12

Fire ting

Jeg er blevet “ramt” af “The four meme??? af Patricia, så vær så god… lidt du måske ikke vidste om mig.

Fire jobs jeg har haft:

1. Ekspedient i en lille bagerforretning i Nørresundby – fin tjans, med veninden som supporter, når nattens udskejelser tvang mig til en lur på bagerbordet undervejs, men jeg har ikke frivilligt spist bagerbrød siden…
2. Sommerferietjans i en tøjbutik i Ordrup. Morsomt og fantastisk at opleve hvordan enhver nyrig frue fra lokalområdet var overbevist om, at hun skulle have svimlende rabatter. Måske burde jeg have lært af det – det var nok derfor hun var nyrig…
3. Reklametegner/AD’er – jeg kan fortælle i timevis om alle de skægge og underlige ting, som den del af mit liv afstedkom. Udstillinger, som nær havde taget livet af os, fingerspidser, som på mystisk vis forsvandt og nætter med mere end underholdende indslag var dagligdag i de år.
4. Mor – det vigtigste af alle mine jobs. Jeg har selv taget det og skal gerne indrømme, at jeg ind imellem kan vakle i troen på om mine evner rækker, men det er – helt uomtvisteligt – det job jeg er allergladest for og altid har været 100% sikker på, at jeg gerne ville have, undtagen når

Fire film jeg kan se igen og igen:

1. Øh…
2. Pulp Fiction – måske…
3. Skal jeg svare her?
4. Jamen altså… jeg læser meget hellere, eller laver noget andet. Man skal jo sidde stille, når man ser film…

Fire steder jeg har boet:

1. Nørre Tranders Vej 42 i Vejgård. Min far havde en uimodståelig trang til konstant at udforske nye græsgange, så her byggede han selv huset fordi han kunne. En anden gang var vi tæt på afgang mod New Zealand, men det endte med de sædvanlige græsgange, nemlig Aalborg og omegn. Så meget for de eksotiske indslag i mit barndoms land.
2. Doravej 33, st. th., Aalborg. Mine forældre blev skilt, da jeg var 16 og vi endte i en betonlejlighed i et frygteligt trist kvarter, men mine år i den lejlighed var nu fulde af sjove oplevelser og jeg husker stadig parkeringspladsen ude foran, som et glimrende sted for kys , kæl og det der var meget værre. Fy da!
3. Nørrebrogade 217, st. tv., København. Min første lejlighed og gud hvor jeg dog elskede den. Her grundlagde jeg vist trangen til lagre, for jeg husker endnu mine køkkenskabe, som var tæt på at eksplodere under vægten af de flåede tomater. Vi var vilde med tomatsuppe. Altså…
4. Tjørnevang, Gug, Aalborg. Mit drømmehus. Her vil jeg ende mine dage, men først når jeg er mæt af dem. Huset er rammen om det liv, som jeg gerne ville have, så hvem klager? Ikke mig!

Fire tv-shows jeg elsker:

1. Twin Peaks.
2. BBC Food – stort set hele skidtet.
3. Smagsdommerne.
4. Deadline.

Fire steder jeg har været på ferie:

1. Costa del Sol – et frygteligt sted, men jeg hjembragte et styk lækkert og intelligent mandfolk og derfor fortjener skidtet en plads i min historie.
2. Toscana – smukt, åndeløst smukt og for altid ætset ind i min hukommelse.
3. Amsterdam – skulle jeg vælge et andet sted, udenfor Danmark, at bo, skulle det være i Amsterdam. Jeg kan lide atmosfæren, menneskene og det frisind, som præger byen. Jeg kan lide, at den er storby, men ikke større end jeg føler mig helt hjemme i den. Jeg kan lide, at den er farverig, åben og har hjerte. Jeg kan bare rigtigt godt lide den. Basta.
4. Provence – om og om igen. Jeg bliver aldrig færdig med at udforske det stykke af Europa og en flis af mit hjerte er parkeret dernede for altid. Jeg tager af sted igen denne sommer om alting vil…

Fire websites jeg besøger hver dag:

1. Flickr
2. Blogbot
3. FarmGirl
4. SouleMama

Fire af mine favoritspiser:

1. Gryderetter lavet med kærlighed.
2. Kogte grøntsager af enhver art. Ja, jeg er mærkelig…
3. Brød med sjæl.
4. Fisk, fisk og atter fisk.

Hvor er det vanskeligt at vælge her, for der er ved gud ikke meget mad, tilberedt med kærlighed, som ikke smager himmelsk.

Fire steder jeg hellere ville være lige nu:

1. Amsterdam, i en seng med solskin, rødvin, ost og ham jeg elsker. Vi har masser af tid, så i stedet for at stå op, kryber vi længere ned…
2. Indien, fordi jeg ikke kan vente.
3. Greenville, Alabama, fordi det ville betyde, at jeg lige nu kunne gå rundt med Jeff i hånden, mens vi rigtigt mærkede hinanden. Fordi det ville betyde, at vi endelig kunne få mulighed for at give hinanden det kram, som venter på 5. år.
4. I Minnis stue, fordi det ville betyde, at forude ventede en aften med masser af grin og sjov i rigtigt godt, frækt og intelligent selskab.

Faktisk er mit lille hjørne, lige her og nu, slet ikke så tosset. Solen skinner, mine unger og ham jeg elsker har det godt og jeg har lige taget hul på weekenden.

Fire bloggere jeg tagger:

1. Mikkel, fordi vi trænger til at vide meget, meget mere om ham og fordi han så selv slipper for at tænke. Mikkel, denne hjælp koster altså – bare så du ved det og så har du tilsyneladende også mere end rigeligt med tid at tage af…
2. Steen, fordi jeg gerne vil vide endnu mere.
3. Splejsen, fordi hun endelig er på banen igen og skal have varmet håndled og fingre grundigt op, så vi igen kan grine os gennem hendes liv.
4. Regitze, fordi det bare være sådan.

Jeg har naturligvis et håb om, at de gider lege med og også sørger for at sende stafetten videre, så vi allesammen bliver endnu klogere.

Du vil sikkert også kunne lide