0

Så er det grøn søndag…

– og naboen holder hest. Eller er det grise, får og køer?
Det er jo netop det! I dag får vi allesammen mulighed for at finde ud af hvad det er landmanden beskæftiger sig med. For 9’ende år i træk afholder landbruget Grøn Søndag i dag… Menigmand kan komme og opleve landbruget på nærmeste hold. Lugte gyllen, røre ved en ko, snakke med en gris eller bare hygge sig med de mange aktiviteter der arrangeres rundt omkring på de danske gårde.

Jeg elsker landet! Jeg elsker at være i stalden hos køerne. Knuselske dem og kradse deres muler. Duften af hø og kostald er dybt forankret inden i mig med mindet om somre så varme og strålende, som kun en lidt slidt hukommelse lader dem være det…
Mine bedsteforældre boede på landet da jeg var barn og minderne om årstidernes gang i tæt kontakt med naturen, er nogle af de bedste jeg har. Jeg elskede at være på deres gård. Jeg elskede den ro der var på landet, så selv dengang har vi børn måske oplevet livet i byen, med mor på arbejdsmarkedet, lidt stresset. Vi syltede, bagte og slagtede sammen med de voksne. Vi havde vores egen høns at passe og vores egen have at luge. Vi havde pligter, som vi tog alvorligt. Vi elskede det…

Tag en tur på landet i dag og lad lugtene, dyrene og glæden overmande dig – det er søndag og det er dejligt!

Du vil sikkert også kunne lide