9

Morgenglæde

Kombinationen regn og løvefod giver eventyr. Bladene er ren magi, når det kommer til himmelgaver, for alle dråber samler sig i perfekte små perler, som ligger på parade til almindelig beundring.

Det husker jeg, da jeg smutter en tur ud i haven, for at tage ukrudtet i øjesyn.

Løvefod i regn

Skidt med skvalderkålen, som stikker hovedet op mellem bladene. Skidt med stråene, som egentlig ikke burde være det. En bladskov med perfekte perler er det jeg ser…

Lupinen kan også. Den har samme formidable evne til at gøre hverdag om til eventyr og på bladene ligger små perler, som lyser på trods af gråvejret.

Perfekt

Hele verden spejles i sådan en dråbe. Jeg aner syrener og skov i miniputverdenen, som ligger stille og spejler virkeligheden. Jeg kan fortabe mig i en dråbe, men Oskar lader mig ikke, for han er sur på solsorten, som tror de deler ben. Den jagtes skånselsløst og jeg råber og skælder ud, mens jeg godt forstår hans irritation, men der er jo unger i den anden ende, som vil dø, hvis Oskar får sin vilje.

Lupindråber

Verden er grøn og saftig. Sneglene lever højt på regnen og der er sikkert en orm eller to, som nyder badet. I hvert fald er der spirer, som har haft kronede dage. Ukrudtet vælter af jorden nede i staudebedet, men jeg glemmer det næsten, da jeg ser de første, spæde lupiner. Lige om et øjeblik…

Akeleje

– springer de ud sammen med akelejerne, som står på spring.

Der er vidunderligt vejr i dag. Stille vejr, uden den kolde vind, som har præget de sidste dages udeliv. På himlen hænger mørke skyer, men det gør ingenting når stille vejr alligevel tillader en morgentur i haven, inden arbejdsdagen indledes.

Om et øjeblik vil jeg køre tværs gennem Himmerland. Mors er målet. Er I klar over hvor smukt der er på Mors?

Jeg taber næsten pusten hver gang, jeg er der.

Du vil sikkert også kunne lide