13

Sneaften

Aftentur i sne...Efter at have været ude i vejret, har jeg fundet forståelse for Oskars afgrundsdybe rædsel for sne i disse mængder. Se bare på billedet. Han er jo ved at drukne…

Turen var ellers dejlig og der hersker en helt speciel stemning derude på en aften, som denne. De folk man møder, stopper op og klapper hund, snakker lidt og smiler bredt. Vejret bliver vendt og der ønskes godt nytår, inden man begiver sig videre i sneen – og al den snakkelyst og de brede smil forårsaget alene af vejret. På en almindelig aften er det ikke mange vi snakker med, men i aften blev vi stoppet flere gange undervejs og det var enormt hyggeligt. Altså bortset fra Oskars lejlighedsvise sneudfald, hvor vi måtte grave ham fri af driverne.

Oline var en polarforsker værdig, når det kommer til påklædning. Hun havde snuppet mine moonboots og derfor var det mig, som måtte fryser tæerne, men skidt med det, for det var udlånet værd, at få hende med på en aftentur. Det sker alt for sjældent, at hun gider.

PærechokoladeOm lidt er kaffen klar og til den vil jeg nyde et lille stykke af en helt fantastisk chokolade.

Når vi er i Frankrig, provianteres der chokolade. Jeg kan have det længe, som også det her stykke vidner om, for jeg spiser ikke meget slik og kun engang imellem, synes jeg, at det er lækkert med et stykke rigtig god chokolade til en kop kaffe.

I går aftes var vi blevet ureglementeret sultne efter aftensmaden, men snart havde vi lokket hinanden i fordærv og smurt en hjemmebagt rugbrød med slagterens bedste pølse og en lille toast med primadonna. Det blev indtaget i sengen, foran tv’et og efter maden blev vi enige om, at et lille stykke sødt kunne gøre godt. Jeg skal love for, at vi havde ret.

Det her chokolade fandt jeg i køleskabet. Det er fra sommerferien og med pære og mandler. Det smager, så englene synger og kaffe næsten er helligbrøde og heldigvis har jeg endnu et stykke i reserve. Det er altså ikke slut endnu med noget, som absolut godt kunne blive en vane, men allerførst må jeg prøve at lokalisere en forholdsvis lokal leverandør, for at få det sendt fra Frankrig bliver vist alligevel både for kostbart og en smule prætentiøst, så ser du en hyldemeter af skidtet, så giv mig endelig besked. Du kan alligevel ikke lide det. Hører du!

Du vil sikkert også kunne lide