29

Tårnhøjdeskrækkeligt…

Nogle gange så overgår min lyst til at være rar altså min realistiske sans. Helt vildt. Så er det sagt!

I morgen har jeg, af hjertets godhed og fordi jeg er nysgerrig og ikke vil gå glip, lovet at møde op ved Ålborg Tårnet klokken 9.00 sharp! Nu kunne jeg jo lyve – for mig selv – og forsøge at slå det her hen med, at det bare er en smut ud til tårnet. Sådan bare for at iagttage det fra sikker grund. Men det er jo løgn!

Jeg lider – og det er ganske sandt – af ekstrem højdeskræk og klaustrofobi. Mit absolut værste og gennem årene tilbagevendende mareridt er en drøm, hvor jeg bliver tvunget ind i en udvendig glas-elevator på en eller anden tilfældig amerikansk skyskraber. Her kører jeg så op, op og atter op… mens jeg tvinges til at have åbne øjne.
Jeg vågner hver gang badet i sved og nogle gange har jeg endda observeret fugtige kinder, men jeg ligger da ikke og græder i søvne. Vel? Det er simpelthen for ynkeligt. Det må være fugten fra de gennemsvedte lagner, for angstens koldsved klæber til min hud og der går altid flere minutter før jeg har genvundet almindelig luftindtag.

Forleden så jeg en sen nat på Discovery en eller anden udsendelse om bygningsarbejdere i USA. Vi fik flere kig fra fugleperspektiv og alene det var nok til at mine håndflader blev fugtige og kvalmen indfandt sig.

Når det er sagt, så prøver jeg at fortælle mig selv, at Ålborg Tårnet er ingenting at regne mod en skyskraber eller for den sags skyld så mange andre bygninger det er lykkedes mig – med møje og besvær – at forcere, helt op til 13. etage – det er vist min grænse foreløbig.

Ålborg Tårnet er bare sine ynkelige 105 meter over Limfjorden. Latterligt… for hvor nemt er det ikke at gå 100 meter – en ganske kort strækning, så bare fordi den bli’r vendt lodret skal det vel ikke betyde at jeg ikke ka’ sove i nat, ska’ det?

Nej, det skal det ikke, men det har krævet ofre, har det.
18 unge mænd har måttet sværge ved deres Golf TDI’er at de ikke håner mig, når jeg langsomt og tøvende vender om, inden jeg er nået ind i elevatoren…

U:P:D:A:T:E

Hmmm…

Nå men altså… sandheden skal jo frem, så her kommer den så…

Jeg kom IKKE op i tårnet. Jeg kunne simpelthen ikke. Jeg prøvede at stå inde i elevatoren to gange. Hver gang hyperventilerede jeg mens koldsveden sprang frem. Jeg ville så gerne, men helt ærligt. Den elevatortur var bare så led og bagefter var der så højden og det faktum, at tårnet rent faktisk knager mens det stille står og duver – jeg kunne bare ikke få overtalt mig selv.

PS – Knægtene sendte mig en sms oppe fra tårnet: “Det er bare helt iorden. Vi elsker dig alligevel.”

Den slags er bare uhmmmmm :-)

Du vil sikkert også kunne lide