9

Kommenstrang

Jeg kan pludselig længes efter en smag og endda så meget, så jeg er nødt til at agere på det. Det kender du garanteret godt, hvis jeg siger chokolade

Kommenplante

I dag var det nu slet ikke chokolade, men kommen, som pludselig fik lysten til at handle omsat til en omgang kommenskringler. Dejen hæver lige nu første gang. Om et kvarters tid kan jeg begynde at forme kringler og det er jo afsindigt hyggeligt.

Kommen i glas

Mit lager af kommen er sagnomspunden, for jeg har latterligt meget kommen på lager. Altid. Man skulle jo nødig løbe tør, så jeg har et kæmpestort glas fyldt med de smukke, brune frø.

Kommer jeg forbi en kommensost, kommer den med sikkerhed med hjem og den holder ikke længe. Jeg er ikke den eneste i husstanden, som er vild med smagen.

Der er fundet fossile kommensfrø, som tyder på, at de har været anvendt de sidste 8000 år, som smagsgiver. De er brugt som rituelt aromastof i det gamle Ægypten og romerne var kendte for deres kommenskonfekt. Kommensfrø dyppet i sukker skulle afhjælpe dårlig fordøjelse, når de rigeste romere gik ombord i et af deres overdådige måltider.

Der er masser af gode grunde til at spise kommen. Jeg behøver ingen.

Kommensfrøene

Hvilken snaps, tror du, er min yndling?

Du vil sikkert også kunne lide