30

Nu vi er ved det…

– er her en lidt farlig aktivitet. Ikke at aktiviteten som sådan er farlig, men den har vidtrækkende konsekvenser, for den rækker garanteret langt ud over, hvad du har forestillet dig, når du går i gang. Det gjorde den i hvert fald her…

Jeg endte med at bruge 1½ kg mandler på mindre end en måned på dette projekt og det er immervæk ikke så lidt endda. Det frygtelige er, at har man først smagt disse mandler, kan man slet ikke få nok af dem, så du kan roligt regne med, at serveres de første gang, bliver det altså heller ikke sidste gang. De forsvinder som dug for solen.

image

Saltmandler så juleenglene synger:
200 g mandler
2 dl vand
3 spsk fint salt
10 g smør

Bagetid: Ca. 20 min. ved 150 grader.
Overhæld mandlerne med vandet. Tilsæt salt under omrøring og rør til saltet er opløst. Stil mandlerne tildækket på køkkenbordet i ca. 30 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med smørret skåret i småstykker. Bag mandlerne midt i ovnen – vend i mandlerne 2-3 gange, når smørret er smeltet. Lad saltmandlerne køle af på en bagerist med bagepapir. GEM DEM GODT!

Du vil sikkert også kunne lide