10

Barsk virkelighed

Det er en barsk virkelighed, at befinde sig i, når man går i gang med den opgave jeg har påtaget mig i dag.

Hylderne inde ved Alexander tømmes. Tøj tages ned, sorteres og deles op i bunker. Noget af det kan gøre stor gavn andre steder og enkelte ting, vil jeg gerne selv beholde, men jeg når igennem bunkerne og ender op med at have sorteret det hele.

Alexanders vinterstøvler

På en af hylderne står Alexanders vinterstøvler tilbage. De er støvede og et par er endda ubrugte. Indkøbt tidligt på efteråret, skulle de udgøre hans varme om tæerne denne vinter, men sådan blev det ikke.

I hjørnet står hans store akvarie. Det skal sælges, for vi orker ikke, at videreføre det. Måske får vi senere et nyt, men dette var Alexanders og det kan aldrig blive anderledes. Der er allerede en, som er interesseret i at overtage det.

Jeg genfinder ting, som forlængst er gået i glemmebogen, for hans hylder er dybe og hans kærlighed til enkelte ting underfundig, for den inkluderer faktisk en rangle fra hans tidligste barndom. Den gemmer jeg. Andre ting lægger jeg i kasser, som går på loftet.

Børnene hygger

Undervejs finder jeg bøger, som vi har læst sammen. Jeg mindes pludselig de aftener, hvor jeg kom ned og fandt Oline oppe i sengen hos Alexander, sammen med Oskar. Jeg husker, at det ikke er længe siden Oline insisterede på, at hun og Alexander altid skulle sove sammen. De sov sammen gennem flere år. Sådan havde de det bedst.

Røde tulipanerJeg får ryddet op. Jeg har det fint med det. Der er jo ingen vej tilbage, men kun en ukendt og ind imellem famlende vej fremad. Det er den jeg har begivet mig ud på denne eftermiddag. Jeg ser nye muligheder og jeg finder ro i at vide, at Alexanders værelse igen bliver fyldt med liv.

Jeg kan se os sidde derinde, samlet omkring det store bord, mens vi hver især er beskæftiget med vores små projekter. Vi får et lyst og dejligt værelse, som igen har fået liv og som kommer til at danne ramme for glæde og livslyst.

Jeg beslutter, at der skal være røde tulipaner på bordet, når vi engang er færdige med værelset. Alexander elskede rødt. Det vil føles helt rigtigt.

Du vil sikkert også kunne lide