7

Amaryllis og eksperimenter

De amaryllis jeg gerne ville have til julen, har jeg ikke kunnet opdrive nogen steder, men jeg fik en enkelt med hjem i sidste uge. Den står på bordet i køkkenet og den når præcis at folde blomsterpragten ud til juleaften.

Den udfolder talentetLørdag formiddag er torvedag. Selv den 23. skulle de efter sigende have åbent derinde og så er vi med sikkerhed at finde på torvet, for der kunne vel findes endnu en amaryllis eller to, hvis jeg er bare en smule heldig og sidst på dagen bliver de til at handle med derinde, så det skal forsøges.

I morgen venter de sidste indkøb og så er vi ellers klar til det helt store rykind af gæster fra nær og fjern.

I aften eksperimenteres der i køkkenet. Hele aftenen har her duftet lifligt af appelsin og rosmarin.

Kenneth er i gang med et eksperiment, som vel kunne kaldes ovntørrede appelsiner. De ikke alene dufter forrygende, men smager ligesådan. En anelse bitre, men med appelsinens signifikante smag, skal de blive fantasisk tilbehør til ænderne og verdens største lammekølle, som altsammen skal fortæres juleaften og selvfølgelig afprøves gode idéer, inden de sættes på bordet foran forventningsfulde gæster. Han er en knag og jeg er træt.

Du vil sikkert også kunne lide