11

Om lidt er det næste gang

I dag starter arbejdsdagen først 9.15. Det er den rene luksus. Vi kunne sove en smule længere, har bedre tid til alting og jeg sidder her med et varmt krus kaffe, mens lyset finder vej. Det passer mig svært godt.

Dagen er kort. Vi slutter 12.15, så nok skal hjernen være skarp, men ikke så længe og det er et held, for på tredjedagen kan jeg godt mærke, at hjernevindingerne er ved at være slidte og staminaen for nedadgående, men ikke mere end jeg stadig glæder mig til at tage fat.

Jeg har denne uge arbejdet 4 dage i træk. Det er ikke nogen stor gerning, for det gør de fleste mennesker hver eneste uge, men jeg har normalt fri hver onsdag, som er så er helliget grafikkens verden. En legedag midt i ugen er ikke det værste og jeg kan mærke, at jeg savner den. Til gengæld går jeg tidligt på weekend. Når arbejdsdagen er slut, har jeg fri til mandag morgen.

Mellem ledninger og stikdåser

Inden jeg når så langt, vil jeg omfavne teknikken, kaste mig med dødsforagt ud i et ledningshelvede, som ind imellem afstedkommer ret sjove situationer og forøvrigt sjældent virker til at være helt så samarbejdsvillig som forventet.

Idéer, kommentarer og tanker rejser langt i disse dage. I går var der finsk forelæser. Ud over hende var vi 13 tolke, som arbejdede på at oversætte til deltagerne. Den finske tale oversættes af tolke til skandinavisk med stærk svensk påvirkning. Dette talte skandinaviske snupper jeg i høretelefonen. Jeg oversætter det lynhurtigt til dansk, som er mit modersmål, hvorefter jeg sender det videre ud i hænderne som tegnsprog. Tungen skal holdes lige i munden.

Lokalet er smukt med højt til loftet og lys og luft, men på trods af de fine forhold, kan der til sidst på en lektion være nærmest mærkbart iltfattigt og med sikkerhed nogle grader varmere end da vi startede, for den slags kræver enorme mængder energi.

Jeg synes stadig, efter 10 år, at det er fantastisk, at det lader sig gøre, at tale mellem landegrænser uden afgrundsdyb forsinkelse. Ind imellem griner vi lidt, når en deltager gerne vil kommentere og samtlige tolke kaster sig over høretelefonerne, skifter kanaler, mens de allerede sveder angstens sved og alle venter åndeløst på, at vi stikker tommelen i vejret, som signal til at vi er klar for så at modtage et “Jeg ville bare erklære mig enig” i ørerne, men det skal være sådan. Det er netop det, der skal være plads til.

Om lidt er det slut for denne gang, men så kan jeg glæde mig til næste gang. Det er ikke så skidt endda.

Du vil sikkert også kunne lide