32

Sækkeflyder

Anne ville gerne have en syanvisning på sækkepuden. Det er nemt at give, men som sagt kræver den model vi har liggende, at man har temmelig meget plads til rådighed eller er villig til at smide sofaen i hovedet af en velgørenhedsorganisation, for i stedet at henlægge enhver stueaktivitet til en blød , komfortabel og stærkt vanedannende sækkerede. Det har de færreste nok, men selvfølgelig kan puden syes i varierende mål. Det vigtigste at få formidlet er, at det ikke er sport vanskeligt, at lave sin egen version af et liggeaggregat, som er uforligneligt og stærkt vanedannende.

Jeg er startet med at sy en inderpose til alle krøyerkuglerne, som skal pakkes forsvarligt ind, hvis ikke hjemmet i løbet af kort tid, skal ligne en kulisse til næste års julefilm. Vores erfaring er, at en sækkestol med tiden bliver lidt flad, hvorfor vi har sat lynlås i inderposen, så den kan fyldes påny med en frisk portion krøyerkugler, når den flade fornemmelse begynder at indfinde sig.

Inderposen er syet af 2 stykker stout på 2,5 x 1,6 meter. I hver ende er isat en lynlås, fordi vi vælger at dele inderposen med en syning på tværs, for at give den optimal sidde-/liggekomfort. Vi oplever ikke, at ligge på gulvet i “revnen”, så det fungerer altså fint med denne tværsøm og i denne størrelse, kan det ikke fungere uden, da alle kuglerne ville ligge i den ene ende uden. I mindre målestok vil det muligvis ikke være nødvendigt, men som sagt har vi altid haft en tendens til at overdrive, så vores er jo kæmpestor…

Inderposen

Inderposen er skitseret ovenfor. Der er ikke gjort det mindste ud af sømrum, mål på søm, lige søm eller andet, som kan gøre det vanskeligt at komme i gang. Vi er startet fra en ende af og har bare syet derudaf med en trykfods sømrum. Har du brug for at være mere pertentlig, kan du naturligvis selv tilføre puden din grad af sirlighed.

Når inderposen er syet, skal yderposen laves. Denne gang ville vi være sirlige og syede derfor en fin yderpose med lynlås i den ene ende, men da vi skulle have sækkestolen på plads i yderposen, var det som at deltage i fødslen af et 10 punds barn, uden at måtte klippe. Det var stort set umuligt og vi måtte i gang med at tømme kugler af inderposen, for kun at fylde dem i igen, da sækken endelig var kommet “i hus”.

Sidste gang løste vi lukningen af yderposen med en velcrolukning i hele den ene endes mål og det fungerede ganske fortrinligt. Man kunne også forestille sig, at man lavede en knaplukning på tværs i den åbne ende og der er sikkert andre, som kan komme på yderligere løsninger.

Yderposen

Det sjoveste er naturligvis yderposen, som kan kreeres, så den passer perfekt ind i din indretning, men det vigtigste er, at den er til at tage af og vaske, for man fristes til at indtage de mest fantastiske ting i sådan en sækkerede og spilde kan vi vist allesammen med mellemrum.

Jeg kan anbefale, at stoffet ikke er for glat. Det er irriterende, konstant at glide rundt i en sækkestol, så vi foretrækker bomuld eller hør.

Til vores sækkerede er brugt omtrent 4 sække krøyerkugler, men her er den bedste del af hele denne anvisning:

Når du/I skal købe krøyerkugler, kan 4 sække af slagsen ruinere de fleste. Vi kører i stedet i Bauhaus og køber 4 sække isoleringskugler. De koster kun en bøkdel og om der er forskel? Jeg ved det faktisk ikke, men er ret sikker på, at det er der ikke. De hedder bare to forskellige ting, afhængigt af, hvor man køber dem og så koster de markant mindre i et byggemarked.

Der er cirka 3/4 sæk tilbage, når vi har fyldt inderposerne. Det stiller vi til side og når den “flade fornemmelse” så indfinder sig, går vi på loftet og henter de sidste kugler, hælder dem på stolen og har igen en “frisk” og sprød flyder.

Det tager ingen tid, at kreere flyderen og vores har, med en god kvalitet hør til yderposen, kostet i omegnen 1800 kroner at fremstille. Den er alle pengene værd.

Forbrug:

2 x 2,5 meter stout i 1,6 m bredde til inderposen.

2 lynlåse til inderposens ender – køb dem nu rigeligt lange, for det er et helvede at fylde krøyerkugler gennem et nåleøje…

5 meter yderstof i 1.6 m bredde efter eget valg. Husk velcro/knapper til at lukke den med og husk lidt ekstra længde på stoffet afhængig af dit valg til lukningen.

Tråd, 4 sække isoleringskugler og godt humør – og du er der næsten.

Du vil sikkert også kunne lide