6

Efterårsaften

Inde på sofaen var der lunt. Alt for lunt. Jeg faldt i søvn og tog en lur, som bagefter fik Alexander til at grine, for jeg har tilsyneladende snorket, hvilket lyder helt usandsynligt i mine ører. Jeg tror ham ikke, men at sove lidt var rart. Bagefter måtte jeg have luft.

Det regner. Dråberne falder tungt fra himlen og mørket er allerede faldet på, men lige inden nåede jeg ud på terrassen, for at tænde lidt lys.

Aftenterrasse

Der var friskt og dejligt. Dahlia bliver hentet ind i det tempo de er klar til det, så allerførst klippede jeg buketter, som blev smidt indenfor på køkkenbordet. De kunne vente, for jeg skulle lige runde hjørnet med druerne, som stadig hænger i tunge klaser og bliver sødere og sødere. Også dem var der masser af, så der er frisk frugt til de, som gider.

Oskar er altid med mig ude. Han går uden snor, for jeg tror på, at vi har en aftale omkring springture, som ikke er inkluderet i havevandringerne. Han jagter mosegrise, mens jeg foruragerer og fylder lagrene med havens gaver, men han er en tøsedreng, som hader regn, så da de første dråber faldt, sad han allerede oppe foran terrassedøren og kiggede irriteret efter mig, fordi jeg først skulle tænde adskillige lygter og lys. Han fik vente, for jeg elsker en aften, som denne, hvor regndråberne daler fra himlen og ind imellem rammer mine vinduer, hvor fra jeg har udsigt til levende lys og stadig smukke planter.

Nu er vi inde igen og stadig ikke gode venner, for jeg er alt for langsom.

Du vil sikkert også kunne lide