12

Provence eller Horsens ka’ da være det samme…

Meget er jeg blevet kaldt… og nu også en dårlig mor!

Yngste og ældste er enige om, at de er udstyret med verdens dårligste, mest uansvarlige og kedeligste mor. Hun har ikke engang planlagt sommerferie endnu og tanken om måske at skulle tilbringe den i Danmark er så skræmmende, at de er villige til næsten hvad som helst. Endda love at de vil være noget så artige i de næste mange, mange måneder.

Med den slags potentiel afpresning på hånden, tror jeg de kære små har glemt, at det er svært at få øje på fordelene ved at planlægge noget som helst. Når man altså er mor…

I første omgang blev jeg egentlig temmelig gal, for hvad lignede det at insistere på at de skulle udenlands bare fordi det er sommerferietid. Så huskede jeg pludselig, at det er mig der har givet afskummet de uvaner. De har fra ganske små været vant til, at de altid kommer en tur til Provence. De skal bade ved Rivieraen, spise på fransk manér og i hvert fald ikke tidligere end klokken 21. De vil kunne dufte lavendel og rosmarin, når vi sidder udenfor og indtager dagens måltider. De synes at de bedste is er dem man køber i Frankrig. De synes at Frankrig er det eneste rigtige sted at være i nogle uger hver sommer og i grunden forstår jeg dem.
Vi har det jo vidunderligt dejligt, når vi holder sommerferie i Provence.

Jeg tror bare, at det de ønsker sagtens kan fås i Børkop, Horsens eller Jægerspris også. Jeg tror i grunden ikke det handler så meget om lokalitet som det handler om nærvær og god tid. Jeg mener der er ligeså mange vidunderlige eventyr at opleve i Danmark. Jeg tror på, at det kan være akkurat lige så dejligt at tilbringe sommerferien i Løkken, som det kan være at tilbringe den i Grimaud. Måske knapt så eksotisk – det indrømmer jeg – men lige så dejligt.

Mine unger er ikke enige og FN’s Børnekommission har været oppe at vende.

Måske skulle jeg lige se om der er ledige huse i Provence eller…

Du vil sikkert også kunne lide