12

Ved gud, hvor er jeg dum…

“Du har en tennisalbue. Den kræver fuldstændig ro og mindst 1 uges sygemelding. Du skal have en gigtkur som modvirker irritationen i dine led og så skal du lave disse øvelser og ellers holde armen tæt ind til kroppen.”

Jamen altså…

Nu er det jo heller ikke fordi vi er syge ret ofte herhjemme. Lad os endelig få lidt mere af den slags omend denne melding var rarere end den jeg frygtede.

Jeg var sådan set allerede i gang med at formulere testamentet og dele minder ud til hele familien. “Hvad er det jeg gerne vil huskes for…” og mere i den stil løb gennem hjernebarken kun for at afløses af angsten for hjerteoperationer og muligt smertehelvede, når nu hjertesvigtet slog til i et ubevogtet øjeblik.
Symptomer var og er der jo. Følelsesløse fingre på venstre hånd gjorde det vanskeligt at finde koncentrationen, når jeg endnu en dag skyndte mig afsted på job i stedet for at tage ind forbi lægen, som jeg burde. En arm som ind imellem var temmelig plaget af smertejag gav ekstra næring til fantasierne og jeg havde sådan set allerede besluttet mig for, at det sikkert ikke nyttede at tænke i meget mere end timer, når jeg planlagde den nærmeste fremtid.

Sådan er jeg så dramatisk. Og dum.

Hvorfor er jeg så forbandet god til at drage omsorg for andre, men så stinkende elendig til at gøre det for mig selv? Jeg syn’s jo jeg ER det værd. Jeg syn’s jo faktisk, at jeg hver eneste dag gør en forskel, som er så værdifuld, så det ville være et tab at skulle undvære mig, men kan jeg lige tage mig sammen til at gøre noget for mig? Nej. Det er alt for svært, at tage mig selv alvorligt.

Jeg skal tage mig sammen og passe på mig selv, så forsømmelighed kun forekommer som spredte sommerbyger – forhåbentligt sjældent. Jeg burde nok også tænke mere over hvorfor jeg ikke synes, at det er nødvendigt at tage mig selv alvorligt.

PS – jeg bli’r pissesur hvis du ikke gør! Altså tager mig alvorligt. Så er du advaret.

Du vil sikkert også kunne lide