15

Snuesnartsnydeskaft og kusiner

Snue snart snydeskaft

Vi nyser herhjemme. Allesammen. På skift. Vi er trætte og uoplagte, men det er vel vejrets skiften fra sommer til efterår, som skal have skylden.

Jeg har været mat i nogle dage. Uoplagt er vist det rigtige ord, men ikke mere end jeg er taget på arbejde, for virkeligheden er, at jeg ikke er syg. Jeg er bare noget midt imellem. Midt imellem er træls.

I aften vil jeg snuppe sofaen, tepotten og et uldent tæppe. Måske det hjælper, så jeg er frisk i morgen, hvor weekenden venter lige om hjørnet. Jeg håber det, for lørdag kommer to af mine mange kusiner forbi.

Der går år mellem vi ses. Sådan er det at blive voksen. Man har ikke længere sine forældre til at sørge for anledninger til at mødes og må selv skabe dem. Virkeligheden er også, at så glider det ofte ud, for geografien er ikke altid lige venlig mod unge mennesker, som måske gerne vil hinanden, men ikke har muligheden for at ses så ofte, som de gerne ville på grund af afstande, som bliver uoverstigelige i den alder.

Siden lever man hver sit liv. Skaber nye kontakter, får venner og en omgangskreds, som i et eller andet omfang også er geografisk bestemt. Tiden går og pludselig en dag bliver man ringet op. “Gi’r du kaffe på lørdag?”, lyder spørgsmålet så og selvfølgelig gør jeg det. Jeg vil jo så gerne. Der kom bare et liv forbi.

Du vil sikkert også kunne lide