5

Uhm, for en dag…

Der er så smukt derude lige nu. Solen skinnede mens jeg trillede ud ad de Himmerlandske landeveje med radioen i øret og øjnene rettede mod horisonten. Tankerne fløj hid og did og jeg hyggede mig. Jeg når at tænke mange tanker, når jeg er på vej enten til eller fra en opgave og i dag var jeg heldig, for turen var tillige med betagende smuk.

Smukt som bare fanden!

Måske lever nedenstående ikke helt op til min drøm om lange endeløse landeveje, men det snerper derhen ad, så jeg skal ikke klage.

Vejen omkransedes lejlighedsvist af små husmandssteder og skov, men størstedelen af turen foregik på lange strækninger med kun marker, så langt øjet rakte.

Vejen til...

Hjemme igen kunne jeg høre Kenneth tale med en. Jeg undrede mig, for vi ventede, så vidt jeg vidste, ikke gæster. Det viste sig at være en ældre mand, som for 50 år siden har boet til leje her på gården. Han havde været i nærheden og havde følt sig fristet til at komme en smut forbi og velkommen var han da.

Han kunne fortælle en historie eller to om heste, som blev skoet ude på gårdspladsen, grise i stalden og endda fortælle, at det er ham, som er manden bag navneskiltet på gården her, som hedder Tjørnevang. Det hænger ude på gavlen og er altså omtrent 50 år gammelt.

Vi hyggesnakkede lidt, mens han fik forevist lokaliteterne og da vi nåede til stuen siger han pludselig: “Nej, vent! Herinde bag ved lå dengang et lille kammer. Derinde har min kone og jeg ligget og elsket mere end én gang. Hvis det eksisterer endnu, vil jeg frygteligt gerne se det”, så selvfølgelig skulle han da se mit syværelse, som pludselig har fået en ekstra dimension. Den historie skal nok poppe op undervejs i mine fremtidige syprojekter og den har da formentlig en gavnlig effekt på atmosfæren, for det var med en sjælden hengivenhed han omtalte sin kone og deres små hyggestunder.

Hvor er det dog herligt, at han tog mod til sig og opsøgte huset han mindedes med glæde. Han var velkommen og et dejligt indslag i en ellers utroligt skøn fredag. Min weekend er lige startet. Så kan man vist ikke bede om mere…

Du vil sikkert også kunne lide