15

Sneet inde?

Jeg skal love for, at jeg fik sne. Sne som i et snuptag forvandles til brun sæbe, når det lander på vejen. Der køres fornuftigt og langsomt ude i verden.

Denne morgen nåede jeg at holde bagved to bilister, som gik i stå, fordi de ville forcere gadehjørner med så lav fart, at motoren ikke længere ville være med. Måske glatførekursus burde være obligatorisk, men langsom kørsel er bedre end uheld, så jeg væbnede mig med tålmodighed.

Så kom sneen

Allerede nu, hvor jeg kom hjem mellem to opgaver, ligger der et pænt lag sne på vejen. Vi bor for enden af en lille, blind vej, som for nylig er blevet kategoriseret, som en vi rydder aldeles ikke sne her, medmindre vi ikke har andet at give os til. Vejen stiger en anelse modsat vores hus, så denne vinter skal nok blive sjov.

Jeg har vendt bilen med snuden i retning af verden. Måske Kenneth skal give et skub, når jeg senere skal afsted igen, men forsøges skal det, for verden haster videre, sne eller ej.

Da jeg i sin tid flyttede ind på gården her, var det velovervejet, at vi endte midt i byen og ikke ude på landet, som i første omgang var drømmen. Herinde ville der være let adgang til sygehus, centrum og butikker og vi ville ikke sne inde, når vinteren indfandt sig i Danmark.

Siden har sparekniven været forbi og nu kunne jeg lige så godt have boet helt derude, hvor kragerne vender og naboens traktor trækker fri. Her har naboen Opel og ikke Ferguson. Fandens!

Du vil sikkert også kunne lide