder siden hun splitternøgen og kun iført sine røde gummistøvler en vinteraften for længe siden slog hoveddøren op på vid gab – udefra altså – og proklamerede, at brandmanden havde sendt hende hjem for at tage mere tøj på, hvorefter hun greb sin pels, smed den over skuldrene og igen strøg ud af døren og op ad af Rødtjørnevej.

I kølvandet på Oline sad altid et par måbende forældre …

Sådan var det. Oline var det kvindelige modstykke til Emil fra Lönneberg. Aldrig nogensinde andet end barnlig uskyld og ren-hjertede motiver og altid afstedkommende noget, der lignede naturkatastrofer. Hun har aldrig været et kedeligt bekendtskab. Aldrig.

At blive voksen på et sekund

I går blev Oline færdig som sygeplejerske

Olines verden sank i grus den novemberdag i 2006, da jeg måtte fortælle hende, at hendes storebror ikke ville overleve sin indlæggelse. At han ikke ville kom hjem igen til hende, men at vi næste dag skulle tage afsked med ham.

Jeg glemmer aldrig nogensinde de minutter eller det skrig, der fulgte. Det, at fortælle hende det, er det sværeste og det værste, jeg nogensinde har måttet gøre. Jeg slog hendes barnetro ihjel den dag. Troen på, at voksne kan alt. Troen på, at de på sygehuset nok skulle få styr på det hele. Lægerne og sygeplejerskerne.

Siden blev Oline alvorlig, reflekteret og voksen på en måde, der kræver år endnu, inden hendes omgivelser ikke undres over hendes måde at være i verden på. Hendes nærmeste ved godt hvorfor, men resten af verden undrer sig altid og det er et åg at bære, når man er ung.

Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne bære det for hende, men det kan jeg ikke. Til gengæld ved jeg, at det har formet hende til det menneske, hun er i dag og det er en høj pris at betale, men hun er et af de smukkeste mennesker, jeg kender.

Oline rummer en sjælden empati og hendes indlevelsesevne er legendarisk herhjemme, hvor vi ved, at det ikke kun er en gave, men også en forbandelse altid at kunne mærke andre på godt og ondt. Til gengæld giver det hende en evne til altid at kunne sige eller gøre det rigtige. At gøre den gode forskel. Hun forstår sig på mennesker. Hun er beskeden og tilbageholdende og har ikke brug for at gøre sig bemærket. Hun er loyal, troværdig og et helt enestående rart og kærligt menneske.

De bekymrede forældre holder mund nu

Da Oline fandt sin hylde, blev vi forældre meget overraskede og også lidt urolige. Vi synes jo, at Oline må have oplevet rigeligt sygehusvæsen i sit liv, så at vælge en profession som sygeplejerske synes ikke særligt indlysende. Vores bekymring var, om hun kunne håndtere alle de svære oplevelser, der lå og ligger forude og venter. Kunne hun rumme mere?

Vores bekymringer er gjort til skamme. Oline er den sejeste småkage i dåsen. Jeg siger det bare!

Vi har stået på sidelinjen og iagttaget Oline vokse dag for dag. Vi ved jo allerede, at hendes sjæl, hendes overbevisninger og hendes livsværdier vil kunne gøre en fantastiske forskel indenfor dette felt, men vi har også set, at Olines indre styrke er enorm. Hendes kerne er så stærk og hendes integritet så velfunderet, at hun uden problemer kan give, hvor behovet er størst.

Hun er helt sin egen. Hun er Oline og hun knækker ikke i den stærkeste storm. Hun heler og arrene gør hende til noget helt enestående særligt. Det er vi mange, der ved.

I går græd jeg

Fra vi ankom til stedet for Olines eksamen og til vi havde hende nede hos os efter veloverstået sidste eksamination, drev jeg hvileløst rundt i aulaen. Jeg kunne ikke finde ro.

Jeg var ikke det mindste i tvivl om, at hun ville komme godt fra sin sidste eksamen, så der var ingen god forklaring på, at mit indre var sådan i oprør. Det var det bare og jeg var rørstrømsk i en grad, så jeg slet ikke kunne kende mig selv. Mine tårer flød over, så snart jeg så Oline oppe på gangbroen langt over vores hoveder.

Jeg var så stolt, at jeg var ved at sprænges. Ikke over Olines nye titel som sygeplejeske, for den er helt hendes egen fortjeneste.

Jeg var bare helt utrolig stolt af, at være hendes mor.

PS – hvis jeg nogensinde tager dig i at gøre hende ondt, slår jeg dig ihjel.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

30 Comments

 • Avatar
  Reply
  Signe
  19. januar 2019 at 10:21

  Sikke en smuk hyldest ❤ Tillykke til og med hende, kan godt forstå, du er stolt. Jeg tænker, at med dét, hun har oplevet, er hun netop godt rustet til sit job. Hun kommer ikke til at opleve noget, der er værre end dét, hun selv og I har været igennem. Og stadig går igennem. Og så er der bare en anden dybde i mennesker, der har oplevet sådanne ting på egen krop. Rigtig god vind fremover til Oline :)

 • Avatar
  Reply
  Frk.Anemone/Ulla
  18. januar 2019 at 20:27

  Tillykke med hende – åh, hvor må man bare være stolt og glad, sådan er det og dejligt at læse.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  18. januar 2019 at 11:25

  Tusinde tak for alle jeres dejlige kommentarer :-) Jeg er naturligvis forudindtaget, men hun er altså et ganske særligt, fint menneske, hende Oline :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne
  18. januar 2019 at 09:09

  Kæmpe tillykke med skønne seje Oline. Det former én som menneske på en særlig måde, når man oplever tab af nærmeste familie som barn. Jeg ved det og glædes sådan over at Oline er i en familie hvor det værdsættes og anerkendes på alle leder og kanter. Ikke alle ser det sådan. Skønne Oline stort tillykke med dig. Kram til dig Liselotte.

 • Avatar
  Reply
  gitte
  17. januar 2019 at 10:22

  Hold nu fast. Her sidder jeg og tuder. Hvor er det smukt skrevet. Tillykke til jeres Oline.

 • Avatar
  Reply
  Line Pedersen
  17. januar 2019 at 08:40

  Kæmpe stort tillykke med Oline og tak for at du deler det så smukt. Bevares, jeg er rørstrømsk anlagt, men du får så ofte tårer frem i mine øjne. Det gør mig ikke spor, jeg elsker at nogen – du – er i stand til at røre mig så dybt.

 • Avatar
  Reply
  Eva
  17. januar 2019 at 05:05

  Det var meget smukt skrevet. Tillykke til Oline, – og til jer, der med rette er stolte.

 • Avatar
  Reply
  Sole
  17. januar 2019 at 02:09

  Igen hjerteligt tillykke med hende, og nu fik du altså også mig til at græde med dine smukke ord, kære Liselotte!!!

 • Avatar
  Reply
  Britt
  17. januar 2019 at 00:20

  Tillykke med din skønne datter.
  Forstår til fulde din glæde og stolthed – blev meget rørt af din smukke og kærlige beskrivelse.
  Og mit moder(løve)hjerte følger 100% dit “lille” PS….❤️

 • Avatar
  Reply
  Anita Jensen
  16. januar 2019 at 22:51

  Hvis jeg bliver syg engang, vil jeg passes af Oline! Tillykke med hende.

 • Avatar
  Reply
  Lene
  16. januar 2019 at 22:09

  Endnu en gang tillykke med din skønne datter. Hvor er det bare smukt skrevet, Liselotte. Tak fordi du er dig og dermed også har været en af årsagerne til at Oline er blevet det skønne menneske, hun er.

 • Avatar
  Reply
  Annette
  16. januar 2019 at 19:33

  Jeg berøres af dine ord og den kombinerede smerte og kærlighed, de bærer på. Formodentlig fordi jeg selv mistede min mand uventet for få måneder siden og har en 17-årig søn, hvis verden også for evigt vil være anderledes. Et kæmpe stort til lykke til jer og til hende. Dbh Annette

 • Avatar
  Reply
  kisser
  16. januar 2019 at 18:34

  Hjertelig til lykke til din datter.

 • Avatar
  Reply
  Lone Nielsen
  16. januar 2019 at 18:30

  Tillykke med hende!
  For en del år siden havde du lagt billede op af Oline, hvor hun var oppe i et træ. Jeg tænkte den gang, at hun havde en utrolig udstråling af ren råstyrke. Det var et flot og stærkt billede af et helt særligt menneske. Kan godt forstå, du er stolt!

 • Avatar
  Reply
  mormorsweb
  16. januar 2019 at 17:13

  Sikken en flot hylde til jeres datter. Skønt for jer alle.

 • Avatar
  Reply
  Britta Andersen
  16. januar 2019 at 17:10

  Uh jeg bliver rørstrømsk. Stort til lykke vil jeg bare sige ♥️

 • Avatar
  Reply
  Catraina
  16. januar 2019 at 16:23

  K Æ M P E tillykke til og med Oline og stort tillykke til den stolte moder, med sådan et dejligt mennesker som er formet af alt I har været igennem, af både dejlige, sørgelige og hellige sager.

 • Avatar
  Reply
  Eva
  16. januar 2019 at 15:59

  Til lykke med din fantastiske datter:) Jeg kender jer ikke men sidder også med tårer i øjnene (ligesom en af de andre der har kommenteret), og der skal ellers noget til :)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  16. januar 2019 at 15:48

  Stort tillykke med din dygtige datter! Dejligt, at hun har valgt at blive sygeplejerske – sundhedsvæsenet har hårdt brug for dygtige sygeplejersker med hjertet på rette sted.

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  16. januar 2019 at 15:23

  Med tårer i øjnene vil jeg bare sige stort tillykke til og med smukke og dygtige Oline. Intet er større end den følelse af glæde og stolthed vi forældre har, når det går vore kære børn godt.

 • Avatar
  Reply
  Sandra
  16. januar 2019 at 14:59

  Wow…tillykke med hende og jer som forældre! Wow! <3

 • Avatar
  Reply
  Karina Simonsen
  16. januar 2019 at 14:22

  Sikke en smuk beskrivelse af jeres datter. Tillykke med hende i dag!

 • Avatar
  Reply
  Charlotte Lind
  16. januar 2019 at 14:17

  Til lykke Liselotte med jeres dygtige pige.
  Jeg forstår til fulde din stolthed, den lille frygt for at det kan gå galt, imens man ved at det gør det ikke.
  Intet har nogensinde gjort mig mere stolt, end når mine børn har gjort det godt. Min yngste blev i sommer færdig som sygeplejerske. Og ja, det er fantastisk ❤️

 • Avatar
  Reply
  Helle Klitgaard
  16. januar 2019 at 14:16

  Tillykke til og med Oline, hun bliver en fantastisk sygeplejerske

 • Avatar
  Reply
  Aase Toft Rasmussen
  16. januar 2019 at 14:16

  Tillykke med og til datteren, jeg blev da også helt rørt – uden at kende jer i virkeligheden.

 • Avatar
  Reply
  Pia
  16. januar 2019 at 14:02

  Åhh hvor du kan noget med ord – sikke dog en skøn beskrivelse af din datter. Jeg kom egentlig forbi, for at skulle inspireres til at planlægge en sommerferie i Frankrig og sidder nu med tårer i øjnene over, hvor smukt man kan skrive en kærlighedserklæring til sit barn. Du er sgu sej !

 • Avatar
  Reply
  Mette
  16. januar 2019 at 14:01

  Stort tillykke med hende. Det er dejligt. når man oplever poderne lykkes i det de har drømt om, uanset hvilken retning de har valgt. Jeg er sikker på, at hun bliver en af de sygeplejersker, der gør en forskel for patienterne. Dem er der heldigvis mange af i dag.

 • Avatar
  Reply
  Bente
  16. januar 2019 at 13:52

  Sikke en fuldstændig fantastisk og rørende beskrivelse, der emmer af stolthed, sårbarhed og KÆRLIGHED. Stort tillykke med hende – jeg kan godt forstå at du er stolt af hende. Stort tillykke.

 • Avatar
  Reply
  Jakobine
  16. januar 2019 at 13:52

  Tillykke med datteren. Hun lyder som et meget smukt menneske.

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  16. januar 2019 at 13:49

  Til lykke med Oline.
  Kan godt forstå din stolthed :)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)